Valokuitu

Valokuitu on maailman toimintavarmin ja nopein tiedonsiirtomenetelmä, joka mahdollistaa parhaan internet-yhteyden. Valokuituliittymän tiedonsiirtokapasiteetti ja nopeus on käytännössä loputtoman korkea, ja sen toimintavarmuus täysin omaa luokkaansa.

Valokuitu on täysin omassa sarjassaan, sillä mikään muu tiedonsiirtomenetelmä ei pääse lähellekään valokuidun toimivuutta. Valokuidun edut ovat äärimmäinen nopeus, ylivoimainen toimintavarmuus, loputon siirtokapasiteetti ja lähes täydellinen viiveettömyys.

Valokuitu on ylivoimaisesti toimintavarmin ja nopein saatavilla oleva tietoliikenneyhteys. Valokuituyhteys toimii niin hyvin, ettei sen olemassaoloa edes huomaa arjessa. Toisin kuin mobiililiittymät, valokuitu toimii aina luvatulla nopeudella, joskus jopa nopeamminkin.

Valokuidun hinta ei päätä huimaa, sillä valikoimassamme on markkinoiden yksinkertaisin hinnoittelumalli. Uusilla rakennusalueilla ei veloiteta mitään valokuituliittymän rakentamisesta tai yhteyden kytkennästä. Maksat vain internetin käytöstä valitsemasi laajakaistan mukaan.

Tässä kaikki valokuitu tarjoukset
Valoo netti S 250M

Kokeile 14 päivää ilmaiseksi
 • 250Mbit/s / 250Mbit/s
 • 1-2 käyttäjää
 • 12kk jälkeen 39,90€/kk. Sopimuksen kokonaishinta 358,80€/12kk.
29,90
€/kkValoo netti M 500M

Voit tilata liittymän mukana MTV Katsomon etuhintaan.
 • 500Mbit/s / 500Mbit/s
 • 4+ käyttäjää
 • 12kk jälkeen 44,90€/kk. Sopimuksen kokonaishinta 418,80€/12kk.
34,90
€/kkValoo netti L 1000M

Voit tilata liittymän mukana MTV Katsomon etuhintaan.
 • 1000Mbit/s / 1000Mbit/s
 • 6+ käyttäjää
 • 12kk jälkeen 49,90€/kk. Sopimuksen kokonaishinta 418,80€/12kk.
39,90
€/kkValoo netti XL 2000M

Rajaton 4G-data kaikille etäohjattaville laitteille.
 • 2000Mbit/s / 2000Mbit/s
 • Koko perheelle
 • 12kk jälkeen 79,90€/kk. Sopimuksen kokonaishinta 718,80€/12k.
59,90
€/kk

Tilaa valokuitu nyt erikoishintaan

Valoo Valokuitu on lanseerannut houkuttelevan tarjouksen, joka on suunnattu niin kotitalouksille, yrityksille kuin julkisille tiloillekin. Heidän tarjoamansa valokuituliittymä erottuu markkinoilla monin tavoin. Keskeinen vetonaula on, että itse valokuituliittymän saa täysin ilmaiseksi, mikä on harvinaista alalla. Tämä tarkoittaa, että perinteiset asennus- ja rakennustyöt sekä käyttöönotto- ja kytkentämaksut, jotka usein muodostavat merkittävän kustannuksen, poistuvat kokonaan. Tämä edellyttää kuitenkin, että liittymä tilataan ennen kuin rakentaminen alkaa alueella, mikä kannustaa asiakkaita toimimaan nopeasti.

Valoo Valokuitu on panostanut voimakkaasti ekologiseen kestävyyteen ja moderneihin teknologioihin, mikä on mahdollistanut heidän tarjota tällaisen ainutlaatuisen tarjouksen. Valokuitu on tunnettu nopeudestaan ja toimintavarmuudestaan, mutta Valoo on vienyt tämän askeleen pidemmälle, keskittyen vähäpäästöiseen tiedonsiirtoverkkoon. Tämä tekee heidän palvelustaan erityisen houkuttelevan ympäristötietoisille kuluttajille ja yrityksille.

