Operaattorit

Suomen suosituimmat operaattorit ovat Telia, DNA, Moi Mobiili ja Elisa Saunalahti. Haluatko vaihtaa operaattoria tai harkinnut uuden liittymän ostamista? Tämän sivun vertailutaulukosta löydät operaattoreiden uusille asiakkaille suunnatut liittymätarjoukset.

Jokaisella operaattorilla on oma valikoimansa liittymiä eri hintaluokissa ja ominaisuuksilla, joten vertailu kannattaa aina ennen sopimuksen tekemistä. Operaattorit tarjoavat erilaisia liittymiä eri suuruisilla kuukausimaksuilla, joten kannattaa vertailla hintoja ja ominaisuuksia.

Valitse operaattori sen perusteella, mikä sopii tarpeisiisi parhaiten, vertaile hintoja ja ominaisuuksia eri operaattoreiden välillä täysin ilmaiseksi. On myös hyvä huomioida, että jos haluat vaihtaa operaattoria, sinun ei tarvitse vaihtaa puhelinnumeroa.

Tässä parhaat liittymätarjoukset

Vaihda liittymäsi Telialle – Saat kaupan päälle 50€ Lidl-lahjakortin
Vaihda liittymäsi Telialle – Saat kaupan päälle 50€ Lidl-lahjakortin
27,99€/kk 34,99€/kk
Mobiililaajakaista nyt etuhintaan vain rajoitetun ajan
Mobiililaajakaista nyt etuhintaan vain rajoitetun ajan
14,99€/kk 18,99€/kk

50€ lahjakortti kaupan päälleRajaton 4G 200M

Nyt saat puhelinliittymän ja MTV Katsomon sisällöt huippuedullisesti. Ole nopea – hinnat ovat voimassa rajoitetun ajan.
 • Rajaton puhe ja SMS
 • Rajaton data
 • EU/ETA maissa 37 Gt/kk
 • Hinta 12kk jälkeen 34,99€/kk
 • Avausmaksu 8,99€
27,99
€/kk
50€ lahjakortti kaupan päälleRajaton 5G 300M

Nyt saat puhelinliittymän ja MTV Katsomon sisällöt huippuedullisesti. Ole nopea – hinnat ovat voimassa rajoitetun ajan.
 • Rajaton puhe ja SMS
 • Rajaton data
 • EU/ETA maissa 39 Gt/kk
 • Hinta 12kk jälkeen 36,99€/kk
 • Avausmaksu 0€
29,99
€/kk
50€ lahjakortti kaupan päälleRajaton 5G 600M

Nyt saat puhelinliittymän ja MTV Katsomon sisällöt huippuedullisesti. Ole nopea – hinnat ovat voimassa rajoitetun ajan.
 • Rajaton puhe ja SMS
 • Rajaton data
 • EU/ETA maissa 47 Gt/kk
 • Hinta 12kk jälkeen 44,99€/kk
 • Avausmaksu 0€
32,99
€/kk
Edullinen laitenettiLaitenetti 4G

Rajaton 4G-data kaikille etäohjattaville laitteille.
 • SMS 0,055 €/kpl
  MMS 0,07 €/kpl
 • Rajaton data
 • Latausnopeus 0,512Mbit/s
  Lähetysnopeus 5Mbit/s
 • Saat liittymästä S-Bonusta
 • Toimii vain Suomessa
Halvin puhelinliittymäRento 4G 150M

Sopivaan hintaan kaikki mitä tarvitset.
 • Puhe ja SMS 0,055€ min/kpl
  4€/kk jälkeen ilmaiseksi
 • 8 gt Dataa
 • EU/ETA maissa 16 Gt/kk
 • Saat liittymästä S-Bonusta
 • Avausmaksu 5€
Asiakkaiden suosikkiSuosikki 4G 300M

