Liittymän vaihto on yksinkertainen prosessi

liittymän vaihto

Onko sinulla liittymän vaihto harkinnassa? Mietityttääkö, miten operaattorin vaihto tapahtuu? Tässä artikkelissa kerromme, miten matkapuhelinliittymän tai teleoperaattorin vaihtamisessa kannattaa edetä.

Liittymän vaihto on yksinkertainen prosessi

Huomasitko maksavasi vanhasta liittymästäsi ylihintaa? Ehkä 12-24 kuukauden mittainen tarjousjakso on umpeutunut ja liittymän kuukausimaksu noussut useamman euron? Tämä on ehkä yksi yleisimmistä syistä, joka johtaa tietenkin liittymän vaihtoon. Vaihtamalla operaattoria, on mahdollista saada jälleen halvin puhelinliittymä yhden tai kahden vuoden mittaisella tarjousjaksolla.

Monelle meistä liittymän vaihto on pian jälleen ajankohtaista. Moni ensimmäistä kertaa asialla oleva henkilö kuitenkin helposti epäröi, osaako vaihtaa operaattoria tai liittymää ja miten asia tulisi hoitaa. Me kerromme tässä julkaisussa kaiken tarvittavan tiedon liittymän ja operaattorin vaihtamisesta, jonka jälkeen liittymän vaihto on varmasti ensikertalaiselle huolettomampaa.

Puhelinliittymän vaihtamiseen ei tarvitse olla mitään erityistä syytä. Yleisesti puhelinliittymät suositellaan vaihtamaan noin vuoden välein, sillä liittymätarjous on useilla teleoperaattoreilla voimassa vain sen ajan. Operaattorit tarjoavat uusille asiakkailleen huimattavasti edullisempia liittymätarjouksia kuin nykyisille asiakkaille, jonka takia operaattoria vaihdetaan mielellään. Moi liittymät ja Telia Dot ovat poikkeuksia, näissä liittymissä on aina samat hinnat kaikille.

Liittymän vaihto ei ole vaikeaa eikä kotoa tarvitse välttämättä lähteä operaattorin myymälään hoitamaan asiaa. Kaikki tapahtuu vaivattomasti kotoa käsin puhelimella, tietokoneella tai tabletilla verkossa. Puhelinliittymän tai operaattorin vaihtamisessa ei kulu aikaa kovin kauaa riippuen tietenkin siitä, kuinka nopeasti omaan käyttöön soveltuva liittymätarjous löytyy valikoimasta.

Vertaile ensin eri vaihtoehtoja ja valitse sopiva puhelinliittymä

Mikäli liittymän vaihto on suunnitelmissa, ensimmäinen askel on etsiä vanhan liittymän tilalle omaan käyttöön sopiva vaihtoehto. Liittymää ei tarvitse metsästää netistä useilta sivustoilta löytääkseen parhaiten omaa kulutusta vastaavan halvimman liittymän. Palvelumme liittymätaulukosta löydät tämän hetken halvimmat liittymätarjoukset, joista löytyy varmasti sopiva liittymä.

Suuresta valikoimasta on vaivatonta valita itselle sopiva puhelinliittymä. Vertailutaulukkoon on koottu kaikki suosituimmat puhelinliittymät rajattomilla ja käytön mukaan laskutettavilla ominaisuuksilla, uudet 4G liittymät, 5G liittymät ja tietenkin vähäiselle puhelimen käyttäjälle halvimmat puhepaketit, jotka ei sisällä lainkaan nettiyhteyttä.

Vanhan liittymän kustannukset saat selville parhaiten etsimällä vanhat puhelinlaskut ja erittelyosat, joista voit tarkistaa hinnan tarvittaessa eri ominaisuuksien kulutuksen. Puhelinlaskut löytyvät yleisesti myös operaattorien verkkosivuilta, kunhan vain kirjaudut sisään omilla tunnuksillasi. Mikäli et halua laskea vanhan liittymän hintaa tai tarkistaa kulutusta, ei se ole pakollista.

Liittymän vaihto on onnistuneesti silloin tehty, jos olet täysin tyytyväinen uuden liittymän tarjoamiin ominaisuuksiin ja hintaan. Liittymiä selatessa katse kannattaakin kiinnittää ominaisuuksiin ja liittymän hintaan. Loppujen lopuksi sillä ei ole suurta merkitystä, minkä operaattorin liittymän valitset. Liittymävertailussa on neljän Suomen suosituimman operaattorin puhelinliittymiä.

Tilaa uusi liittymä helposti ja nopeasti netistä

Löysitkö liittymävertailusta vanhan liittymän tilalle paremman vaihtoehdon? Silloin voit siirtyä tekemään uuden liittymäsopimuksen operaattorin kanssa taulukon ”tilaa” painikkeesta. Siirryt automaattisesti palveluntarjoajan kotisivuille, jossa saat vielä lisätietoa liittymästä. Puhelinliittymä netistä on vaivatonta tilata, seuraa vain sivuston antamia ohjeita ja täytä tarvittavat tiedot sopimukseen.