Valokuituyhteyden hankkiminen on sijoitus tulevaisuuteen. Se ei ainoastaan takaa nopeaa ja luotettavaa internet-yhteyttä, vaan myös kasvattaa kiinteistön arvoa merkittävästi. Tutkimukset osoittavat, että kiinteistön arvo voi nousta tuhansilla euroilla valokuituliittymän ansiosta. Tämä tekee Valoo Valokuidun tarjoamasta liittymästä erityisen houkuttelevan niille, jotka suunnittelevat omaisuutensa arvon kasvattamista.

Valoo Valokuitu lupaa tarjota asiakkailleen parhaan mahdollisen valokuituratkaisun, riippumatta siitä, onko kyseessä omakotitalo, yritys tai julkinen tila. Kuukausimaksu määräytyy valitun nopeuden mukaan, mikä antaa asiakkaille joustavuutta valita heidän tarpeisiinsa sopiva nopeus. Tämän kaltaiset tarjoukset ovat harvinaisia ja ne osoittavat yrityksen sitoutumisen tarjota sekä arvoa että laatua asiakkailleen.

Mikä on valokuitu netti?

Valokuitu on nopea ja luotettava tiedonsiirtomenetelmä, jossa käytetään ohuita lasikuituja, jotka siirtävät tietoa valon nopeudella. Valokuituverkko mahdollistaa suurten datamäärien siirron nopeasti ja tehokkaasti, ja se onkin tulevaisuuden tietoliikenneverkkojen perusta. Valokuituliittymä onkin erinomainen netti kotiin, kun tarvitaan nopeaa ja häiriötöntä internet-yhteyttä.

Valokuidun etuna on sen korkea tiedonsiirtonopeus ja -kapasiteetti. Valokuituverkkojen maksiminopeudet voivat olla jopa satoja kertoja suurempia kuin perinteisessä ADSL- tai kaapelimodeemiyhteydessä. Tämä tarkoittaa sitä, että valokuituliittymän avulla voidaan siirtää suuria datamääriä erittäin nopeasti. Lisäksi valokuidun häiriöherkkyys on erittäin matala, mikä takaa toimintavarmuuden ja häiriöttömän yhteyden.

Valokuituverkkojen käyttöönotto vaatii kuitenkin merkittäviä investointeja, sillä valokuitukaapelit on asennettava suoraan kiinteistöihin. Tämä tarkoittaa, että valokuituliittymä ei ole aina saatavilla kaikkialla. Valokuitu on myös perinteistä kuparikaapelia kalliimpaa materiaalia, mikä vaikuttaa sen hintaan.

Valokuitu liittymä on kuitenkin satsaus tulevaisuuteen, sillä valokuituverkot ovat nopeasti yleistymässä ja perinteisten kupariverkkojen käyttö vähenee. Valokuidun käyttö lisääntyy erityisesti siellä, missä tarvitaan suuria datamääriä, esimerkiksi yritysten ja teollisuuden tietoliikenneyhteyksissä.

Valokuituliittymän hankinnassa kannattaa huomioida tarjolla olevat liittymänopeudet, palvelun toimivuus, hinta ja mahdolliset lisäpalvelut. Lisäksi on hyvä varmistaa, että nettiliittymä on saatavilla omassa asuinpaikassa. Vaikka kodissa olisi laadukas valokuituliittymä, etäohjattaville laitteille kannattaa hankkia erillinen laitenetti.

Miten valokuitu toimii?

Valokuituverkko on verkkotekniikka, joka käyttää lasikuituja tiedonsiirrossa. Tieto siirretään valonsäteillä lasikuidun sisällä, mikä mahdollistaa nopean ja häiriöttömän tiedonsiirron pitkiäkin etäisyyksiä. Valokuidun toimintaperiaate perustuu valon heijastumiseen ja taittumiseen lasikuidun sisällä.

Valokuidun ydin on erittäin ohut ja halkaisijaltaan noin ihmisen hiuksen kokoista lasikuitua. Tieto siirretään kuidun sisällä valokuitua pitkin kulkevan laservalon avulla. Laservalo ei ole tavallista valoa vaan hyvin kapealla aallonpituusalueella liikkuvaa valoa, joka kulkee valokuidun sisällä eteenpäin kimmoilemalla lasin reunasta toiseen.

