Prepaid liittymät

Prepaid-liittymät ovat hyvä vaihtoehto henkilöille, jotka haluavat hallita puhelinkulujaan tarkasti tai käyttää puhelinta vain satunnaisesti. Prepaid-liittymissä maksetaan etukäteen tietty summa, joka oikeuttaa tiettyyn määrään puheaikaa, viestejä ja datayhteyttä.

Prepaid-liittymät ovat yleensä helppoja ja nopeita hankkia, sillä niihin ei liity luottotarkistuksia tai sitoutumisaikoja. Prepaid-liittymä on myös hyvä valinta henkilöille, jotka eivät halua sitoutua pidempiaikaiseen sopimukseen tai ovat epävarmoja puhelimen käytöstään.

Prepaid-liittymien hinnat ja käyttöehdot voivat vaihdella paljon eri operaattoreiden välillä. Kannattaa vertailla eri vaihtoehtoja ja valita sellainen, joka sopii parhaiten omiin tarpeisiin. Monet operaattorit tarjoavat myös erilaisia tarjouksia, jotka kannattaa hyödyntää.

Prepaid-liittymän käyttäjän kannattaa valita liittymä, joka vastaa hänen tarpeitaan ja käyttötarkoitustaan parhaiten. Ennen liittymän hankkimista kannattaa tutustua eri operaattoreiden tarjontaan ja vertailla eri liittymien hintoja ja ominaisuuksia.

Vaihtoehdot prepaid liittymille

Vaihda liittymäsi Telialle – Saat kaupan päälle 50€ Lidl-lahjakortin
Vaihda liittymäsi Telialle – Saat kaupan päälle 50€ Lidl-lahjakortin
27,99€/kk 34,99€/kk
Mobiililaajakaista nyt etuhintaan vain rajoitetun ajan
Mobiililaajakaista nyt etuhintaan vain rajoitetun ajan
14,99€/kk 18,99€/kk

50€ lahjakortti kaupan päälleRajaton 4G 200M

Nyt saat puhelinliittymän ja MTV Katsomon sisällöt huippuedullisesti. Ole nopea – hinnat ovat voimassa rajoitetun ajan.
 • Rajaton puhe ja SMS
 • Rajaton data
 • EU/ETA maissa 37 Gt/kk
 • Hinta 12kk jälkeen 34,99€/kk
 • Avausmaksu 8,99€
27,99
€/kk
50€ lahjakortti kaupan päälleRajaton 5G 300M

Nyt saat puhelinliittymän ja MTV Katsomon sisällöt huippuedullisesti. Ole nopea – hinnat ovat voimassa rajoitetun ajan.
 • Rajaton puhe ja SMS
 • Rajaton data
 • EU/ETA maissa 39 Gt/kk
 • Hinta 12kk jälkeen 36,99€/kk
 • Avausmaksu 0€
29,99
€/kk
50€ lahjakortti kaupan päälleRajaton 5G 600M

Nyt saat puhelinliittymän ja MTV Katsomon sisällöt huippuedullisesti. Ole nopea – hinnat ovat voimassa rajoitetun ajan.
 • Rajaton puhe ja SMS
 • Rajaton data
 • EU/ETA maissa 47 Gt/kk
 • Hinta 12kk jälkeen 44,99€/kk
 • Avausmaksu 0€
32,99
€/kk
Edullinen laitenettiLaitenetti 4G

Rajaton 4G-data kaikille etäohjattaville laitteille.
 • SMS 0,055 €/kpl
  MMS 0,07 €/kpl
 • Rajaton data
 • Latausnopeus 0,512Mbit/s
  Lähetysnopeus 5Mbit/s
 • Saat liittymästä S-Bonusta
 • Toimii vain Suomessa
Halvin puhelinliittymäRento 4G 150M

