Puhelinliittymä opiskelijalle tarjoushintaan netistä

puhelinliittymä opiskelijalle

Lähes jokaisella teleoperaattorilla on nuorille ja opiskelijoille suunnattu puhelinliittymä tarjous, mutta kenellä on halvin puhelinliittymä opiskelijalle? Opiskelijan kannattaa tehdä puhelinliittymä vertailu löytääkseen halvimman vaihtoehdon omaan käyttöön.

Edullinen puhelinliittymä opiskelijalle?

Oletko pohtinut, mistä halvin puhelinliittymä opiskelijalle? Opiskelijan kannattaa ehdottomasti kuluttaa hieman aikaa tarkastelemalla eri operaattorien tarjoamia puhelinliittymiä, mikäli havittelee liittymää mahdollisimman pienillä kustannuksilla. Harvalla opiskelijalla on niin paljoa rahaa, että haluaisi maksaa ylimääräistä.

Opiskelijaelämä on yleensä rahallisesti tiukkaa aikaa, vaikka kävisi silloin tällöin viikolla tai viikonloppuna töissä. Etenkin vuokra-asunnossa asuvien opiskelijoiden kohdalla, jolloin erilaisia juoksevia kuluja on monin kerroin enemmän. Monet tuotteet on saatavilla yllättävän edulliseen hintaan, kunhan tutustuu tarjouksiin.

Kaikkia kuluja ei tietenkään tarvitse maksaa itse, sillä monen opiskelijan vanhemmat auttavat mahdollisuuksien mukaan osallistumalla erilaisiin kuluihin. Osa kuluista jää kuitenkin opiskelijan maksettavaksi, joista yksi hyvä esimerkki on puhelinliittymä. Opiskelijan ei nykyaikana kannata missään nimessä maksaa vanhasta puhelinliittymästään useita kymppejä, sillä monella tunnetulla operaattorilla on nuorille ja opiskelijoille räätälöityjä liittymätarjouksia.

Halpa puhelinliittymä opiskelijalle ei kuitenkaan ilmesty itsestään, vaan operaattorien valikoimaan tulee jokaisen tutustua itse vaikka netissä. Tehtävä kuulostaa varmasti monelle ylitsepääsemättömän vaikealta tai työläältä, sillä yhä useammalla puhelinliittymien kilpailuttaminen jää kokonaan tekemättä. Tästä johtuen Puhelinliittymä.com palvelu on koonnut sivuilleen useita liittymiä, jotka soveltuvat opiskelijoille. Vertaile liittymien ominaisuuksia ja hintoja sekä tilaa liittymä opiskelijalle edullisella tarjoushinnalla.

Mikä operaattori tarjoaa liittymän opiskelijalle halvimpaan hintaan?

Edullinen puhelinliittymä opiskelijalle löytyy lähes jokaisen suuren operaattorin valikoimasta. Sivuillamme voit valita neljästä operaattorista sen, jonka liittymätarjoukset haluat nähdä tai vertailla yhdestä vertailutaulukosta kaikki Telia Dot liittymät, Moi liittymät, Elisa liittymät, Telia liittymät ja DNA liittymät. Valikoimassa on kaikki 4G ja 5G liittymät.

Vertailemalla eri vaihtoehtoja löydät varmasti omaa kulutustasi ajatellen sopivimman vaihtoehdon. Liittymävertailutaulukossa ilmoitetut hinnat ovat suurimmaksi osaksi tarjoushintoja, jotka ovat voimassa 12-24 kuukauden ajan, jonka jälkeen hinta muuttuu normaaliksi.

Tästä johtuen on tärkeä kilpailuttaa puhelinliittymä heti tarjousjakson umpeuduttua tai mahdollisuuksien mukaan lähellä tarjousjakson umpeutumista. Näin puhelinliittymä opiskelijalle voidaan saada aina edulliseen hintaan, jolloin säästöä kertyy yllättävän paljon.

Toki voit myös säilyttää liittymän halutessasi tarjousjakson umpeuduttua, mutta silloin kuukausimaksu nousee useamman euron. Tässä kohtaa saat varmasti vastaavanlaisen liittymän halvemmalla toiselta operaattorilta. Nykyinen operaattori saattaa myös esittää uuden tarjouksen puhelimitse tai tekstiviestillä, mutta yleensä tässä kohtaa operaattori tarjoaa hieman kalliimpaa liittymää, jossa on myös hieman nopeampi nettiyhteys.

