Halvin puhelinliittymä

Halvin puhelinliittymä 2022

Haluatko tietää, mikä on markkinoiden halvin puhelinliittymä juuri nyt? Halvin liittymä on helpointa selvittää vertailupalvelussamme.

Alla olevasta vertailutaulukosta löydät Telian, DNA:n ja Moi Mobiiliin tämän hetken edullisimmat puhelinliittymät.

Millä operaattorilla on halvin puhelinliittymä 2022

Mikä mahtaa olla tämän hetken halvin liittymä? Vertailupalvelumme on erikoistunut Suomen suosituimpien operaattorien valikoimaan ja esittelemme sivuillamme vuoden halvimmat puhelinliittymät.

Me pidämme silmällä Elisa Saunalahden, Telian, DNA:n ja Moi Mobiilin liittymävalikoimaa ja lisäämme kaikki halvimmat puhelinliittymät vertailutaulukkoomme. Vertailupalvelussamme selvität muutamassa minuutissa esimerkiksi sen, mikä operaattori tarjoaa halvimman kuukausimaksullisen liittymän juuri nyt ja millä operaattorilla on paras puhelinliittymä tarjous uusille asiakkaille.

Kuukausimaksun lisäksi kustannuksia saattaa kertyä liittymästä riippuen esimerkiksi avausmaksusta, puheluista ja tekstiviesteistä käytön mukaan. Yleensä halvin puhelinliittymä on sellainen, jossa on kiinteän kuukausimaksun lisäksi on maksettava puheluista ja tekstiviesteistä kulutuksen mukaan.

Tämän tyyppiset puhelinliittymät saattavat hämätä, jos etsitään kuukausimaksultaan halvinta liittymää. Kuukausimaksu pitää tietenkin aina paikkansa, mutta se ei ole normaalissa käytössä se summa, jonka liittymästä tavallisessa käytössä maksat. Pienelläkin kulutuksella kuukausimaksu saattaa kohota 10-15 euroon.

Oma ja perheenjäsenten puhelinliittymät on tärkeä tarkistaa vuoden välein, silloin on aika tarkistaa tarvittavat ominaisuudet ja hinta. Voi olla, että operaattoreilla on tarjolla nykyistä edullisempi ja parempi vaihtoehto. Liittymää vaihtaessa halvin puhelinliittymä löytyy lähes jokaisessa tapauksessa kilpailevalta operaattorilta.

Vanhat liittymät sisältää lähes aina ominaisuuksia, joita ei tarvitse tai joissakin tapauksissa niitä on jopa liikaa. Kumpikaan ei tietenkään ole hyvä vaihtoehto, sen takia ominaisuudet olisi hyvä tarkistaa säännöllisesti.

Mikäli käytössä on useamman vuoden vanha liittymä, on tarjousjakso melko varmasti umpeutunut. Tämä tarkoittaa sitä, että liittymän kustannukset ovat nousseet tarjousjakson päätyttyä. Silloin on aika etsiä liittymätarjous, joka sisältää omaan käyttötarkoitukseen soveltuvat ominaisuudet halvimpaan hintaan.

Mikä on halvin puhelinliittymä 2022?

Vertailimme Elisa Saunalahden, Telian, Moi Mobiilin ja DNA:n liittymätarjouksia ja selvisi, että kuukausimaksultaan halvin puhelinliittymä on Elisa Saunalahdella, Telialla ja DNA:lla saman hintaisia. Liittymän ominaisuuksissa on kuitenkin pieniä eroja. Alla lisätietoa halvimmista liittymistä.

Yksi halvimmista kuukausimaksullisista liittymistä on Elisa liittymä tarkka puhe, jonka kuukausimaksu on vain 7,90 €/kk. Puhelut ja tekstiviestit maksavat 0,069 €/min/kpl. Liittymässä ei ole lainkaan nettiyhteyttä. Avausmaksu on 4,90 €, joka peritään ensimmäisen kuukauden laskussa.

Toinen halvin liittymä on vastaavanlainen DNA liittymä jämpti puhe, jonka kuukausimaksu on sama 7,90 €/kk. Puhelut ja tekstiviestit maksavat 0,07 €/min/kpl. Liittymässä ei ole ollenkaan netin käyttö mahdollisuutta. Liittymän avausmaksu on 4,90 €, joka veloitetaan ensimmäisen kuukauden laskussa.

Kolmas samaan hintaryhmään kuuluva liittymä on Telia liittymä rajaton lite 0,2M, jonka kuukausimaksu on 7,90 €/kk. Puhelut ja tekstiviestit hinnoitellaan kulutuksen mukaan 0,07 €/min/kpl. Tässä liittymässä on myös hidas nettiyhteys, jonka maksiminopeus on 0,256 Mbit/s. Avausmaksu on 5 €.