Sopivaan hintaan kaikki mitä tarvitset.
 • Puhe ja SMS 0,055€ min/kpl
  4€/kk jälkeen ilmaiseksi
 • 8 gt Dataa
 • EU/ETA maissa 16 Gt/kk
 • Saat liittymästä S-Bonusta
 • Avausmaksu 5€
Asiakkaiden suosikkiSuosikki 4G 300M

Asiakkaiden suosikki. Todella nopea.
 • Puhe ja SMS 0,055€ min/kpl
  4€/kk jälkeen ilmaiseksi
 • Rajaton data
 • EU/ETA maissa 23 Gt/kk
 • Saat liittymästä S-Bonusta
 • Avausmaksu 5€
Todella nopea 5G liittymäReilu 5G 450M

Käyttää joustavasti 5G ja 4G verkkoa.
 • Puhe ja SMS 0,055€ min/kpl
  4€/kk jälkeen ilmaiseksi
 • Rajaton data
 • EU/ETA maissa 30 Gt/kk
 • Saat liittymästä S-Bonusta
 • Avausmaksu 5€
22-28
€/kk
Huippunopea 5G liittymäReilu 5G 1000M

Käyttää joustavasti 5G ja 4G verkkoa.
 • Puhe ja SMS 0,055€ min/kpl
  4€/kk jälkeen ilmaiseksi
 • Rajaton data
 • EU/ETA maissa 45 Gt/kk
 • Saat liittymästä S-Bonusta
 • Avausmaksu 5€
35-43
€/kk

Etuliittymä ja 50€ Lidl-lahjakortti kaupan päälle
Etuliittymä ja 50€ Lidl-lahjakortti kaupan päälle
27,99€/kk 34,99€/kk

Mitä prepaid-liittymät ovat?

Prepaid-liittymä on puhelinliittymä, jossa asiakas maksaa käytöstään etukäteen ostamalla puheaikaa tai dataa. Prepaid-liittymät ovat käteviä vaihtoehtoja ihmisille, jotka eivät käytä matkapuhelintaan säännöllisesti tai joille puheluiden ja datan kulutus vaihtelee kuukausittain.

Prepaid-liittymän suurin etu on sen joustavuus ja helppokäyttöisyys. Käyttäjä voi ostaa juuri sen verran puheaikaa ja dataa, kun tarvitsee, eikä hänen tarvitse sitoutua pidempiaikaiseen sopimukseen. Prepaid-liittymien käyttöönotto on yleensä nopeaa ja helppoa, eikä niihin liity usein luottotietojen tarkistuksia tai muita byrokraattisia prosesseja.

Prepaid-liittymien hinnat voivat olla kilpailukykyisiä ja niiden käyttöön ei yleensä liity kiinteitä kuukausimaksuja tai muita piilokustannuksia. Lisäksi prepaid-liittymä on hyvä vaihtoehto esimerkiksi matkailijoille, jotka tarvitsevat väliaikaista liittymää vierailunsa ajaksi. Prepaid-liittymä saattaa olla useille matkailijoille halvin puhelinliittymä, jonka saa nopeasti käyttöön.

Toisaalta prepaid-liittymän käyttö voi tulla kalliimmaksi pitkällä aikavälillä, jos sitä käyttää paljon ja joutuu ostamaan jatkuvasti uusia puheaika- tai datapaketteja. Prepaid-liittymien hinnat voivat myös olla korkeampia kuin vastaavien kuukausimaksullisten liittymien, jos käyttöä on paljon. Prepaid-liittymän käyttäjän on myös tärkeää muistaa ladata liittymänsä säännöllisesti, jotta käyttö ei katkea kesken esimerkiksi tärkeän puhelun tai viestin.

Kaiken kaikkiaan prepaid-liittymät ovat hyvä vaihtoehto henkilöille, jotka eivät tarvitse matkapuhelintaan säännöllisesti tai joille puheluiden ja datan käyttö vaihtelee kuukausittain. Prepaid-liittymät ovat myös kätevä vaihtoehto matkailijoille, jotka tarvitsevat väliaikaista liittymää vierailunsa ajaksi. Ennen liittymän hankkimista on tärkeää kuitenkin vertailla eri tarjouksia ja selvittää, mikä liittymä sopii omaan käyttöön parhaiten.