Asiakkaiden suosikki. Todella nopea.
 • Puhe ja SMS 0,055€ min/kpl
  4€/kk jälkeen ilmaiseksi
 • Rajaton data
 • EU/ETA maissa 23 Gt/kk
 • Saat liittymästä S-Bonusta
 • Avausmaksu 5€
Todella nopea 5G liittymäReilu 5G 450M

Käyttää joustavasti 5G ja 4G verkkoa.
 • Puhe ja SMS 0,055€ min/kpl
  4€/kk jälkeen ilmaiseksi
 • Rajaton data
 • EU/ETA maissa 30 Gt/kk
 • Saat liittymästä S-Bonusta
 • Avausmaksu 5€
22-28
€/kk
Huippunopea 5G liittymäReilu 5G 1000M

Käyttää joustavasti 5G ja 4G verkkoa.
 • Puhe ja SMS 0,055€ min/kpl
  4€/kk jälkeen ilmaiseksi
 • Rajaton data
 • EU/ETA maissa 45 Gt/kk
 • Saat liittymästä S-Bonusta
 • Avausmaksu 5€
35-43
€/kk

Etuliittymä ja 50€ Lidl-lahjakortti kaupan päälle
Etuliittymä ja 50€ Lidl-lahjakortti kaupan päälle
27,99€/kk 34,99€/kk

Mitkä ovat suosituimmat operaattorit Suomessa?

Suomessa toimii tällä hetkellä alle kymmenen matkapuhelinoperaattoria, joista suosituimmat ovat varmasti DNA, Elisa, Telia ja Moi Mobiili. Yhä useampi suomalainen valitsee mieluummin tunnetun operaattorin palvelun kuin pienen ja ei niin tunnetun palveluntarjoajan. Osa Suomessa toimivista matkapuhelinoperaattoreista on toiminut alalla yli kahdenkymmenen vuoden ajan, saavuttamatta kuitenkaan suurta kansansuosiota.

Suurten ja suosituimpien operaattorien suuntaan on helppo kääntyä, sillä he tarjoavat erittäin laajan valikoiman erilaisia palveluja ja tuotteita, jolloin kaiken saa kätevästi hankittua ”saman katon alta”. Hyvä esimerkki on DNA, Elisa ja Telia, joilta voit ostaa niin matkapuhelimet, puhelinliittymät, yritysliittymät, mobiililaajakaistat ja lukuisia muita palveluita samasta paikasta koko perheelle.

Suomessa toimivista operaattoreista DNA:lla, Elisalla ja Telialla on oma lähes yhtä kattava 4G ja 5G matkapuhelinverkko ja jokainen laajentaa 5G verkkoa jatkuvasti uusille paikkakunnille. Moi Mobiili on vuokrannut alusta alkaen DNA:n verkkoa. Suomen suosituimpien operaattorien listauksessa Moi Mobiili on vielä melko uusi tulokas, joka nousi nopeasti koko kansan tietoisuuteen ja suosioon. Nykyaikana Moi Mobiili on 100% DNA:n omistama brändi.

Mikä operaattoreista kannattaa valita esimerkiksi puhelinliittymää etsiessä? Kuuluvuudeltaan sillä ei ole suurta merkitystä, sillä verkot ovat kaikilla operaattoreilla lähes yhtä kattavat. Mikäli puhelinliittymä ei jostain syystä toimi tai kuuluvuus sattuu olemaan huono alueella, jossa viettää suurimman osan päivästä, kannattaa tutustua toisen operaattorin palveluihin. Paras operaattori löytyy yleensä kokeilemalla ja hintoja vertailemalla.

Mikä on Suomen suurin teleoperaattori?

Suomen suosituimmat ja varmasti tunnetuimmat operaattorit ovat Elisa Saunalahti, Telia Finland, DNA ja Moi Mobiili. Voisi sanoa, että kaikki edellä mainitut teleoperaattorit ovat erinomaisia, jokaisen valikoimassa olevat puhelinliittymät toimivat moitteettomasti valtaosassa Suomea. Operaattorit ovat tulleet useimmille tutuiksi liittymien kautta, mutta osalla on valikoimassa myös muita tuotteita.