Lue myös: Liittymän hinta nousee määräaikaisen hintajakson päättyessä

Vertaile huolellisesti ja valitse halvin liittymä käyttöösi

Mikäli hakusessa on mahdollisimman halpa puhelinliittymä opiskelijalle, joka kuitenkin sisältää riittävästi kaikkia tarvittavia ominaisuuksia, ei liittymää kannata hankkia hätiköiden. Monesti puhelinliittymän valintaan ja käyttöönottoon ei saisi kulua aikaa juuri yhtään, tällöin liittymä ei välttämättä ole halvin ja sopivin käyttäjälleen. Ensimmäinen lupaavalta vaikuttava paketti ei yleensä ole se kaikista halvin liittymä opiskelijalle, sillä tarjontaa on tänä päivänä runsaasti. Suomen liittymämarkkinoilla on useita edullisia vaihtoehtoja, jotka ovat suunnattu nimenomaan nuorille ja opiskelijoille. Tästä syystä liittymävertailuun on syytä kuluttaa aikaa juuri niin kauan, että on varmasti perillä kaikkien operaattorien vaihtoehdoista.

Esimerkiksi Telian valikoimassa on Telia Dot 4G rajaton liittymä, joka soveltuu hyvin opiskelijalle. Liittymän kiinteä kuukausihinta on vain 23,00€. Kuukausimaksuun sisältyy rajaton netin käyttöoikeus kotimaassa, Baltiassa ja Pohjolassa 100 Mbit/s maksiminopeudella, rajattomasti kotimaan puheluita ja tekstiviestejä sekä 21 Gt kuukausittaisen nettipaketin EU/ETA -maissa. Puhelinliittymä tarjoaa opiskelijalle huippunopeuden lisäksi rajatonta huolettomuutta kaikenlaiseen käyttöön. Tässä liittymätyypissä ei ole pelkoa yllätyslaskuista, sillä kaikkia ominaisuuksia on mahdollista kuluttaa niin paljon kuin itse haluaa.

Tärkeimmät kriteerit uuden liittymän suhteen on hinta ja soveltuvuus käyttäjälle. Kuka nyt haluaisi kallista kuukausimaksua maksettavaksi tai liittymää, joka ei ominaisuuksiltaan vastaa yhtään omaa tarvetta. Puhelinliittymä opiskelijalle on silloin oikein valittu, jos se täyttää tarpeet ja toiveet, mutta ei kuitenkaan ole kallis. Liittymän hintaan pystyy yleensä vaikuttamaan parhaiten silloin, jos kilpailuttaa puhelinliittymän noin vuoden välein.

Liittymän valitseminen kannattaa aloittaa selvittämällä omat todelliset tarpeet, eli sen mitä ominaisuuksia tarvitsee. Turhat ominaisuudet nostavat yleensä puhelinliittymän kustannuksia, jonka takia niitä tulisi välttää. Pohdi ensimmäisenä millainen matkapuhelimen käyttäjä olet ja mitä liittymässä tarvitset. Markkinoilla on useita vaihtoehtoja, joista jokainen opiskelija voi valita ominaisuuksiltaan sellaisen paketin, jota tarvitsee. Osa opiskelijoista saattaa tarvita rajattomasti dataa, puheaikaa ja tekstiviestejä ja toiset taas saavat liittymän halvemmalla hankkimalla datapaketilla varustetun liittymän, jossa perinteiset puhelut ja viestit laskutetaan kulutuksen mukaan.

Lue myös: Halvin puhelinliittymä netillä löytyy vertailemalla

Millainen liittymä opiskelijalle?

Tänä päivänä riittävän nopea ja kattava nettiyhteys on yksi puhelinliittymän tärkeimmistä ominaisuuksista. Jokainen opiskelija käyttää varmasti nettiyhteyttä niin koulussa kuin vapaa-ajallakin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että jokainen opiskelija tarvitsisi välttämättä sitä kaikista nopeinta ja rajatonta mobiililaajakaistaa. Kartoittamalla omat tarpeet tarkasti netin nopeuden ja datan käyttömäärän suhteen, voikin opiskelija säästää vuositasolla suuriakin summia rahaa. Kannattaakin pohtia sitä, tarvitseeko todella rajattomalla netillä varustetun liittymän vai pärjäisikö todellisuudessa esimerkiksi 8 gigatavulla kuukaudessa. Hyvä säästövinkki on käyttää aina ilmaista wifi-verkkoa esimerkiksi koulussa tai yliopistossa.