Miten prepaid liittymä toimii?

Prepaid-liittymät toimivat periaatteessa samalla tavalla kuin tavalliset liittymät, mutta niiden käyttö perustuu ennalta maksettuihin saldoihin. Prepaid-liittymän käyttäjä lataa puhelimensa saldoa etukäteen joko kaupan kassalla, automaatilla, verkkopankissa tai sovelluksella. Kun puhelimessa oleva saldo on käytetty loppuun, puhelin ei voi enää soittaa tai lähettää viestejä, ennen kuin sille on ladattu uutta saldoa.

Prepaid-liittymillä on monia etuja, erityisesti käyttäjille, jotka eivät käytä puhelinta tai internettiä kovin paljon. Prepaid-liittymät ovat usein edullisempia kuin tavalliset nettiliittymät, ja niitä voi käyttää ilman määräaikaisia sopimuksia tai sitoumuksia. Prepaid-liittymät sopivat hyvin myös henkilöille, jotka käyttävät puhelinta harvoin, kuten esimerkiksi lapsille tai vanhuksille, jotka tarvitsevat puhelinta vain hätätapauksissa.

Prepaid-liittymillä on kuitenkin myös joitain haittoja. Prepaid-liittymät eivät yleensä tarjoa samanlaista palvelua tai nopeutta kuin esimerkiksi mobiililaajakaista, eikä niitä välttämättä voi käyttää ulkomailla samalla tavalla kuin tavallisia liittymiä. Lisäksi prepaid-liittymän käyttäjä joutuu lataamaan puhelimeensa saldoa säännöllisesti, jotta puhelinta voi käyttää. Tämä voi olla hankalaa, jos käyttö ei ole säännöllistä.

On kuitenkin hyvä muistaa, että eri operaattoreilla on erilaisia prepaid-liittymiä, joten on tärkeää tutustua huolellisesti eri vaihtoehtoihin ja valita sellainen liittymä, joka sopii omiin tarpeisiin ja käyttöön parhaiten. Prepaid-liittymiä voi löytyä seuraavien operaattoreiden valikoimasta: Telia Dot, Moi Mobiili, Telia, DNA ja Elisa Saunalahti.

Mitkä ovat prepaid-liittymän hyvät ja huonot puolet?

Prepaid-liittymillä on sekä hyviä että huonoja puolia, ja valinta riippuu henkilökohtaisista tarpeista ja käyttötavoista. Tässä on joitain yleisiä hyviä ja huonoja puolia prepaid-liittymistä:

Hyvät puolet:

 1. Maksat vain siitä mitä käytät: Prepaid-liittymällä maksat puheluiden, viestien ja datan käytöstä etukäteen. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse sitoutua kuukausimaksuun tai määräaikaiseen sopimukseen.
 2. Helppo hallita: Prepaid-liittymän käyttö on helppoa ja yksinkertaista, ja voit hallita kulutustasi helposti. Voit tarkistaa saldoa ja ladata lisää rahaa tarvittaessa.
 3. Ei luottotietojen tarkistusta: Prepaid-liittymää varten ei tarvitse antaa luottotietoja, joten se on hyvä vaihtoehto henkilöille, joilla on huono luottohistoria tai jotka eivät halua sitoutua pitkäaikaiseen sopimukseen.
 4. Hyvä vaihtoehto satunnaiseen käyttöön: Prepaid-liittymä on hyvä vaihtoehto, jos tarvitset puhelinta vain satunnaisesti tai vain tietyissä tilanteissa, kuten matkustettaessa ulkomailla.