Valokuituverkot ovat yleensä kuitukytkettyjä, mikä tarkoittaa, että valokuidut yhdistetään reitittimien tai kytkimien kautta keskenään. Tämä mahdollistaa nopean ja häiriöttömän tiedonsiirron suurienkin etäisyyksien yli. Valokuidun kautta siirtyvän datan määrää ei ole käytännössä rajattu, sillä valokuidun tiedonsiirtokapasiteetti on käytännössä loputon.

Valokuituverkkojen etuina ovat erittäin nopeat tiedonsiirtonopeudet ja häiriötön tiedonsiirto, jotka mahdollistavat esimerkiksi erittäin laadukkaiden videopuheluiden käytön ja nopeat latausajat. Lisäksi valokuituverkot ovat energiatehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä kuin perinteiset kuparipohjaiset verkkotekniikat, sillä ne kuluttavat vähemmän energiaa tietojen siirtoon.

Valokuituverkkoja on tällä hetkellä saatavilla monilla alueilla kaupungeissa ja taajamissa ympäri maailmaa, ja verkon rakentaminen jatkuu edelleen. Valokuitu on tulevaisuuden verkkotekniikka, jonka käyttö yleistyy jatkuvasti kaikenkokoisissa organisaatioissa ja kotitalouksissa.

Miten valokuituyhteys asennetaan?

Valokuidun asennus aloitetaan yleensä siten, että asentajat suunnittelevat yhdessä asiakkaan kanssa reitin, jota pitkin valokuitukaapeli tuodaan pihan poikki talon seinustalle. Tässä vaiheessa kiinteistön omistajan tulee selvittää, missä vesi- ja sähköjohdot, mahdolliset salaojitukset ja maalämpöputket tontilla kulkevat, jotta kuitukaapeli voidaan sijoittaa niistä riittävän kauas. Tämä estää mahdolliset vahingot kaapelille ja muille tärkeille johdoille.

Seuraavaksi asentajat tekevät kuidulle läpiviennin seinään joko poraamalla reiän tai käyttämällä olemassa olevaa putkitusta. Tämän lisäksi he asentavat kuitupäätekotelot sekä seinän sisä- että ulkopuolelle. Kuitupäätekoteloihin tulee liittää valokuitukaapeli ja sen jälkeen kuitukaapeli vedetään talon sisälle.

Kun kuitukaapeli on saatu vedettyä talon sisään, asentajat ryhtyvät työhön pihan puolella. Ensin tehdään kaivuutyöt, joiden avulla valokuitukaapeli kaivetaan noin 30 cm syvyyteen. Kaivuutyön jälkeen kuitukaapelin päät suojataan huolellisesti ja kaivannon päälle levitetään hiekkaa. Lopuksi kaivannon jäljet peitetään ja tasoitetaan.

Valokuidun asennus on tarkkaa ja ammattitaitoa vaativaa työtä, jota suorittavat yleensä koulutetut asentajat. Asennuksen hinta vaihtelee alueittain ja asennuspalvelun tarjoajan mukaan. Tärkeintä on kuitenkin muistaa, että valokuituliittymä on investointi tulevaisuuteen, joka mahdollistaa nopean ja varman tiedonsiirron nykyajan vaativiin tarpeisiin.

Nykyaikana useat yritykset tarjoavat valokuituyhteyksiä ilman minkäänlaisia asennuskuluja, joten voit saada valokuituyhteyden kotiin tai yritykselle maksamalla vain internetin käytöstä valitsemasi laajakaistan kuukausimaksun verran.

Kuinka paljon valokuituyhteys maksaa?

Valokuituyhteyksien hinta voi vaihdella merkittävästi eri palveluntarjoajien välillä, mutta yleisesti ottaen valokuituyhteyksien hinnat ovat laskeneet viime vuosien aikana ja ne ovat yhä useamman kuluttajan ulottuvilla.