Suomen suurin operaattori on ollut jo useamman vuoden ajan tilastollisesti Elisa ja toiseksi suurin sija jakautuu Telian ja DNA:n välillä. Elisalla on ollut parhaimmillaan yli 6 miljoonaa liittymäasiakkuutta Suomessa ja Virossa. Luku kuulostaa uskomattoman suurelta, mutta mukana on myös runsaasti yritysasiakkuuksia. Julkishallinto käyttää myös paljon Elisan liittymiä.

DNA:n liittymäasiakkaiden määrä on liikkunut jo useamman vuoden ajan noin 2-3 miljoonan välillä. Telian liittymäasiakkuuksien määrästä ei löydy nopealla katsauksella tietoa, mutta se on Suomen suosituimmista teleoperaattoreista ylivoimaisesti suurin yhtiö, sillä se on useassa maassa toimiva monikansallinen yritys. DNA ja Telia tarjoavat liittymät niin kuluttajille kuin yrityksille.

Moi Mobiili on suomalainen vuonna 2016 aloittanut palveluoperaattori, jonka omistaa DNA. Toimintansa alussa Moi aloitti virtuaalioperaattorina ja käytti DNA:n matkapuhelinverkkoa. Moi Mobiilin kohderyhmää ovat kuluttajien lisäksi pienet yritykset. Moi Mobiilin liittymäasiakkaiden määrä on kasvanut tasaisesti ja pyörinyt 50-100 tuhannen välillä, joka on vain murto-osa suuriin kilpailijoihin verrattuna.

Mikä operaattori kannattaa valita?

Suurin osa suomalaisista valitsee operaattoriksi tunnetun ja suositun palveluntarjoajan, kuten esimerkiksi DNA, Telia, Elisa Saunalahti tai Moi Mobiili. Suomen liittymämarkkinoilla toimii myös useampi vähemmän tunnettu palveluntarjoaja, kuten esimerkiksi Globetel. Uutta operaattoria etsiessä suosittelemme valitsemaan tunnetun operaattorin ja tutustumaan ensimmäisenä kuuluvuuskarttaan sekä tuotevalikoimaan.

Operaattorilta ei tänä päivänä hankita useissa tapauksissa vain puhelinliittymää, vaan kaikki mahdolliset palvelut halutaan keskittää samalle operaattorille. Useimmilta isoilta matkapuhelinoperaattoreilta on mahdollista ostaa tavallisen matkapuhelinliittymän lisäksi myös kodin nettiliittymät, prepaid liittymät, kanavapaketti, matkapuhelin, tietokone, tabletti, ääni- ja e-kirja, nettilaite, kodinkone, kello tai ranneke.

Erilaiset palvelut ja laitteet on mahdollista keskittää samalla operaattorille, joka tekee esimerkiksi palvelujen muokkaamisesta vaivattomampaa ja on tuonut monessa tapauksessa yksinkertaisesti silkkaa säästöä. Suuret operaattorit tarjoavat asiakkailleen myös mahdollisuuden ostaa tuotteita osamaksulla ilman korkoja ja kuluja, joka mahdollistaa kalliinkin tuotteen hankinnan ilman että talous kärsii.

Operaattorin valintaan ei kannata kuitenkaan käyttää tolkuttomasti aikaa, sillä usein esimerkiksi puhelinliittymä ja yritysliittymä suositellaan kilpailuttamaan tasaisin väliajoin, yleisesti noin kerran vuodessa. Nykyaikana harva asiakas pitää matkapuhelinliittymää samalla operaattorilla vuodesta toiseen. Puhelinliittymän tarjousjakson jälkeen halvempi matkapuhelinliittymä löytyy usein kilpailevalta operaattorilta. Nykyaikana puhelinliittymän kilpailutus hoituu muutamassa minuutissa netissä.