Huonot puolet:

 1. Kalliimpi käyttää pitkällä aikavälillä: Vaikka prepaid-liittymä voi tuntua edullisemmalta etukäteen maksettavien kulujen takia, se voi olla kalliimpi pitkällä aikavälillä verrattuna kuukausimaksulliseen liittymään, jos käytät puhelinta paljon.
 2. Ei kuukausittaisia etuja: Prepaid-liittymillä ei yleensä ole kuukausittaisia etuja, kuten ilmaisia puheluja tai rajattomia tekstiviestejä. Tämä tarkoittaa, että sinun täytyy maksaa jokaisesta käytetystä palvelusta erikseen.
 3. Saldo voi vanhentua: Jos et käytä prepaid-liittymääsi säännöllisesti, saldo voi vanhentua ja menettää arvonsa. Tämä tarkoittaa, että joudut ostamaan uuden saldon, kun haluat käyttää puhelinta uudelleen.
 4. Rajoitettu datamäärä: Prepaid-liittymillä datamäärä voi olla rajoitettu, joten sinun on tarkistettava, että se sopii käyttötarpeisiisi ennen sen ostamista.

Prepaid-liittymä on hyvä vaihtoehto henkilöille, jotka haluavat hallita puhelinkulujaan tarkasti tai käyttää puhelinta vain satunnaisesti. Jos kuitenkin käyttää puhelinta säännöllisesti tai tarvitsee paljon dataa, prepaid-liittymä ei välttämättä ole taloudellisesti järkevin vaihtoehto. Prepaid-liittymä sopii erityisesti henkilöille, jotka eivät halua sitoutua pitkäaikaisiin sopimuksiin tai haluavat käyttää useampaa liittymää esimerkiksi matkustellessaan.

Miten valita sopiva prepaid-liittymä?

Prepaid-liittymän valitseminen voi olla haastavaa, sillä markkinoilla on paljon erilaisia vaihtoehtoja eri operaattoreilta. Valintaan vaikuttaa usein henkilön tarpeet, kuten puhelimen käyttötiheys, tarvittava datamäärä ja soitettavat ulkomaanpuhelut.

Ennen prepaid-liittymän valintaa on hyvä pohtia, mihin tarkoitukseen liittymää tarvitaan. Jos puhelin on tarkoitus pitää mukana vain hätätilanteissa tai satunnaista käyttöä varten, kannattaa valita edullinen perusliittymä, jossa on vähän tai ei ollenkaan dataa.

Jos taas käytät puhelinta paljon ja tarvitset nettiyhteyttä, kannattaa valita liittymä, joka tarjoaa riittävästi dataa. Myös ulkomaanmatkoilla soitettavat puhelut ja datan käyttö ulkomailla kannattaa huomioida valinnassa, sillä tähän liittyvät kulut voivat olla huomattavat.

Kun olet selvittänyt tarpeesi, voit alkaa vertailla eri operaattoreiden prepaid-liittymiä. Tutki liittymien hintoja ja käyttöehtoja, kuten minimilataussummaa ja puhe- ja tekstiviestihintoja. Lisäksi kannattaa tutustua mahdollisiin lisäpalveluihin, kuten rajattomaan netinkäyttöön tai etuhintaisiin ulkomaanpuheluihin.

Muista myös tarkistaa liittymän voimassaoloaika ja hinnat sen jälkeen, sillä joissakin liittymissä hinnat voivat nousta huomattavasti voimassaoloajan umpeutumisen jälkeen. Kannattaa myös tutkia, millaisia tarjouksia eri operaattorit tarjoavat uusille asiakkaille ja harkita tarvittaessa liittymän vaihtamista tarjouksen perässä.

Prepaid-liittymän valintaan vaikuttavat henkilön tarpeet, kuten puhelimen käyttötiheys, tarvittava datamäärä ja ulkomaanmatkojen tarve. Valintaa helpottaa eri operaattoreiden liittymien vertailu, jossa kannattaa kiinnittää huomiota hintoihin, käyttöehtoihin ja mahdollisiin lisäpalveluihin.

Mistä löytää parhaat prepaid liittymät?

