Halvin puhelinliittymä netillä löytyy vertailemalla

halvin puhelinliittymä netillä

Mikä operaattorilla on halvin puhelinliittymä netillä juuri nyt? Puhelinliittymä.com vertaili netillä varustettujen puhelinliittymien hintoja.

Halvin puhelinliittymä netillä löytyy vertailemalla

Suurin osa puhelimen käyttäjistä tarvitsee liittymän, joka sisältää nettiyhteyden. Silloin matkapuhelimella on mahdollista selata nettiä samoin kuin esimerkiksi tietokoneella mutta internetin selaaminen ei ole paikkaan sidottu. Liikkuvan mobiililaajakaistan ansiosta puhelimella netin selaaminen onnistuu lähes missä vain.

Nykyaikana nettiliittymiä on jokaisen teleoperaattorin valikoimassa, joten valinnan varaa riittää. Lähes jokaisen operaattorin valikoimassa on useampi nettiliittymä älypuhelimeen ja reitittimeen. Mikäli tarvitset nettiyhteyttä riistakameraan, valvontakameraan tai robottiruohonleikkuriin, tutustu Moi laitenetti liittymään. Kuluttajan saattaa olla vaikea selvittää sitä, millä operaattorilla on halvin puhelinliittymä netillä juuri nyt.

Puhelinliittymä.com tutustui Moi Mobiilin, Elisa Saunalahden, Telian ja DNA:n liittymävalikoimaan ja poimi halvimmat liittymät vertailutaulukkoon. Taulukkoa tarkastelemalla kuluttajan on vaivatonta löytää kuukausimaksultaan halvin puhelinliittymä netillä esimerkiksi älypuhelimeen ja muihin laitteisiin.

Liittymien hinnat vaihtelevat suurimmaksi osaksi netin nopeuden mukaan. Suurin osa puhelinliittymistä sisältää rajattoman netin käyttöoikeuden, mutta valikoimassa on myös muutama edullinen liittymä, jotka tarjoavat rajatun määrän niin sanottua ilmaista dataa. Esimerkiksi Moi potti sisältää 6 gigatavua dataa kuukaudessa, jolloin ylimenevä data laskutetaan erikseen kulutuksen mukaan.

Ensimmäisenä kannattaa pohtia sitä, haluatko 4G liittymän vai 5G liittymän sekä kuinka nopean nettiyhteyden tarvitset? Tämän jälkeen valikoimasta jää varmasti useampi vaihtoehto pois ja jäljelle jäävistä liittymistä varmasti jokainen soveltuu käyttöösi. Näistä voit valita parhaan vaihtoehdon esimerkiksi operaattorin tai liittymätarjouksen perusteella.

Joskus edullisin liittymä netillä saattaa olla kallein vaihtoehto

Kuukausimaksultaan halvin liittymä netillä ei ole jokaiselle kuluttajalle se kaikista edullisin vaihtoehto. Nettiliittymän voi saada tänä päivänä jopa 12 euron kuukausihintaan, mutta liittymä ei sisällä rajatonta netin käyttöoikeutta. Liittymän kuukausimaksuun sisältyy vain 6 gigatavua dataa kuukaudessa ja ylimenevästä datasta laskutetaan 2€/Gt.

Tämä kyseinen Moi liittymä soveltuu ja on varmasti halvin puhelinliittymä netillä sellaiselle käyttäjälle, joka selaa puhelimella nettiä kohtuudella. Kovassa päivittäisessä käytössä 6 gigatavua saattaa ylittyä melko nopeasti. Silloin ylimenevä data voi kasvattaa puhelinlaskua +10€ maksukattoon saakka, jolloin rajaton liittymä olisi halvempi vaihtoehto.

Tästä syystä liittymien vertailu on tärkeää. Ei kannata tilata halvinta vaihtoehtoa, ennen kuin on selvittänyt sen, kuinka paljon todellisuudessa puhelimella selaa nettiä. Toinen tärkeä asia on selvittää se asia, kuinka nopean nettiyhteyden tarvitsee. Liian hitaalla yhteydellä netin selaaminen voi olla mahdotonta ja reilusti liian nopealla tarpeettoman kallista.

Mikäli kiikarissa on halvin puhelinliittymä netillä, on ensin hyvä pohtia omaa puhelimen käyttöä. Mikäli viihdyt päivittäin netissä, katsot videoita, käytät suoratoistopalveluita ja muita sovelluksia, tulee netin olla riittävän nopea ja rajaton. Jos selaat puhelimella nettiä vain välttämättömien asioiden hoitamisen lisäksi uutisten selaamiseen, et tarvitse huippunopeaa ja rajatonta nettiä.

