Mobiililaajakaista 2023

Mobiililaajakaista sopii esimerkiksi tablettiin, tietokoneeseen, reitittimeen ja älykelloon. Sen avulla nettiyhteys kulkee mukanasi autossa, junassa, reissuissa, mökillä ja missä vain liikutkin. Vertaile ja valitse sinun tarpeisiin sopiva nettiliittymä useamman eri operaattorin valikoimasta ja hyödynnä parhaat tarjoukset.

Laitenetti 0,5M
Laitenetti 0,5M
4€/kk
Moi Potti 100M
Moi Potti 100M
9€/kk
Yhteys mukaan kotimaa 50M
Yhteys mukaan kotimaa 50M
14,99€/kk
Yhteys mukaan 100M keskittäjälle
Yhteys mukaan 100M keskittäjälle
14,99€/kk
Rajaton 4G 200M
Rajaton 4G 200M
18€/kk
Yhteys mukaan 200M keskittäjälle
Yhteys mukaan 200M keskittäjälle
18,99€/kk
DNA Rajaton 200M
DNA Rajaton 200M
23,99€/kk
DNA Super 4G Rajaton 300M
DNA Super 4G Rajaton 300M
24,99€/kk
Reilu 5G 400M
Reilu 5G 400M
19-27€/kk
DNA Rajaton 5G 400M
DNA Rajaton 5G 400M
29,99€/kk
Reilu 5G 1000M
Reilu 5G 1000M
35-43€/kk

Suosituimmat puhelinliittymät

Moi Rajaton 4G 200 tarjoaa täysin rajattoman nettiyhteyden ilman datakattoa. Kuukausihintaan sisältyy nopea 200 Mbit/s nettiyhteys ja 15 gigaa kotimaan hinnoin EU/ETA -alueella. Normaalihintaiset puhelut ja viestit maksavat 0,055 €/min tai kpl, mutta enintään 4 euroa kuukaudessa. Mikäli puhut ja tekstaat alle 4 eurolla kuukaudessa, maksat kulutuksesi mukaan. EU:ssa puhut ja tekstaat edullisilla kotimaan hinnoilla ja Baltiassa sekä Pohjolassa roumaat kuten Suomessa. Moi Rajaton 4G 200 on nyt saatavilla 18 euron kuukaushintaan. Liittymän avausmaksu on 5,00 €, joka peritään ensimmäisessä laskussa.

Moi Reilu 5G 400 tarjoaa nopean nettiyhteyden, joka käyttää joustavasti sekä 5G ja 4G verkkoa. Se sisältää 400 Mbit/s maksiminopeudella toimivan netin ja jopa 25 gigaa kotimaan hinnoin EU/ETA -alueella. Puhelut ja viestit maksavat 0,055 €/min tai kpl, mutta maksimissaan 4 euroa kuukaudessa. Jos käytät ominaisuuksia alle 4 eurolla kuukaudessa, maksat kulutuksesi mukaan. EU:ssa puhut ja viestittelet kotimaan hinnoilla ja Baltiassa sekä Pohjolassa roumaat kuten Suomessa. Moi Reilu 5G 400 on nyt saatavilla 19 - 27 euron kuukausimaksulla riippuen verkon käytöstä. Liittymän avausmaksu on vain 5,00€.

Moi Potti on kestosuosikki, joka on varustettu suositulla hintaleikkurilla. Liittymä tarjoaa 6 gigaa käytettävää dataa kuukaudessa 100 Mbit/s ilmoitetulla maksiminopeudella. Puheluista ja viesteistä maksat käytön mukaan 0,055 €/min tai kpl, mutta enintään 4 euroa kuukaudessa. Paketti sisältää 6 Gt datapaketin käytettäväksi EU- ja ETA-maissa kuukaudessa. Mikäli hankit useamman Moi Potti liittymän, tuo jokainen liittymä 6 gigaa käytettävää dataa yhteiseen pooliin. Liittymä on nyt tilattavissa 9 euron kuukausihintaan. Liittymän avausmaksu on vain 5,00 €, joka peritään ensimmäisessä laskussa.

Mikä mobiililaajakaista on?

Mobiililaajakaista on liikkuva nettiliittymä, joka toimii SIM-kortilla. Sitä voidaan hyödyntää lähes kaikissa mobiililaitteissa, kuten esimerkiksi tabletissa, kannettavassa tietokoneessa, reitittimessä ja älykellossa. Sen avulla saat helposti liikkuvan nettiyhteyden laitteeseen kuin laitteeseen. Voit myös vaivattomasti jakaa nettiyhteyden useamman laitteen käyttöön reitittimen avulla esimerkiksi kotona, mökillä tai työpaikalla.