Puhelinliittymää tilatessa saat itse valita, haluatko siirtää nykyisen puhelinnumerosi uuteen liittymään vai valita tilalle uuden numeron. Suosittelemme kuitenkin aina säilyttämään vanhan puhelinnumeron, silloin sinun ei tarvitse ilmoittaa uutta numeroa lukuisiin eri paikkoihin. Numeronsiirto ei tuota sinulle lisätyötä, uusi operaattori hoitaa asian puolestasi.

Uusi SIM-kortti toimitetaan yleisesti muutamassa arkipäivässä. Mikäli olet päättänyt säilyttää vanhan puhelinnumerosi, kuluu numeronsiirtoon aikaa noin kaksi viikkoa. Jos olet päättänyt vaihtaa numerosi uuteen, saat liittymän hieman nopeammin käyttöösi. Teleoperaattori ilmoittaa tekstiviestillä päivämäärän ja tarkan kellonajan, jolloin voit vaihtaa uuden SIM-kortin puhelimeesi.

Liittymän vaihto tarkoittaa lähinnä sitä, että etsit itsellesi paremman ja halvemman puhelinliittymän sekä teet uuden liittymäsopimuksen. Lähes kaiken muun työn hoitaa uusi operaattorisi. Esimerkiksi vanhasta liittymästä ei tarvitse murehtia, se poistuu käytöstä automaattisesti, kun olet vastaanottanut uuden SIM-kortin ja saanut ilmoituksen uuden liittymän käyttöönotosta.

Lue lisää: kkv.fi – Operaattorin vaihtaminen ja numeronsiirto.

Tallenna yhteystietosi puhelimen muistiin

Uuden puhelinliittymän saat käyttöösi melko nopeasti, viimeistään kahden viikon kuluttua. Ennen liittymän käyttöönottoa on hyvin aikaa tarkistaa yksi tärkeä asia. Onhan puhelimesi yhteystiedot tallennettu varmasti puhelimeesi eikä SIM-kortille? Jos yhteystietosi on tallennettu SIM-kortille ja vaihdat uuden SIM-kortin puhelimeesi, häviää kaikki yhteystiedot kuin tuhka tuuleen.

Ennen liittymän vaihtoa tai käyttöönottoa on tarkistettava, että yhteystiedot on tallennettu puhelimen muistiin. Silloin yhteystiedot ovat tallessa vaikka vaihtaisit SIM-kortin puhelimeesi. Tämä asia jää monilta yhä tarkistamatta, jonka takia kaikki tallennetut numerot häviää. Tämän jälkeen saakin kuluttaa useamman tunnin aikaa etsimällä, pyytämällä ja lisäämällä uusia yhteystietoja.

Yksi hyvä keino välttää tallennettujen puhelinnumeroiden hukkaaminen on tallentaa aina kaikki suoraan puhelimen muistiin. Mikäli ostat jossain vaiheessa uuden puhelimen, täytyy yhteystiedot muistaa tallentaa silloin ensin SIM-kortille. Silloin yhteystiedot ovat tallessa, vaikka vaihtaisit SIM-kortin uuteen älypuhelimeesi.

Nykyaikana SIM-kortille tai puhelimeen tietojen tallentaminen ei ole ainoat vaihtoehdot. Erilaiset pilvipalvelut ovat etenkin nuorten suosiossa. Pilvipalveluun voit tallentaa esimerkiksi yhteystietoja tai sovelluksia, jolloin ne ovat aina hyvässä tallessa.

Milloin liittymän vaihto ei ole mahdollista?

Puhelinliittymän vaihtamista voi joutua lykkäämään tulevaisuuteen, mikäli käytössä on määräaikainen liittymä. Määräaikainen sopimus tarkoittaa sitä, että olet tehnyt sopimuksen, joka on voimassa sopimuksessa ilmoitettuun päivämäärään saakka. Toisin sanoen, olet lupautunut säilyttämään ja maksamaan liittymästä esimerkiksi kahden vuoden ajan.

Mikäli sinulla on vielä vanha kytkysopimus, voi olla ettet voi käyttää matkapuhelinta muilla SIM-korteilla ennen kuin sopimukseen liittyvät kustannukset on kokonaisuudessaan maksettu. Tänä päivänä kytkysopimuksia ei markkinoilla juurikaan ole, sillä teleoperaattorit myyvät nykyään älypuhelimia rahoitussopimuksella, eikä niitä ole kytketty operaattorin puhelinliittymiin.

Halutessasi voit helposti selvittää nykyiseltä operaattoriltasi, onko liittymäsi toistaiseksi voimassa oleva vai määräaikainen. Silloin tiedät jo etukäteen, onko sinun mahdollista vaihtaa nykyistä liittymääsi uuteen. Onneksi nykyään suurin osa operaattoreista kauppaa vain toistaiseksi voimassa olevia liittymiä, jolloin asiakas ei sitoudu pitämään liittymää ennalta määrättyä aikaa.

Nykyaikaiset toistaiseksi voimassa olevat sopimukset päättyvät 14 vuorokauden irtisanomisajan jälkeen. Puhelinliittymän valinta ei siis ole mahdollista mennä kovin pahasti pieleen, sillä liittymän voi vaihtaa halutessaan vaikka heti toiselle operaattorille. Ennen liittymäsopimuksen solmimista kannattaa kuitenkin aina varmistaa, onko sopimus määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva.

Puhelinliittymä.com
Logo