Neljänneksi halvin on Moi liittymä kuuden gigan simmi, jonka kuukausimaksu on 9 euroa. Puhelut ja viestit laskutetaan kulutuksen mukaan, mutta maksukatto on asetettu 4 € kuukaudessa. Kuukausihintaan sisältyy 6 Gt dataa ja ylimenevästä laskutetaan 1,50 €/Gt. Liittymässä on nopea netti, jonka maksiminopeus on 100 Mbit/s.

Halvin liittymä on helpointa tarkistaa netistä

Haluatko nähdä puhelinliittymien ajankohtaiset hinnat ja tarkistaa sen, onko sinulla varmasti käytössä halvin puhelinliittymä 2022? Asia kannattaa tarkistaa säännöllisesti, sillä puhelinliittymien hinnat ja omat toiveet liittymän ominaisuuksista saattaa toisinaan muuttua.

Puhelinliittymä.com palvelussa voit helpoiten tutustua Suomen suosituimpien teleoperaattorien valikoimaan kotoa käsin omalla älypuhelimella, tietokoneella tai tabletilla. Palvelun etusivulla voit valita operaattorin, jonka liittymätarjoukset haluat nähdä. Nyt voit vertailla palvelussamme myös uudet 5g liittymät.

Ilmainen palvelu ja kattavat vertailut ovat suuri apu liittymävertailussa ja halvimman puhelinliittymän löytämisessä. Sivuston käyttäjän on mahdollista tarkistaa muutamassa minuutissa maksaako hän omasta liittymästään reilusti ylihintaa vai onko hinta samalla tasolla vastaavien liittymien kanssa, jolloin vaihtotarvetta ei vielä ole.

Samalla kertaa kannattaa myös tarkistaa, onko liittymän kaikki ominaisuudet vielä tarpeellisia ja onko se paras vaihtoehto omaan käyttöön. Liittymän hinta ei ole aina syy liittymän vaihtamiseen, usein käyttäjä huomaa tarvitsevansa nopeamman netin tai rajattoman ominaisuuden netin käyttöön, puheluihin tai tekstiviesteihin.

Puhelinliittymien ominaisuudet ja liittymätarjoukset vaihtuvat yllättävän usein, jonka takia halvin puhelinliittymä voi olla välillä myös huomattavasti enemmän ominaisuuksia tarjoava paketti, kuin käyttäjällä on tällä hetkellä käytössä. Etenkin rajattomat 4G liittymät ovat olleet viimeisen vuoden ajan erittäin edullisia.

Mikäli käyttäjä huomaa liittymävertailua tehdessä maksavansa liittymästään liikaa tai tarvitsevan ominaisuuksia, joita vanha puhelinliittymä ei tarjoa, on liittymän vaihtaminen vaivatonta.

Näin vaihdat puhelinliittymäsi edullisempaan

Huomasitko liittymävertailua tehdessä saavasi samat tai ehkä jopa paremmat ominaisuudet halvempaan hintaan? Siinä tapauksessa puhelinliittymä kannattaa ehdottomasti vaihtaa, sillä jo muutaman euron säästö kuukaudessa kasvaa parissa vuodessa lähes 50 euroon. Säästön lisäksi saat kaikki ne ominaisuudet, joita todella tarvitset, jolloin käytössäsi on omia tarpeita vastaava halvin puhelinliittymä.

Palvelumme kautta voit tilata uuden liittymän silloin kuin se sinulle sopii, sillä sivustomme on avoinna joka päivä, myös viikonloppuisin. Liittymän vaihto tapahtuu kokonaan netissä.

Operaattorin sivuilla on tilauslomake, johon siirryt automaattisesti vertailutaulukkomme ”tilaa” napista. Uusi liittymä tilataan täyttämällä lomake, jolloin voit valita myös haluatko säilyttää vanhan puhelinnumerosi vai vaihtaa sen uuteen.

Uusi teleoperaattori hoitaa vanhan liittymän irtisanomisen ja toimittaa uuden Sim-kortin postitse asiakkaalleen. Vanha puhelinliittymä on aina käytössä niin kauan, kunnes uusi operaattori ilmoittaa tekstiviestillä SIM-kortin vaihtamisesta.

Uuden liittymän tilaaminen on tänä päivänä melko nopea ja helppo prosessi, aikaa kuluu liittymän tilaamisessa vain 5 – 10 minuuttia. Tilaamisen jälkeen ei tarvitse edes irtisanoa vanhaa liittymää, vaan kaikki hoituu uuden operaattorin toimesta. Uuden puhelinliittymän tilaaja saa käyttöönsä yleisesti noin 14 vuorokauden kuluttua liittymän tilaamisesta.

Millä perusteella halvin puhelinliittymä kannattaa valita?