Monessa tilanteessa kuluttaja on päätynyt tilaamaan ihan vain varmuuden vuoksi rajattomalla netillä varustetun puhelinliittymän, jonka huomaa hetken kuluttua olevan kallis. Rajaton netti saattaa aluksi kuulostaa erinomaiselta ja huolettomalta vaihtoehdolta, mutta mikäli nettiä selaa vain harvoin, on se melko kallis vaihtoehto.

Halvin puhelinliittymä rajattomalla netillä

Edullisin liittymä rajattomalla netillä maksaa tällä hetkellä 18€ kuukaudessa, joka on Moi rajaton 4G 200M. Osa liittymistä sisältää lisäksi rajattomasti puheaikaa ja tekstiviestejä ja toisissa ne laskutetaan kulutuksen mukaan. Rajatonta liittymää etsiessä katse kannattaa kohdistaa kuukausimaksun lisäksi myös netin maksiminopeuteen, sillä halvin puhelinliittymä saattaa sisältää erittäin hitaan yhteyden.

Rajattomasta nettiyhteydestä ei välttämättä ole hirveästi hyötyä kovassa kulutuksessa, jos netin nopeus on esimerkiksi vain 1 Mbit/s. Näin hitaalla nettiyhteydellä ei hirveästi nettiä selata, sillä yhteys pätkii varmasti. Onneksi valikoimassa on kuitenkin monta muutakin halpaa rajatonta liittymää, joissa netin ilmoitettu maksiminopeus on 100-1000 Mbit/s.

Kun hankit rajattoman netin lisäksi riittävän nopean nettiyhteyden, on netin selaaminen puhelimella mielekästä. Mikään ei raivostuta varmasti niin paljoa kuin yrittää selata puhelimella päivittäin nettiä liian hitaalla yhteydellä. Silloin aikaa kuluu tolkuttomasti vain puhelimen ruutua katsellessa ja odottaessa, että sivu vihdoin ja viimein latautuisi.

Hitaalla yhteydellä ei juurikaan ole mahdollista käyttää suoratoistopalveluita ja muita raskaita sovelluksia. Videoiden ja ohjelmien katselemiseen tarvitaan yleisesti maksiminopeudeltaan vähintään 100 Mbit/s netti tai nopeampi. Operaattoreiden valikoimassa on monta hyvää vaihtoehtoa rajattomaa nettiä tarvitsevalle, joissa netin nopeus on riittävä kovaankin kulutukseen.

Mikä teleoperaattori tarjoaa halvimman liittymän netillä?

Suomessa toimii neljä suurta teleoperaattoria, joista jokaisella on valikoimassaan edullisia nettiliittymiä. Mikäli tarpeesi on kuukausimaksultaan halvin puhelinliittymä netillä, tutustu Moi Mobiilin valikoimaan. Moi potti liittymän hinta on 12 euroa kuukaudessa ja se sisältää 6 gigatavua jaettavaa dataa per kuukausi. Puhelut ja viestit laskutetaan kulutuksen mukaan 0,055€/min/kpl.

Mikäli tarpeesi on halvin rajaton liittymä netillä, on halvin vaihtoehto tällä hetkellä Moi rajaton 4G 200 ja toiseksi halvin Telia Dot 4G rajaton. Moi rajaton 4G 200 liittymä maksaa vain 18 euroa kuukaudessa ja se tarjoaa käyttäjälleen rajattoman netin 200 Mbit/s maksiminopeudella. Puhelut ja tekstiviestit laskutetaan kulutuksen mukaan 0,055€/min/kpl. Telia Dot 4G rajaton on täysin rajaton liittymä, jonka maksiminopeus on 100 Mbit/s.

Onko 100-200 Mbit/s ilmoitettu maksiminopeus liian hidas käyttöösi? Rajaton liittymä on saatavilla myös useammalta operaattorilta huomattavasti nopeammalla nettiyhteydellä, jolla videoiden ja elokuvien katseleminen tapahtuu pätkimättä, myös useammalla käyttäjällä. Silloin esimerkiksi Telia liittymät tai DNA liittymät osiosta löytyy erinomainen vaihtoehto sinun käyttöösi.

DNA rajaton 5G 400M liittymän kuukausimaksu on vain 29,99 euroa ja se sisältää rajattomasti puhetta, tekstiviestejä sekä netin käyttöä jopa 400 Mbit/s nopeudella. Toinen hyvä vaihtoehto on Telia rajaton 5G 300M, jonka kuukausimaksu on 29,99 euroa. Liittymä sisältää rajattomasti puhetta, viestejä ja netin käyttöä 300 Mbit/s ilmoitetulla maksiminopeudella.
Puhelinliittymä.com
Logo