Valikoimassamme olevien valokuituyhteyksien hinta on markkinoiden edullisin, maksat vain pienen kuukausimaksun valitsemastasi laajakaistasta kuukausittain. Uusilla rakennusalueilla ei veloiteta mitään valokuituliittymän rakentamisesta tai yhteyden kytkennästä. Asiakas maksaa vain internetin käytöstä valitsemansa laajakaistan mukaan. Tämä yksinkertainen hinnoittelumalli tekee valokuituyhteyden hankinnasta helppoa ja läpinäkyvää.

Laajakaistayhteyden nopeus vaikuttaa luonnollisesti sen hintaan. Valikoimassa on useita eri nopeuksia, jotta jokainen voi valita itselleen sopivan vaihtoehdon. Hinnat vaihtelevat yleensä nopeuden mukaan, mutta kaikissa tapauksissa valokuituyhteyksien hinta on kilpailukykyinen muihin yhteyksiin nähden.

Valokuituyhteyksien hintoihin voi vaikuttaa myös se, onko kyseessä yritys- vai kuluttajapalvelu. Yrityksille tarjotaan usein enemmän valinnanvaraa ja räätälöityjä ratkaisuja, mutta samalla myös hinta voi olla hieman korkeampi.

On tärkeää muistaa, että valokuituyhteyden hankinta on pitkäaikainen investointi, joka voi parantaa merkittävästi sekä koti- että yritysympäristön tiedonsiirtonopeutta ja luotettavuutta. Valokuitu on erittäin nopea ja toimintavarma yhteys, joka kestää aikaa ja jonka avulla voi hyödyntää monia erilaisia verkkopalveluita ja sovelluksia.

Paljonko maksaa valokuitu omakotitaloon?

Valokuitu on erinomainen vaihtoehto omakotitaloon, joka tarvitsee nopean ja luotettavan internet-yhteyden. Monet palveluntarjoajat tarjoavat nyt valokuituliittymiä omakotitaloihin, ja hinta voi vaihdella palveluntarjoajien välillä. On kuitenkin mahdollista löytää edullisia vaihtoehtoja, jotka eivät vaadi suuria alkuinvestointeja.

Valikoimassamme olevat valokuituyhteydet omakotitaloon ovat hinnoiteltu yksinkertaisesti ja edullisesti. Valokuidun rakennustyöt ovat ilmaisia, ja laajakaistaliittymän käyttöönotto- ja kytkentämaksut ovat myös 0 euroa. Maksat vain internetin käytöstä valitsemasi laajakaistan mukaan, ja voit valita nopeuden, joka vastaa tarpeitasi.

On tärkeää muistaa, että valokuituliittymän hinta voi olla korkeampi kuin perinteisten laajakaistayhteyksien, kuten ADSL- tai kaapelimodeemin, hinta. Kuitenkin valokuidun nopeus, toimintavarmuus ja energiatehokkuus ovat vertaansa vailla, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon monille kotitalouksille.

Ennen valokuidun hankkimista omakotitaloon on tärkeää tutkia eri palveluntarjoajien tarjontaa ja vertailla hintoja ja ominaisuuksia. On myös hyvä tarkistaa saatavuus omalla alueella ja varmistaa, että valokuituyhteys on käytettävissä.

Valokuituliittymän hinta voi vaihdella palveluntarjoajien välillä, mutta yleisesti ottaen valokuituyhteyden saa omakotitaloon kohtuullisen edullisesti. Monet palveluntarjoajat tarjoavat nykyään valokuituliittymän rakentamisen omakotitaloon ilmaiseksi, jolloin maksat vain internetin käytöstä valitsemasi laajakaistan mukaan.

Nostaako valokuitu asunnon tai yrityksen arvoa?

Valokuituverkkojen yleistyessä myös asunnon tai yrityksen arvo voi nousta. Nopea ja luotettava internet-yhteys on tänä päivänä tärkeä tekijä monelle asunnon ostajalle tai yrityksen toiminnan kannalta. Valokuituverkkojen tarjoama nopeus ja toimintavarmuus ovat huomattavasti parempia kuin esimerkiksi ADSL-verkon tarjoama nopeus, joten valokuituliittymä voi olla tärkeä tekijä asunnon tai yrityksen arvon kannalta.