Jokainen puhelimen käyttäjä tietää itse parhaiten, mitä ominaisuuksia puhelinliittymän tulee sisältää. Usein kuukausittaisen puheajan, tekstiviestien tai datan määrää saattaa olla äkkiseltään vaikea arvioida. Nämä määrät ovat kuitenkin melko tärkeitä tietoja liittymävertailussa.

Oman kuukausittaisen puheajan, tekstiviestien ja datan määrän voit tarkistaa vanhan puhelinlaskun erittelystä. Suosittelemme laskemaan useamman kuukauden keskiarvon, sillä toisinaan puheaikaa, tekstiviestejä tai dataa saattaa kulua enemmän. Näin saat tietoa siitä, minkä verran eri ominaisuuksia kuluu arviolta kuukaudessa. Näillä tiedoilla on helppoa valita omaan käyttöön halvin puhelinliittymä.

Alla muutama tärkeä asia, jotka tulisi miettiä valmiiksi ennen liittymän vaihtamista:

  • Kuinka paljon tarvitset puheaikaa ja tekstiviestejä?
  • Tarvitsetko nopean nettiliittymän vai vähäiseen käyttöön soveltuvan?
  • Käytätkö liittymääsi säännöllisesti myös ulkomailla?
  • Kohdistuuko osa puheluista myös ulkomaille?

Millä operaattorilla on halvin puhelinliittymä?

Kaikki teleoperaattorit julkaisevat uusia liittymätarjouksia säännöllisesti, joista jokainen liittymä sisältää hieman eri ominaisuuksia. Tästä syystä ei voi suoraan todeta tiettyä operaattoria halvimmaksi vaihtoehdoksi. Toisinaan operaattorit julkaisevat erittäin edullisia liittymätarjouksia, jotka ovat kuitenkin voimassa vain vähän aikaa.

Vertailutaulukkoa tutkimalla selvität muutamassa minuutissa sen, mikä on kuukausimaksultaan halvin puhelinliittymä, mutta se ei ole edullisin vaihtoehto jokaiselle. Kuukausimaksultaan halvin liittymä ei yleensä sisällä nettiä tai netin nopeus on erittäin hidas, jonka lisäksi puheaika ja tekstiviestit laskutetaan käytön mukaan.

Voit kuitenkin helposti selvittää sen, mikä operaattori tarjoaa tarvitsemasi ominaisuudet halvimpaan hintaan. Se onnistuu helposti tutustumalla sivuillamme Moi Mobiilin, Elisa Saunalahden, Telian ja DNA:n liittymävalikoimaan.

Kun tiedät omat tarpeesi, on helppoa valita itselle edullisin vaihtoehto. Valinnanvaraa ainakin riittää, sillä samalta verkkosivulta löydät kaikki Moi liittymät, Telia liittymät, DNA liittymät ja Elisa liittymät. Tämä säästää huomattavasti käyttäjien aikaa, sillä kaikkien operaattorien tarjoukset on nähtävillä samalla sivustolla.

Kannattaako kaikki liittymät keskittää samalle operaattorille?

Mikäli tarvitset useamman liittymän eri laitteisiin tai perheenjäsenelle, suositellaan keskittämään kaikki palvelut samalle operaattorille.

Keskittämällä koko perheen käytössä olevat puhelinliittymät samalle teleoperaattorille on liittymien kulutusta helpompi seurata ja muuttaa liittymien asetuksia samasta paikasta. Monilla teleoperaattoreilla on ilmaisia sovelluksia, joista voit seurata kaikkia tiliin liitettyjä liittymiä ja tehdä niihin helposti itse tarvittavat muutokset.

Jos jokainen liittymä on hankittu eri operaattorilta, on kulutuksen seuraaminen ja asetuksien muuttaminen huomattavasti vaikeampaa. Vaikka samalle operaattorille keskittäminen ei toisi senttiäkään rahallista säästöä, kannattaa se kuitenkin tehdä ihan vain ajan ja vaivan säästämiseksi.

Keskittämisestä on yleensä myös rahallista hyötyä, kun hankit useamman liittymän, voit saada ne edullisempaan hintaan. Osa palveluntarjoajista saattaa tarjota yhden liittymän tiettyyn tarjoushintaan, jonka jälkeen saat seuraavan liittymän edellistä edullisemmin. Mikäli olet hankkimassa useampaa liittymää perheenjäsenille tai useille kodin laitteille, kasvaa pienikin alennus melko suuureksi kuukausi- tai vuositasolla.

Halvin puhelinliittymä saattaa löytyä myös ottamalla yhteyttä suoraan teleoperaattorien asiakaspalveluun. Mikään ei estä soittamasta vaikka jokaiselle operaattorille ja pyytämään tarjous useammalle liittymälle. Näin saat kaikilta palveluntarjoajilta hinnan, joista voit valita halvimman vaihtoehdon.

Puhelinliittymä.com
Logo