Mikä liittymä minulla on? Näin tarkistat asian

Tässä artikkelissa kerromme, miten voit helposti selvittää sen, mikä liittymä minulla on ja minkä teleoperaattorin asiakas olet tällä hetkellä.

Oletko miettinyt, mikä liittymä minulla on?

Onko sinulla käytössä useamman vuoden vanha puhelinliittymä ja nyt et ole enää täysin varma siitä, minkä operaattorin liittymä sinulla mahtaa olla? Ei hätää, et ole varmasti ainoa, joka pohtii jossain vaiheessa elämää, mikä liittymä minulla on.

Moni meistä havahtuu pohtimaan, minkä operaattorin asiakas juuri nyt on tai mikä liittymä minulla on tarkalleen ottaen käytössä, jos esimerkiksi kauppakeskuksessa operaattorin asiakaspalvelija tiedustelee ohimennen, minkä operaattorin asiakas olet tällä hetkellä? Monet meistä siis käyttävät puhelinta päivittäin tietämättään, mikä liittymä on kyseessä.

Monilla ei ole vain yhtä liittymää käytössä, vaan kodin eri laitteille on hankittu omat puhelinliittymät, jonka takia liittymissä menee helposti sekaisin. Mikäli jonkun laitteen liittymän haluaa sulkea kokonaan, tulee ensin selvittää, mikä liittymä minulla laitteessa on. Kaapin pohjalle on saattanut myös jäädä vanhoja liittymiä, joita ei ole käyttänyt aikoihin.

Onneksi oman liittymän selvittäminen onnistuu melko vaivattomasti ja monella eri tavalla. Mikäli sinulla on tiedossa, minkä operaattorin liittymiä sinulla on käytössä, voit selvittää asian ottamalla yhteyttä teleoperaattorin asiakaspalveluun, mutta silloin kannattaa varata tovi aikaa jonottamiseen.

Toinen vaihtoehto on tarkistaa asia lukuisilla muilla keinoilla, joista kerromme tarkemmin alempana. Sivun alaosasta löydät suorat linkit Telian, Moi Mobiilin, Elisan ja DNA:n asiakaspalveluun, mikäli haluat ottaa yhteyttä operaattoriisi.

Minkä operaattorin liittymä minulla on?

Teleoperaattorin voit selvittää helposti ja nopeasti monin eri tavoin. Vielä muutama vuosi sitten operaattorin pystyi helposti päättelemään oman puhelinnumeron kolmen ensimmäisen numeron perusteella. Nykyään puhelinnumero on kuitenkin mahdollista siirtää operaattorilta toiselle esimerkiksi uutta liittymää hankkiessa, joten nykyään se ei ole mahdollista.

Yksi vaihtoehto teleoperaattorin tunnistamiseen on tarkastaa laitteesi SIM-kortti. Sen kyljestä löytyy useimmiten operaattorin logo sekä kortin sarjanumero. Esimerkiksi, DNA:n korttiin tämä tieto on merkitty.

Toinen vaihtoehto on kaivaa esiin viimeisin puhelinlasku, josta näet operaattorisi ja tarkemmat yhteystiedot.

Ainacom.fi puhelinliittymä vertailu suosittelee tarkistamaan asian siirretytnumerot.fi palvelusta. Palvelun avulla on helppo selvittää mikä liittymä sinulla on käytössä kirjoittamalla puhelinnumero sille varattuun kenttään, jonka jälkeen palvelu kertoo, minkä operaattorin liittymä on.

Mikä liittymän puhelinnumero on?

Onko sinulla vanha puhelin, joka on ollut käyttämättömänä pitkään ja haluat selvittää liittymän puhelinnumeron? Helpoiten selvität puhelinnumeron soittamalla puhelimella omaan puhelimeesi. Puhelinnumero ilmestyy puhelimesi näytölle, josta voit ottaa sen talteen.

Onko sinulla liittymä tabletissa tai jossain muussa laitteessa, jonka puhelinnumeron haluat selvittää? Selvitä asia irrottamalla laitteesta SIM-kortti ja aseta se puhelimeesi. Seuraavaksi voit soittaa puhelimella esimerkiksi ystävän tai puolison puhelimeen, jonka jälkeen voit kirjoittaa numeron talteen.

Onko sinulla mobiililaajakaista, josta ei pysty soittamaan lainkaan, kuten esimerkiksi riistakameran liittymä? Silloin voit tarkistaa liittymän tiedot irrottamalla laitteesta SIM-kortin ja ottamaan yhteyttä operaattoriin, jonka nimi SIM-kortin päällä on. SIM-kortissa on yleensä aina sarjanumero, jota operaattorin asiakaspalvelija kysyy nähdäkseen liittymän tarkemmat tiedot.

