Operaattorit 2023

Tässä Suomen suosituimmat operaattorit ja puhelinliittymät.

moi liitymät

Telia liittymät

DNA liittymät

Elisa liittymät

Suosituimmat liittymätarjoukset

Moi Rajaton 4G 200 tarjoaa täysin rajattoman nettiyhteyden ilman datakattoa. Kuukausihintaan sisältyy nopea 200 Mbit/s nettiyhteys ja 15 gigaa kotimaan hinnoin EU/ETA -alueella. Normaalihintaiset puhelut ja viestit maksavat 0,055 €/min tai kpl, mutta enintään 4 euroa kuukaudessa. Mikäli puhut ja tekstaat alle 4 eurolla kuukaudessa, maksat kulutuksesi mukaan. EU:ssa puhut ja tekstaat edullisilla kotimaan hinnoilla ja Baltiassa sekä Pohjolassa roumaat kuten Suomessa. Moi Rajaton 4G 200 on nyt saatavilla 18 euron kuukaushintaan. Liittymän avausmaksu on 5,00 €, joka peritään ensimmäisessä laskussa.

Moi Reilu 5G 400 tarjoaa nopean nettiyhteyden, joka käyttää joustavasti sekä 5G ja 4G verkkoa. Se sisältää 400 Mbit/s maksiminopeudella toimivan netin ja jopa 25 gigaa kotimaan hinnoin EU/ETA -alueella. Puhelut ja viestit maksavat 0,055 €/min tai kpl, mutta maksimissaan 4 euroa kuukaudessa. Jos käytät ominaisuuksia alle 4 eurolla kuukaudessa, maksat kulutuksesi mukaan. EU:ssa puhut ja viestittelet kotimaan hinnoilla ja Baltiassa sekä Pohjolassa roumaat kuten Suomessa. Moi Reilu 5G 400 on nyt saatavilla 19 - 27 euron kuukausimaksulla riippuen verkon käytöstä. Liittymän avausmaksu on vain 5,00€.

Moi Potti on kestosuosikki, joka on varustettu suositulla hintaleikkurilla. Liittymä tarjoaa 6 gigaa käytettävää dataa kuukaudessa 100 Mbit/s ilmoitetulla maksiminopeudella. Puheluista ja viesteistä maksat käytön mukaan 0,055 €/min tai kpl, mutta enintään 4 euroa kuukaudessa. Paketti sisältää 6 Gt datapaketin käytettäväksi EU- ja ETA-maissa kuukaudessa. Mikäli hankit useamman Moi Potti liittymän, tuo jokainen liittymä 6 gigaa käytettävää dataa yhteiseen pooliin. Liittymä on nyt tilattavissa 9 euron kuukausihintaan. Liittymän avausmaksu on vain 5,00 €, joka peritään ensimmäisessä laskussa.

Mitkä ovat suosituimmat operaattorit Suomessa?

Suomessa toimii tällä hetkellä alle kymmenen matkapuhelinoperaattoria, joista suosituimmat ovat varmasti DNA, Elisa, Telia ja Moi Mobiili. Yhä useampi suomalainen valitsee mieluummin tunnetun operaattorin palvelun kuin pienen ja ei niin tunnetun palveluntarjoajan. Osa Suomessa toimivista matkapuhelinoperaattoreista on toiminut alalla yli kahdenkymmenen vuoden ajan, saavuttamatta kuitenkaan suurta kansansuosiota.

Suurten ja suosituimpien operaattorien suuntaan on helppo kääntyä, sillä he tarjoavat erittäin laajan valikoiman erilaisia palveluja ja tuotteita, jolloin kaiken saa kätevästi hankittua ”saman katon alta”. Hyvä esimerkki on DNA, Elisa ja Telia, joilta voit ostaa niin matkapuhelimet, puhelinliittymät, yritysliittymät, mobiililaajakaistat ja lukuisia muita palveluita samasta paikasta koko perheelle.

Suomessa toimivista operaattoreista DNA:lla, Elisalla ja Telialla on oma lähes yhtä kattava matkapuhelinverkko ja jokainen laajentaa 5G verkkoa jatkuvasti uusille paikkakunnille. Moi Mobiili on vuokrannut alusta alkaen DNA:n verkkoa. Suomen suosituimpien operaattorien listauksessa Moi Mobiili on vielä melko uusi tulokas, joka nousi nopeasti koko kansan tietoisuuteen ja suosioon. Nykyaikana Moi Mobiili on 100% DNA:n omistama brändi.

Mikä operaattoreista kannattaa valita esimerkiksi puhelinliittymää etsiessä? Kuuluvuudeltaan sillä ei ole suurta merkitystä, sillä verkot ovat kaikilla operaattoreilla lähes yhtä kattavat. Mikäli puhelinliittymä ei jostain syystä toimi tai kuuluvuus sattuu olemaan huono alueella, jossa viettää suurimman osan päivästä, kannattaa tutustua toisen operaattorin palveluihin. Paras operaattori löytyy yleensä kokeilemalla ja hintoja vertailemalla.

Mikä on Suomen suurin teleoperaattori?

Suomen suosituimmat ja varmasti tunnetuimmat operaattorit ovat Elisa Saunalahti, Telia Finland, DNA ja Moi Mobiili. Voisi sanoa, että kaikki edellä mainitut teleoperaattorit ovat erinomaisia, jokaisen valikoimassa olevat puhelinliittymät toimivat moitteettomasti valtaosassa Suomea. Operaattorit ovat tulleet useimmille tutuiksi liittymien kautta, mutta osalla on valikoimassa myös muita tuotteita.