Mikäli tarkoitus on hankkia halpa puhelinliittymä opiskelijalle kannattaa tutustua rajattomien liittymien lisäksi myös datapaketilla varustettuihin vaihtoehtoihin. Hintaero on suuri, mikäli vertailee minkä tahansa operaattorin rajatonta liittymää Moi liittymät osiossa olevaan Moi Rento 4G liittymään. Monet opiskelijat ovat ottaneet kokeeksi käyttöön Moi Rento 4G liittymän, joka sisältää ilmaista dataa 8 gigatavua kuukaudessa. 8 gigatavua riittää yllättävän pitkään, kunhan muistaa hyödyntää ilmaista wifi-verkkoa aina, kun se on saatavilla. Niin sanotussa normaalikäytössä jopa 4 gigatavua on riittävä datamäärä useille opiskelijoille.

Uusien hankintojen kohdalla, olipa se sitten liittymä opiskelijalle, matkapuhelin, sähkösopimus tai jokin muu vastaava palvelu, kannattaa selvittää ensin todellinen tarve ja kulutus. On selvää, että opiskelija tarvitsee puhelinliittymää, mutta pienellä vertailulla on mahdollista saavuttaa merkittävät säästöt. Liittymien hinta koostuu yleensä kuukausimaksusta, puheluminuuteista, tekstiviesteistä, nettiyhteydestä ja avausmaksusta. Vielä useampi vuosi sitten opiskelijat kuluttivat perinteisiä puheluita ja tekstiviestejä runsaasti joka kuukausi, mutta onko kulutus tänä päivänä enää niin suurta kuin ennen? Opiskelijat käyttävät nykyaikana paljon suosittuja videopuhelu-ja viestisovelluksia, jolloin puheluminuutit ja tekstiviestit jäävät vähälle käytölle.

Halvin puhelinliittymä opiskelijalle saattaakin olla lopulta datapaketilla varustettu paketti, jossa puhelut ja viestit laskutetaan kulutuksen mukaan. Monet pelkäävät kuitenkin sitä, että silloin puhelinlasku saattaa paisua suureksi. Tästä ei kuitenkaan yleensä ole huolta, sillä useimmat puhelinliittymät ovat varustettu maksukatolla, joka on esimerkiksi vain 4 euroa kuukaudessa. Käytännössä ominaisuudesta maksetaan kulutuksen mukaan, mutta maksukaton ansiosta ominaisuuksista ei kerry kuukaudessa määräänsä enempää kuluja.

Millä operaattorilla on paras puhelinliittymä opiskelijalle?

Useilla teleoperaattoreilla on nuorille ja opiskelijoille suunnattuja erikoistarjouksia muiden liittymätarjousten joukossa, joihin kannattaa tutustua. Esimerkiksi Elisan liittymät osiossa on liittymätarjous 18-26-vuotiaille henkilöille. Nuorisoliittymän kuukausimaksu on 22,90€ 24 kuukauden ajan, jonka jälkeen normaalihinta astuu voimaan. Liittymän kuukausimaksu sisältää rajattoman nettiyhteyden Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa 150 Mbit/s maksiminopeudella, rajattomasti normaalihintaista puhetta ja viestejä Suomeen, oleskelumaahan tai muihin EU/ETA-maihin sekä 17 Gt kuukausittaisen nettipaketin EU/ETA -maissa.

DNA liittymät osiossa on DNA rajaton 200M, joka soveltuu hyvin nuoremmille opiskelijoille ja koululaisille. Liittymän kuukausimaksu on 27,99€ 12 kuukauden ajan, jonka jälkeen 31,90€. Se sisältää rajattoman netin Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa 200 Mbit/s maksiminopeudella, rajattomasti puheaikaa ja tekstiviestejä sekä 30 Gt kuukausittaisen datapaketin EU/ETA -maissa. Tämä paketti on suosittu ensiliittymä alkaville opiskelijoille. Operaattorin valikoimassa on kuitenkin paljon muitakin liittymätarjouksia, joihin kannattaa tutustua.

Moi Mobiilin osiossa paras puhelinliittymä opiskelijalle on ehdottomasti uusi Moi Rento 4G liittymä. Liittymän kuukausimaksu on vain 15 euroa ja se sisältää 8 gigatavua jaettavaa dataa kuukaudessa 150 Mbit/s maksiminopeudella. Ylimenevän datan hinta on 2€/Gt aina 10€ maksukattoon saakka. Puhelut ja tekstiviestit laskutetaan kulutuksen mukaan 4 euron maksukattoon saakka, jota enempää asiakas ei joudu maksamaan. Lisäksi liittymä sisältää 16 Gt EU-roamingia kuukaudessa. Moi Rento 4G on erinomainen liittymä opiskelijalle, joka kuluttaa dataa kohtuudella ja hyödyntää ilmaista wifi verkkoa aina kun se on saatavilla. Mikäli tarkoitus on hankkia rajaton puhelinliittymä opiskelijalle, suosittelemme tutustumaan Moi Rajaton 4G 300 liittymään.