Mikä puhelinliittymä minulla on?

Onko sinulla käytössä vanha liittymä, jonka liittymätyypin tai ominaisuudet haluat tarkistaa? Tarkista asia ottamalla yhteyttä puhelimitse operaattorisi asiakaspalveluun.

Ennen soittamista irrota laitteesta valmiiksi SIM-kortti. Asiakaspalvelija kysyy SIM-kortissa olevaa numerosarjaa, jonka perusteella hän osaa kertoa liittymästäsi lisätietoa.

Toinen vaihtoehto on etsiä viimeisin puhelinlasku, jossa kerrotaan liittymän nimi ja lisätietoa liittymästäsi.

Minkä hintainen liittymä minulla on?

Onko sinulla epäselvyyksiä nykyisen puhelinliittymäsi kuukausittaisen hinnan suhteen, tai oletko hieman hämmentynyt siitä, mistä laskun loppusumma tarkalleen ottaen muodostuu? Tiedon hankkiminen ja ymmärtäminen voi olla joskus monimutkaista, varsinkin kun kyseessä on tärkeä säännöllinen maksu, kuten puhelinliittymä.

Käytössäsi oleva liittymä on kenties perusmallinen, sisältäen rajattoman puheajan, tekstiviestit ja tietyn määrän dataa, tai sitten ehkä käytössäsi on jokin monipuolisempi liittymä, joka sisältää useita lisäominaisuuksia kuten ulkomaanpuheluita tai musiikkistriimauspalveluja. Riippumatta siitä, minkä tyyppinen liittymä sinulla on, yksityiskohtaisen tiedon saaminen sen hinnasta on tärkeää.

Helpoin tapa selvittää, miten puhelinliittymäsi kustannukset jakautuvat, on tarkastaa kuukausittainen puhelinlaskusi. Laskussa ilmoitetaan selkeästi liittymän kuukauden kustannukset sekä palveluiden erittely. Tämän lisäksi voit tarkastaa, kuinka paljon olet kuluttanut puheaikaa, tekstiviestejä ja dataa kuukauden aikana. Jos liittymässäsi on rajaton määrä näitä palveluita, tämä ei vaikuta kuukausimaksuusi, mutta voi silti olla hyödyllistä tietää, kuinka paljon käytät niitä.

Näin ollen puhelinlaskusi on avain ymmärtämään puhelinliittymäsi kustannusrakennetta. Jos laskusi tuntuu yhä monimutkaiselta tai sinulla on kysymyksiä, älä epäröi ottaa yhteyttä palveluntarjoajaasi. He ovat varmasti valmiita auttamaan ja selventämään kaikki mahdolliset epäselvyydet.

Maksatko nykyisestä puhelinliittymästäsi ylihintaa?

Jos puhelinliittymäsi on ollut käytössäsi yli kaksi vuotta, on hyvin todennäköistä, että mahdollinen liittymätarjous on päättynyt. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että maksat liittymästäsi nyt sen listahinnan, mikä saattaa olla huomattavasti korkeampi kuin mitä maksaisit nykypäivän uudesta, päivitetystä liittymästä.

Onneksi tämä ei ole pysyvä tilanne ja voit aina vaihtaa edullisempaan puhelinliittymään. Puhelinliittymä.com palvelusta löydät kattavan liittymävertailun, jossa esitellään Elisa Saunalahden, Telian, DNA:n ja Moi Mobiilin tarjoamat liittymävaihtoehdot. Oikean liittymän valinnalla voit saada samat tai jopa paremmat ominaisuudet kuin nykyisessä liittymässäsi, mutta pienemmällä kuukausimaksulla – ja tietenkin tämä tarkoittaa säästöä pitkällä aikavälillä.

Jos haluat jatkaa asiakkuuttasi nykyisen palveluntarjoajasi kanssa, voit etsiä heidän tarjoamistaan liittymistä itsellesi paremmin sopivan vaihtoehdon. Tai jos haluat vaihtaa palveluntarjoajaa, voit tilata uuden liittymän toiselta operaattorilta. Sinun ei tarvitse huolehtia vanhan liittymäsi irtisanomisesta, sillä uusi operaattorisi hoitaa tämän puolestasi – vanha liittymäsi pysyy toiminnassa aina uuden liittymän käyttöönottoon asti.

Puhelinliittymä.com
Logo