Suomen suurin operaattori on ollut jo useamman vuoden ajan tilastollisesti Elisa ja toiseksi suurin sija jakautuu Telian ja DNA:n välillä. Elisalla on ollut parhaimmillaan yli 6 miljoonaa liittymäasiakkuutta Suomessa ja Virossa. Luku kuulostaa uskomattoman suurelta, mutta mukana on myös runsaasti yritysasiakkuuksia. Julkishallinto käyttää myös paljon Elisan liittymiä.

DNA:n liittymäasiakkaiden määrä on liikkunut jo useamman vuoden ajan noin 2-3 miljoonan välillä. Telian liittymäasiakkuuksien määrästä ei löydy nopealla katsauksella tietoa, mutta se on Suomen suosituimmista teleoperaattoreista ylivoimaisesti suurin yhtiö, sillä se on useassa maassa toimiva monikansallinen yritys. DNA ja Telia tarjoavat liittymät niin kuluttajille kuin yrityksille.

Moi Mobiili on suomalainen vuonna 2016 aloittanut palveluoperaattori, jonka omistaa DNA. Toimintansa alussa Moi aloitti virtuaalioperaattorina ja käytti DNA:n matkapuhelinverkkoa. Moi Mobiilin kohderyhmää ovat kuluttajien lisäksi pienet yritykset. Moi Mobiilin liittymäasiakkaiden määrä on kasvanut tasaisesti ja pyörinyt 50-100 tuhannen välillä, joka on vain murto-osa suuriin kilpailijoihin verrattuna.

Mikä operaattori kannattaa valita?

Suurin osa suomalaisista valitsee operaattoriksi tunnetun ja suositun palveluntarjoajan, kuten esimerkiksi DNA, Telia, Elisa Saunalahti tai Moi Mobiili. Suomen liittymämarkkinoilla toimii myös useampi vähemmän tunnettu palveluntarjoaja, kuten esimerkiksi Globetel. Uutta operaattoria etsiessä suosittelemme valitsemaan tunnetun operaattorin ja tutustumaan ensimmäisenä kuuluvuuskarttaan sekä tuotevalikoimaan.

Operaattorilta ei tänä päivänä hankita useissa tapauksissa vain puhelinliittymää, vaan kaikki mahdolliset palvelut halutaan keskittää samalle operaattorille. Useimmilta isoilta matkapuhelinoperaattoreilta on mahdollista ostaa tavallisen matkapuhelinliittymän lisäksi myös kodin langaton nettiyhteys, kanavapaketti, matkapuhelin, tietokone, tabletti, ääni- ja e-kirja, nettilaite, kodinkone, kello tai ranneke.

Erilaiset palvelut ja laitteet on mahdollista keskittää samalla operaattorille, joka tekee esimerkiksi palvelujen muokkaamisesta vaivattomampaa ja on tuonut monessa tapauksessa yksinkertaisesti silkkaa säästöä. Suuret operaattorit tarjoavat asiakkailleen myös mahdollisuuden ostaa tuotteita osamaksulla ilman korkoja ja kuluja, joka mahdollistaa kalliinkin tuotteen hankinnan ilman että talous kärsii.

Operaattorin valintaan ei kannata kuitenkaan käyttää tolkuttomasti aikaa, sillä usein esimerkiksi puhelinliittymä ja yritysliittymä suositellaan kilpailuttamaan tasaisin väliajoin, yleisesti noin kerran vuodessa. Nykyaikana harva asiakas pitää matkapuhelinliittymää samalla operaattorilla vuodesta toiseen. Puhelinliittymän tarjousjakson jälkeen halvempi matkapuhelinliittymä löytyy usein kilpailevalta operaattorilta.

Mikä operaattori minulla on?

Joskus saattaa käydä niin, että olet vaihtamassa puhelinliittymää, mutta et olekaan täysin varma, minkä operaattorin asiakas olet tällä hetkellä. Todellisuudessa useat ihmiset käyttävät puhelinta päivittäin tietämättä sitä, minkä operaattorin liittymä on käytössä ja mitä ominaisuuksia puhelinliittymä tarkalleenottaen sisältää. Onneksi liittymän ja teleoperaattorin selvittäminen on helppoa.

Tänä päivänä jokaisen operaattorin logo tai nimi löytyy puhelimeen asennettavasta sim-kortista. Jos käytössäsi on kaikista pienin sim-kortti, saattaa olla, ettei nimi tai logo näy tarpeeksi selkeästi. Toinen tapa selvittää operaattori, on tarkistaa nimi puhelinlaskusta. Kolmas vaihtoehto on kirjoittaa oma puhelinnumero siirretytnumerot.fi-palvelun hakukoneeseen, joka kertoo operaattorit.

Minkä operaattorin liittymä on käytössä, kannattaa tarkistaa viimeistään liittymää vaihtaessa. Useimmat operaattorit julkaisevat liittymätarjouksia, jotka ovat voimassa vain uusille asiakkaille. Tämä tarkoittaa sitä, että saat muilta operaattoreilta melko varmasti puhelinliittymän halvempaan hintaan kuin nykyiseltä operaattorilta, jonka liittymän tarjousjakso on jo päättynyt.

Liittymätarjous on mahdollista hyödyntää vain, jos et ole vielä operaattorin asiakas. Eli avaat kokonaan uuden liittymän tai teet numeronsiirron toiselta operaattorilta toiselle. Mikäli haluat puhelinliittymän tarjoushintaan 12-24 kuukauden ajaksi ja vielä parhaassa tapauksessa lahjakortin operaattorin verkkokauppaan, tarkista kilpailevan operaattorin ajankohtaiset liittymätarjoukset.

Puhelinliittymä.com
Logo