Lue myös: Puhelinliittymä ilman kuukausimaksua

Opiskelijalta voidaan vaatia jopa 340 euron vakuusmaksua

Vuosittain sadat opiskelijat ostavat puhelinliittymän ja saavat 150-340 euron vakuusmaksun operaattorilta. Laskua luullaan tietenkin ensin huijauskirjeeksi, mutta operaattorin asiakaspalvelu vahvistaa lopulta laskun oikeaksi, kerrotaan Ylen uutisissa.

Lähes jokainen tietää liittymää tilatessa, että teleoperaattori tarkistaa asiakkaidensa luottotieodot ennen liittymäsopimuksen solmimista. Maksuhäiriömerkintä johtaa yleensä ennakko- tai vakuusmaksuun, mikäli asiakas haluaa itselleen tavallisen laskutusliittymän. Operaattori tarjoaa liittymää joissakin tilanteissa rajoituksilla.

Miksi sitten opiskelijalta vaaditaan useamman sadan euron vakuusmaksua, vaikka luottotiedot olisivat kunnossa? Vakuusmaksua voidaan vaatia tilanteissa, joissa asiakkaan luottotietoja ei pystytä tarkistamaan. Tilanne on tullut vastaan opiskelijoilla, jotka ovat asuneet useamman vuoden ulkomailla ja palanneet Suomeen.

Vaikka opiskelijalla olisi jo vakituinen osoite Suomessa eikä aikomusta muuttaa takaisin ulkomaille lähiaikoina, ei luottotietoja pystytä tarkistamaan. Ainoat vaihtoehdot tässä tilanteessa on maksaa vakuusmaksu, ottaa yhteyttä asiakaspalveluun ja neuvotella laskutusliittymä rajoituksilla tai hankkia prepaid liittymä.

Teleoperaattori voi vaatia vakuusmaksua olemassa olevan maksuhäiriömerkinnän perusteella tai tilanteissa, joissa luottotietoja ei voida esimerkiksi ulkomailla asumisen takia selvittää tarpeeksi. Viestintävirasto on päivittänyt ohjeita, koska kuluttajilta tulee yhteydenottoja aiheesta kuluttajaviranomaisille.

Millainen on paras puhelinliittymä opiskelijalle?

Opiskelijan paras puhelinliittymä on sellainen, joka vastaa hänen tarpeitaan ja budjettiaan. Opiskelijoilla on usein rajalliset taloudelliset resurssit, minkä vuoksi edullisuus on avainasemassa. Tämän lisäksi monipuolinen datamäärä on tärkeä, sillä opiskelijat käyttävät internetiä niin opiskeluun kuin vapaa-aikaankin.

Puhelinliittymän valinnassa kannattaa huomioida muutamia keskeisiä tekijöitä. Riittävä datan määrä on välttämätön, sillä opiskelijat käyttävät usein monia verkkoresursseja, kuten sähköisiä oppimateriaaleja, tutkimuslähteitä ja viestintäpalveluita. Ilman riittävää dataa opiskelijat voivat joutua rajoittamaan internetin käyttöään tai maksamaan yllättäviä lisämaksuja.

Hyvä kuuluvuus ja nopea nettiyhteys ovat tärkeitä, erityisesti jos opiskelija asuu tai viettää aikaa alueilla, joilla verkon laatu vaihtelee. Luotettava yhteys varmistaa, että opiskelijat voivat osallistua etäopetukseen ja -projekteihin ilman katkoksia.

Joustavuus liittymäsopimuksessa on hyödyllistä. Opiskelijan elämäntilanne voi muuttua nopeastikin, esimerkiksi vaihto-opiskelun tai työharjoittelujakson myötä. Liittymän, joka mahdollistaa muutokset ilman suuria kustannuksia tai pitkiä sitoutumisaikoja, on arvokas.

Opiskelijaystävälliset tarjoukset, kuten opiskelija-alennukset, voivat tehdä tietyistä liittymistä erityisen houkuttelevia. Monet operaattorit tarjoavat erityisehtoja opiskelijoille, joten näiden tarjousten vertailu voi säästää merkittävästi rahaa pitkällä aikavälillä.

Opiskelijan kannattaa valita puhelinliittymä, joka tarjoaa kattavan datamäärän kohtuulliseen hintaan, hyvän kuuluvuuden ja nettiyhteyden, joustavuuden sopimuksessa sekä mahdollisia opiskelija-alennuksia. Tällainen liittymä tukee opiskelijan arkea niin opiskelun kuin vapaa-ajan osalta.

Lue myös: Liittymän vaihtaminen

Puhelinliittymä.com
Logo