Mikä operaattori minulla on?

Joskus saattaa käydä niin, että olet vaihtamassa puhelinliittymää, mutta et olekaan täysin varma, minkä operaattorin asiakas olet tällä hetkellä. Todellisuudessa useat ihmiset käyttävät puhelinta päivittäin tietämättä sitä, minkä operaattorin liittymä on käytössä ja mitä ominaisuuksia puhelinliittymä tarkalleenottaen sisältää. Onneksi liittymän ja teleoperaattorin selvittäminen on helppoa.

Tänä päivänä jokaisen operaattorin logo tai nimi löytyy puhelimeen asennettavasta sim-kortista. Jos käytössäsi on kaikista pienin sim-kortti, saattaa olla, ettei nimi tai logo näy tarpeeksi selkeästi. Toinen tapa selvittää operaattori, on tarkistaa nimi puhelinlaskusta. Kolmas vaihtoehto on kirjoittaa oma puhelinnumero siirretytnumerot.fi-palvelun hakukoneeseen, joka kertoo operaattorit.

Minkä operaattorin liittymä on käytössä, kannattaa tarkistaa viimeistään liittymää vaihtaessa. Useimmat operaattorit julkaisevat liittymätarjouksia, jotka ovat voimassa vain uusille asiakkaille. Tämä tarkoittaa sitä, että saat muilta operaattoreilta melko varmasti puhelinliittymän halvempaan hintaan kuin nykyiseltä operaattorilta, jonka liittymän tarjousjakso on jo päättynyt.

Liittymätarjous on mahdollista hyödyntää vain, jos et ole vielä operaattorin asiakas. Eli avaat kokonaan uuden liittymän tai teet numeronsiirron toiselta operaattorilta toiselle. Mikäli haluat puhelinliittymän tarjoushintaan 12-24 kuukauden ajaksi ja vielä parhaassa tapauksessa lahjakortin operaattorin verkkokauppaan, tarkista kilpailevan operaattorin ajankohtaiset liittymätarjoukset.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä operaattorit ovat?

Operaattorit ovat yrityksiä, jotka tarjoavat puhelinliittymiä ja muita kommunikointipalveluita, kuten internet-palveluita ja televisiopalveluita.

Miten voin valita sopivan operaattorin?

Voit valita sopivan operaattorin vertailemalla eri operaattoreiden liittymätarjouksia ja hintoja. Sinun kannattaa myös tarkistaa, millaista palvelua ja asiakastukea operaattorit tarjoavat.

Mitä eroa eri operaattoreilla on?

Eri operaattoreilla voi olla merkittäviä eroja esimerkiksi hinnoittelussa, liittymien ominaisuuksissa, verkkojen peittoalueissa ja asiakaspalvelun laadussa. Joillakin operaattoreilla voi olla edullisemmat hinnat, mutta samalla heikompi verkkojen peittoalue. Toisilla taas voi olla laajempi palveluvalikoima ja parempi asiakaspalvelu, mutta korkeammat hinnat.

Miten voin vaihtaa operaattoria?

Voit vaihtaa operaattoria helposti tilaamalla uuden liittymän haluamaltasi operaattorilta. Operaattorin vaihtaminen on nykyään helppoa ja operaattorit hoitavat vaihtoon liittyvät järjestelyt puolestasi, kuten voivat siirtää puhelinnumerosi uuteen liittymään ja huolehtia vanhan liittymän sulkemisesta ajallaan.

Mitä teen, jos en ole tyytyväinen nykyiseen operaattoriini?

Jos et ole tyytyväinen nykyiseen operaattoriisi, voit harkita vaihtoa toiseen operaattoriin. Voit myös ottaa yhteyttä nykyiseen operaattoriisi ja kertoa heille ongelmistasi, jotta he voivat yrittää ratkaista ne.

Puhelinliittymä.com
Logo