Mobiililaajakaista käyttää operaattorien matkapuhelinverkkoja aivan samalla tavalla kuin puhelinliittymät. Liikkuvan nettiyhteyden hinta vaihtelee yleensä netin nopeuden mukaan. Mitä nopeamman nettiyhteyden mobiililaajakaista tarjoaa, sitä suurempi on kuukausimaksu. Liikkuva 4G nettiliittymä tarjoaa yleisesti 50-200 Mbit maksiminopeuden ja 5G liittymät noin 300-1000 Mbit maksiminopeuden.

Valitse mobiililaajakaista, kun tarvitset netin esimerkiksi tablettiin tai reitittimeen. Liikkuva laajakaista tarjoaa vapautta, sillä voit surffata tabletillasi rajattomasti kotimaassa. Mikäli tarvitset langattoman nettiyhteyden esimerkiksi mökille, hoituu se helpoiten mobiililaajakaistan avulla. Reitittimen avulla voit helposti jakaa nettiyhteyden useammalle nettiyhteyttä tarvitsevalle laitteelle.

Liikkuva nettiliittymä on saatavilla kaikilta Suomen suosituimmilta operaattoreilta. Palvelustamme löydät kaikki Moi liittymät, DNA liittymät ja Telia liittymät. Operaattorien valikoimaan kannattaa tutustua kaikessa rauhassa ja vertailla eri vaihtoehtoja, jolloin valitsemasi mobiililaajakaista tarjous on varmasti käyttötarkoitukseesi sopiva ja tietenkin edullinen.

Puhelinliittymä.com palvelun avulla löydät aina vaivattomasti halvimmat puhelinliittymät, mobiililaajakaistat ja matkapuhelimet netistä.

Liittymän tilaaminen ja käyttöönotto

Mobiililaajakaistan tilaaminen on onneksi varsin helppoa ja aikaa siihen kuluu vain muutama minuutti:

  • Vertaile ensin mobiililaajakaistoja tämän sivun yläreunasta löytyvällä vertailutaulukolla, johon päivitetään markkinoiden parhaat tarjoukset.
  • Valitse omaan tilanteeseen ja käyttötarpeisiin sopiva nettiliittymä vertailustamme.
  • Siirry operaattorin verkkosivuille klikkaamalla kohdasta ”Tilaa”, jossa saat solmittua liittymäsopimuksen.
  • Tee tilaus operaattorin verkkopalvelussa seuraamalla sivuston antamia ohjeita vaihe vaiheelta.
  • Kun olet tehnyt tilauksen, saat SIM-kortin yleensä noin 1-2 arkipäivän kuluessa kotiin toimitettuna.
  • Operaattori ilmoittaa tekstiviestillä tarkan kellonajan ja päivämäärän, jolloin voit asentaa sim-kortin laitteeseen.

Miten mobiililaajakaista otetaan käyttöön?

Mobiililaajakaista on SIM-kortilla oleva nettiliittymä, joka asennetaan mobiililaitteeseen. Asentamisen jälkeen saat nettiyhteyden käyttöön ilman erillisiä lisälaitteita. Mikäli laitteessa ei ole SIM-korttipaikkaa, saat nettiliittymän käyttöösi esimerkiksi reitittimen avulla. Asenna tässä tapauksessa SIM-kortti reitittimeen, jonka kautta saat nettiyhteyden laitteeseesi.

Mobiililaajakaista soveltuu nykyaikana erinomaisesti kodin ainoaksi nettiliittymäksi, sillä mobiililaajakaistoja on saatavilla aina 50-1000 Mbit/s maksiminopeudella. Se on erinomainen vaihtoehto, mikäli olet harkinnut kiinteän laajakaistan hankkimista ja asentamista. Lisäksi mobiililaajakaista on huomattavasti vaivattomampi, sillä voit ottaa sen käyttöön välittömästi ilman aikaa vievää asennusta.

Riittävän nopea nettiliittymä laadukkaassa reitittimessä toimii erinomaisesti kodin ainoana nettiyhteytenä. Voit jakaa vaivattomasti reitittimestä nettiyhteyden esimerkiksi tietokoneen ja television lisäksi lukuisiin muihin nettiyhteyttä tarvitseville laitteille. Mikäli tilaamasi liittymä ei toimikaan odotetulla tavalla, voit milloin vain vaihtaa sen toiseen.