Valokuituverkkojen yleistyminen voi myös vaikuttaa asunnon sijaintiin. Yhä useammat asunnon ostajat arvostavat nopeaa ja toimivaa internet-yhteyttä ja ovat valmiita maksamaan siitä enemmän. Tämä voi johtaa siihen, että alueet, joilla on nopea ja toimiva valokuituverkko, voivat houkutella enemmän ostajia, mikä puolestaan voi nostaa asuntojen hintoja.

Sama pätee myös yritysten kohdalla. Nopea ja toimiva internet-yhteys voi olla ratkaiseva tekijä yrityksen menestyksen kannalta, joten valokuituyhteys voi nostaa yrityksen arvoa ja houkuttelevuutta. Monet yritykset myös arvostavat valokuituverkkojen tarjoamaa lisäturvaa ja ovat valmiita maksamaan siitä enemmän.

Yhteenvetona voidaan siis todeta, että valokuituverkon tarjoama nopeus, toimintavarmuus ja turvallisuus voivat nostaa asunnon tai yrityksen arvoa. Tämä kannattaa ottaa huomioon, jos harkitset valokuituliittymän hankkimista.

Valokuitu kannattaa ehdottomasti hankkia omakotitaloon tai yrityksen toimitiloihin, sillä valokuituyhteys tunnetaan jo laajalti maailman toimintavarminpana ja nopeinpana tiedonsiirtomenetelmänä, joka mahdollistaa ylivoimaisesti parhaan internet-yhteyden.

Onko 5G parempi kuin valokuituyhteys?

5G ja valokuitu ovat kaksi eri teknologiaa, joilla on erilaiset vahvuudet ja heikkoudet. 5G on langaton teknologia, joka perustuu mobiiliverkkoihin ja jonka tarkoituksena on tarjota mahdollisimman hyvä ja nopea langaton laajakaistayhteys, kuten esimerkiksi mobiililaajakaista.

Valokuitu taas on kaapelitekniikka, joka perustuu lasikuituihin ja jonka tarkoituksena on tarjota kuitupohjainen kiinteä laajakaistayhteys. Valokuitu on maailman nopein ja toimintavarmin tiedonsiirtomenetelmä, joka tarjoaa parhaan mahdollisen saatavilla olevan internet-yhteyden.

5G ja valokuitu eivät ole suoraan verrattavissa keskenään, sillä ne ovat erilaisia teknologioita, joilla on erilaiset käyttötarkoitukset. Valokuitu tarjoaa erittäin nopean ja vakaa kiinteän laajakaistayhteyden, joka soveltuu erityisesti koti- ja yrityskäyttöön.

5G taas tarjoaa langattoman laajakaistayhteyden, joka on suunniteltu mobiilikäyttöön ja esimerkiksi liikkuvien ajoneuvojen ja IoT-laitteiden käyttöön. 5G on siis parempi ratkaisu langattomaksi verkkoyhteydeksi, mikäli 5G verkko vain on jo toiminnassa alueella.

Valokuitu on yleensä parempi vaihtoehto kotitalouksille, jotka tarvitsevat nopeaa ja vakaa kiinteää laajakaistayhteyttä, kun taas 5G on parempi vaihtoehto liikkuvan käytön ja mobiililaitteiden käyttöön. On myös hyvä muistaa, että 5G:n käyttöönotto on vasta alkuvaiheessa, kun taas valokuitu on jo laajalti käytössä monissa maissa ja sen infrastruktuuri on jo rakennettu.

Lopullinen valinta riippuu käyttäjän tarpeista ja olosuhteista, kuten sijainnista ja verkon saatavuudesta. Tärkeintä on selvittää omat tarpeet ja vertailla eri vaihtoehtoja huolellisesti ennen päätöksen tekemistä.