Parhaiden prepaid-liittymien löytäminen voi olla haasteellista, koska tarjonta on laaja ja vaihteleva. On tärkeää löytää liittymä, joka sopii henkilökohtaisiin tarpeisiin ja käyttöön, jotta voi säästää rahaa ja välttää ylimääräisiä kuluja.

Yksi tapa löytää parhaat prepaid-liittymät on tutkia eri operaattorien tarjouksia ja vertailla niitä keskenään. Tämä voi auttaa selvittämään, mitkä operaattorit tarjoavat parhaita diilejä ja mitkä liittymät sopivat parhaiten henkilökohtaisiin tarpeisiin. On myös hyvä tarkistaa, onko operaattorilla tarjolla esimerkiksi alennuksia tai muita etuja uusille asiakkaille.

Lisäksi on tärkeää tutkia, millaisia lisäpalveluita ja ominaisuuksia liittymä sisältää. Esimerkiksi jotkut prepaid-liittymät voivat sisältää rajattomasti tekstiviestejä ja puheluita, kun taas toiset saattavat sisältää rajattoman datan käytön. On myös tärkeää tarkistaa, mitä muita lisäpalveluita operaattorilta on saatavilla, kuten mahdollisuus käyttää liittymää ulkomailla.

Lopuksi kannattaa tarkistaa, millaiset hinnat ja käyttökustannukset liittymään liittyvät. Prepaid-liittymien hintataso vaihtelee huomattavasti, joten on tärkeää tutkia, millaisia hintoja eri operaattorit tarjoavat ja mitkä liittymät ovat kaikkein edullisimpia. Lisäksi on tärkeää tarkistaa, miten käyttökustannukset laskutetaan ja kuinka paljon ne voivat vaihdella käytön mukaan.

Parhaiden prepaid-liittymien löytäminen edellyttää vertailua ja tutkimusta. On tärkeää tutkia eri operaattoreiden tarjouksia, tarkistaa, mitä ominaisuuksia liittymään sisältyy, ja selvittää, mitkä hinnat ja käyttökustannukset liittyvät liittymään. Kun kaikki nämä tekijät otetaan huomioon, voi löytää prepaid-liittymän, joka sopii henkilökohtaisiin tarpeisiin ja budjettiin.

Kumpi on parempi valinta, prepaid- vai jälkikäteen maksettava liittymä?

Prepaid-liittymä ja jälkikäteen maksettava liittymä ovat molemmat vaihtoehtoja matkapuhelinliittymien maailmassa. Prepaid-liittymässä käyttäjä lataa etukäteen rahaa liittymälle ja käyttää sitä sen mukaan, kun tarvitsee. Jälkikäteen maksettavassa liittymässä käyttäjä saa kuukausittaisen laskun käyttämästään liittymästä.

Valinta riippuu henkilökohtaisista tarpeista ja käyttötavoista. Jos käyttö on satunnaista ja haluaa hallita puhelinkulujaan tarkasti, prepaid-liittymä voi olla hyvä vaihtoehto. Prepaid-liittymässä ei ole sitoutumista pitkäaikaiseen sopimukseen eikä kuukausittaisia laskuja, joten käyttäjä voi ladata rahaa liittymälle silloin, kun sitä tarvitsee.

Toisaalta jälkikäteen maksettava liittymä voi olla parempi vaihtoehto henkilöille, jotka käyttävät paljon puhelinta ja haluavat mahdollisuuden käyttää liittymää rajoituksetta kuukausimaksun puitteissa. Lisäksi jälkikäteen maksettavissa liittymissä on usein enemmän vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi 4G liittymien ja 5G liittymien eri nopeudet.

On tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja ja valita liittymä, joka vastaa henkilökohtaisia tarpeita ja budjettia. Jotkut matkapuhelinoperaattorit tarjoavat sekä prepaid- että jälkikäteen maksettavia liittymiä, joten käyttäjä voi valita parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Prepaid-liittymä on mahdollista saada myös ilman luottotietoja, sillä liittymän hankkiminen ei yleensä edellytä luottotietojen tarkistamista. Tämä tekee prepaid-liittymän hankkimisesta hyvän vaihtoehdon henkilöille, joilla on huono luottohistoria tai joiden luottotiedot eivät ole kunnossa.