Nykyaikana yhä useammalla meistä on edullinen mobiililaajakaista kodin tai mökin ainoana nettiyhteytenä. Mikäli olet vasta hankkimassa nettiliittymää kotiisi, on hyvä muistuttaa, ettei reititintä hankkiessa kannata säästellä. Laadukas reititin varmistaa myös erinomaisen nettiyhteyden kotona. Jos haluat, että nettiyhteys on paras mahdollinen, asenna reitittimeen myös ulkoinen antenni.

Älä tee valintaa hinnan perusteella

Halvin mobiililaajakaista saattaa houkutella, mutta älä tee ostopäätöstä hinnan perusteella. Esimerkiksi halvin puhelinliittymä ei tarjoa jokaiselle käyttäjälle riittäviä ominaisuuksia, kuten ei myöskään välttämättä mobiililaajakaista. Kun tarvitaan toimiva nettiliittymä kotiin pääasialliseksi internetyhteydeksi, tulee mobiililaajakaistan tarjota riittävän nopea ja rajaton nettiyhteys, jota halvin vaihtoehto ei välttämättä tarjoa.

Jokaisen käyttöön löytyy varmasti toimiva ja edullinen nettiliittymä vertailustamme, kunhan tietää kuinka nopean nettiyhteyden tarvitsee. Suurin virhe on valita mobiililaajakaista ainoastaan hinnan perusteella, jolloin liittymä ei välttämättä tarjoa riittävän nopeaa yhteyttä. Halvin vaihtoehto on varustettu lähes aina hitaammalla nettiyhteydellä, joten netin nopeuksia kannattaa hieman vertailla.

Mobiililaajakaistojen kuukausimaksut vaihtelevat noin 9 eurosta aina 50 euroon saakka. Hintaan vaikuttaa eniten mobiililaajakaistan maksiminopeus, jotka vaihtelevat 50 Mbit/s aina 1000 Mbit/s saakka. Liikkuva nettiliittymä on helppo valita, kunhan selvittää ensin kuinka nopean yhteyden todella tarvitsee. Tämän jälkeen voit valita halvimman vaihtoehdon niistä, jotka tarjoavat riittävän nopeuden.

Sopiva mobiililaajakaista löytyy lopulta melko vaivattomasti palvelumme avulla, kun voit vertailla kaikkien operaattorien liittymiä yhdessä ja samassa paikassa. Näin aikaa säästyy merkittävästi, kun ei tarvitse etsiä nettiliittymiä useilta eri sivustoilta. Suosittelemme tutustumaan palvelumme kattavaan liittymävalikoimaan, josta löydät suosituimmat puhelinliittymät ja mobiililaajakaistat jokaisen tarpeisiin.

Paras mobiililaajakaista tarjous vertailemalla

Suomessa toimii tällä hetkellä neljä suurta operaattoria ja kaikkien valikoimasta löytyy hyvä mobiililaajakaista tarjous. Tästä syystä nettiliittymät kannattaa aina muistaa vertailla huolellisesti palvelussamme ennen ostopäätöstä. Kaikki operaattorit tarjoavat lähes samankaltaisia liittymiä eri hintaan, jonka takia kannattaa kuluttaa muutama minuutti vertailuun ja napata paras liittymätarjous.

Mikäli operaattoreilta kysytään, löytyy jokaisen valikoimasta se kaikista paras mobiililaajakaista tarjous. Totuus on kuitenkin se, että takuulla kaikissa liittymissä on pieniä eroja, oli ero sitten liittymän hinta, netin nopeus tai kuuluvuus. Tästä syystä jokaisen operaattorin liittymät kannattaa vertailla puolueettomassa palvelussa, joka esittelee ajankohtaiset liittymätarjoukset.

Palvelussamme voit tutustua Suomen suosituimpien operaattorien valikoimaan täysin ilmaiseksi, jolloin sopiva ja halvin mobiililaajakaista löytyy varmasti muutamassa minuuttissa. Kun vertailet eri operaattorien valikoimaa puolueettomassa palvelussa, saat nopeasti hyvän käsityksen siitä, mikä useasta vaihtoehdosta on paras mobiililaajakaista juuri sinun tarpeisiin.

Miksi ostaa mobiililaajakaista hätiköiden, kun on mahdollista vertailla yhdessä ja samassa maksuttomassa vertailupalvelussa kaikkien operaattorien liittymät. Palvelumme avulla selvität hetkessä sen, mikä nettiliittymä on halvin ja varmasti toimiva ratkaisu käyttöösi. Voit vertailla liittymiä palvelussamme niin usein kuin itse haluat silloin kuin sinulle itsellesi parhaiten sopii.

Puhelinliittymä.com
Logo