Valokuitu kokemuksia

Valokuidun käyttäjien kokemukset ovat yleisesti ottaen erittäin positiivisia. Valokuidun erittäin nopea tiedonsiirtonopeus takaa sujuvan ja nopean netinkäytön kaikissa tilanteissa, olipa kyse sitten videoiden streamaamisesta, verkkopelaamisesta tai suurten tiedostojen lataamisesta. Lisäksi valokuidun käyttöönotto parantaa huomattavasti kotisi tai yrityksesi arvoa, mikä on tärkeä tekijä esimerkiksi myyntitilanteessa.

Valokuidun etuja ovat myös sen erittäin korkea toimintavarmuus ja pitkä käyttöikä. Valokuituverkko on huomattavasti vähemmän altis häiriöille ja vikatilanteille kuin perinteinen kuparikaapeliin perustuva verkkoyhteys. Tämä takaa sen, että yhteys toimii moitteettomasti lähes aina, ja huolto- ja korjaustarpeet ovat vähäisiä.

Valokuidun käyttöönotto ei nykyaikana vaadi suurta alkuinvestointia ja sen kuukausittaiset kustannukset ovat usein samaa luokkaa kuin perinteisen kaapeliyhteyden. Valokuidun käyttöönottoon liittyvät kustannukset vaihtelevat kuitenkin alueittain ja palveluntarjoajien välillä, joten ennen päätöksen tekemistä kannattaa vertailla eri vaihtoehtoja.

Valokuidun käyttöönotto ei myöskään ole mahdollista kaikilla alueilla, sillä sen saatavuus riippuu alueen infrastruktuurista ja palveluntarjoajien verkkojen kattavuudesta. Tämän vuoksi on tärkeää tarkistaa, onko valokuituyhteys saatavilla omalla alueella ennen päätöksen tekemistä.

Kaiken kaikkiaan valokuitu on erittäin suositeltava valinta, jos haluat varmistaa nopean ja toimintavarmankin nettiyhteyden kotiisi tai yritykseesi. Etenkin silloin, jos sen käyttöönotto ei vaadi lainkaan alkuinvestointia ja maksat vain internetin käytöstä valitsemasi laajakaistan mukaan.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on valokuitu?

Valokuitu on tiedonsiirtomenetelmä, joka perustuu ohuesta lasikuidusta valmistettuihin valokuitukaapeleihin. Valokuidun avulla voidaan lähettää tietoa valon nopeudella, mikä tekee siitä maailman nopeimman tiedonsiirtomenetelmän. Valokuidussa käytetään LED- tai laservaloa tiedonsiirron välittämiseen.

Miksi valokuitu on parempi kuin perinteinen kuparikaapeli?

Valokuitu on parempi kuin perinteinen kuparikaapeli monessa suhteessa. Se mahdollistaa nopeamman tiedonsiirron, sillä se pystyy siirtämään tietoa valon nopeudella. Se myös kestää paremmin häiriöitä ja on vähemmän altis signaalinhäiriöille, jotka voivat vaikuttaa tiedonsiirron nopeuteen ja luotettavuuteen.

Mitä hyötyä valokuidusta on kotitalouksille?

Valokuitu mahdollistaa nopean ja luotettavan internet-yhteyden, joka on välttämätön monille kotitalouksille nykypäivänä. Se mahdollistaa nopean tiedonsiirron, joka helpottaa monia arkipäivän tehtäviä, kuten työskentelyä ja viestintää. Lisäksi valokuidun avulla voi nauttia sujuvasta suoratoistosta ja pelaamisesta ilman katkoksia.

Mitkä ovat valokuituyhteyden asennuskustannukset?

Valokuidun asennuskustannukset voivat vaihdella riippuen monista tekijöistä, kuten alueesta, rakennuksesta ja valitusta palveluntarjoajasta. Joissakin tapauksissa valokuitu voidaan asentaa ilman kustannuksia.

Miten valokuitu asennetaan?

Valokuitukaapeli viedään pihasta tai katolta talon sisätiloihin ja liitetään valokuitumodeemiin. Asennus edellyttää tiettyjä kaivutöitä, mutta asennusvaiheessa otetaan huomioon talon ja pihan erityispiirteet.

Puhelinliittymä.com
Logo