Voiko prepaid liittymän saada ilman luottotietoja?

Prepaid-liittymän voi saada ilman luottotietoja. Prepaid-liittymä on käytännössä ennakkoon maksettu liittymä, joka ei vaadi luottotietoja tai sitoutumista määräaikaiseen sopimukseen. Näin ollen se on helppo ja turvallinen vaihtoehto henkilöille, joilla ei ole luottotiedot kunnossa tai jotka haluavat välttää luottotietojen tarkistuksen.

Prepaid-liittymän hankkiminen ilman luottotietoja on yleensä melko helppoa. Useimmat operaattorit tarjoavat prepaid-liittymiä, joita voi ostaa käteisellä tai pankki- tai luottokortilla. Tärkeintä on muistaa, että prepaid-liittymän käyttö edellyttää aina tarvittavan summan lataamista liittymälle etukäteen.

On kuitenkin huomattava, että prepaid-liittymät voivat olla hieman kalliimpia kuin postpaid-liittymät, joissa maksu tapahtuu jälkikäteen. Tämä johtuu siitä, että operaattorit tarjoavat yleensä suurempia etuja ja alennuksia asiakkaille, jotka sitoutuvat määräaikaiseen sopimukseen.

Prepaid-liittymä ilman luottotietoja voi olla hyödyllinen vaihtoehto myös henkilöille, jotka eivät halua sitoutua pitkäaikaiseen sopimukseen. Prepaid-liittymät eivät sisällä sitoutumista, joten niiden käyttöä voi helposti säädellä ja niistä voi luopua milloin tahansa. Tämä tekee prepaid-liittymistä erittäin joustavan vaihtoehdon esimerkiksi henkilöille, jotka eivät käytä puhelintaan paljon tai jotka ovat vain tilapäisesti maassa.

Prepaid-liittymien suosio on kasvanut viime vuosina, ja nykyään monet ihmiset ovat siirtyneet prepaid-liittymiin määräaikaisten sopimusten sijaan. Tämä johtuu osittain siitä, että prepaid-liittymät ovat helpompia ja kätevämpiä käyttää, mutta myös siitä, että monet ihmiset haluavat välttää sitoutumista pitkäaikaiseen sopimukseen.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on prepaid liittymä?

Prepaid liittymä on matkapuhelinliittymä, jossa maksat käytöstä etukäteen lataamalla liittymälle saldoa. Liittymään ei siis liity kuukausimaksuja tai sitoumuksia.

Mistä voi ostaa prepaid liittymän?

Prepaid liittymiä voi ostaa monilta eri operaattoreilta, kaupoista ja verkkokaupoista.

Miksi valita prepaid liittymä?

Prepaid liittymä sopii henkilöille, jotka haluavat hallita tarkasti puhelinkulujaan ja käyttää puhelinta vain satunnaisesti. Prepaid liittymät ovat myös hyvä vaihtoehto henkilöille, joilla ei ole vakituista osoitetta tai luottotiedoissa on merkintöjä.

Mitä tapahtuu, kun prepaid liittymän saldo loppuu?

Kun prepaid liittymän saldo loppuu, et voi soittaa tai vastaanottaa puheluita tai lähettää viestejä. Voit kuitenkin ladata saldoa uudelleen jatkuvan käytön varmistamiseksi.

Voiko prepaid liittymään saada datayhteyden?

Kyllä, useimmat prepaid liittymät sisältävät myös datayhteyden käytön, mutta sen käyttö on yleensä rajattu tiettyyn määrään gigatavuja. Jos käytät paljon dataa, kannattaa harkita rajattoman datan sisältävää liittymää.

Puhelinliittymä.com
Logo