Puhelinliittymä ilman luottotietoja

puhelinliittymä ilman luottotietoja

Artikkelissa kerromme, onko puhelinliittymä ilman luottotietoja mahdollista saada ja miten maksuhäiriömerkintä vaikuttaa liittymäsopimuksen solmimiseen.

Puhelinliittymä ilman luottotietoja? Onko se mahdollista?

Merkintä luottotiedoissa ei tarkoita automaattisesti sitä, etteikö olisi mahdollista vaihtaa tai ostaa uutta liittymää. Karu totuus on kuitenkin se, että maksuhäiriömerkintä vaikeuttaa useimpien tuotteiden hankintaa, jotka maksetaan jälkikäteen. Maksuhäiriömerkintä ei kuitenkaan onneksi ole milloinkaan ikuinen, yleisesti merkintä poistuu tiedoista 2-4 vuoden kuluttua. Puhelinliittymä voidaan myöntää luottotiedottomalle tietyillä ehdoilla, kuten vakuusmaksua vastaan. Operaattorit tekevät päätöksen aina tapauskohtaisesti, myönnetäänkö puhelinliittymä ilman luottotietoja.

Vakuusmaksulla luottohäiriömerkinnän omaava henkilö ikään kuin todistaa palveluntarjoajalle maksukykynsä. Vakuusmaksusta ei suoraan vähennetä palvelun kuluja, vaan se pidetään panttina ja palautetaan asiakkaalle sopimuksen päätyttyä. Mikäli asiakas ei pysty maksamaan palvelun käytöstä aiheutuvia kuluja, saatetaan summa vähentää vakuusmaksusta. Vakuusmaksun suuruus ei ole kiinteä, summan päättää aina palveluntarjoaja. Operaattorien vakuusmaksuissa saattaa olla suuriakin eroja, joten kannattaa selvittää useamman operaattorin ehdot luottotiedottomalle.

Puhelinliittymä ilman luottotietoja ei ole mitenkään kiveen hakattu asia, vaan jokainen teleoperaattori voi tehdä itse päätöksen siitä, voidaanko jälkikäteen maksettava liittymä myöntää. Voi myös olla, että osa operaattoreista myöntää liittymän luottotiedottomalle tietyillä ehdoilla ja vakuusmaksua vastaan sekä operaattoreita, jotka ei myönnä liittymää luottotiedottomalle.

Tässä muutama esimerkki liittymistä, jotka voit ehkä saada ilman luottotietoja vakuusmaksua vastaan.

Halvin liittymätarjous omaan käyttöön on vaivatonta valita selkeästä vertailutaulukostamme, jonka jälkeen voit halutessasi siirtyä tekemään liittymäsopimuksen ”tilaa” nappia klikkaamalla.

Lähes 400 000 suomalaisella on maksuhäiriömerkintä

Suomessa on satoja tuhansia henkilöitä, jotka ovat menettäneet luottotietonsa syystä tai toisesta. Maksuhäiriömerkintä on aina ikävä tilanne ja välillä se muistuttaa olemassa olostaan eri hankintojen kohdalla. Luottotietojen menettäminen saattaa vaikeuttaa useita hankintoja, kuten laina tai puhelinliittymä voi olla vaikea saada. Merkintä luottotiedoissa ei kuitenkaan ole milloinkaan ikuinen, vaan se poistuu noin kahdessa vuodessa riippuen tietenkin siitä, onko lasku saatu jo maksettua ja mistä syystä merkintä on tullut.

Lähes kaikki luottotietonsa menettäneet pohtivat eri hankintojen kohdalla, kuinka paljon leima mahtaa vaikuttaa ja onko edes mahdollista saada erilaisia hankintoja omiin nimiin. Toisilla merkintä luottotiedoissa vaikeuttaa huomattavasti enemmän elämää kuin toisilla. Mikäli nuori henkilö menettää luottotietonsa, vaikeuttaa se melko varmasti enemmän elämään kuin eläkeläisellä.

Tämä johtuu siitä, että nuori henkilö hankkii melko varmasti jossain vaiheessa elämää omiin nimiin puhelinliittymän, lainan, osamaksun, sähkösopimuksen tai vuokra-asunnon, joka voi olla huomattavasti vaikeampi luottohäiriöisen saada. Vanhemmilla ihmisillä edellä mainitut hankinnat on yleensä jo tehty, joten merkintä ei vaikuta elämään läheskään yhtä paljon.

Maksuhäiriömerkintä ei kuitenkaan tarkoita automaattisesti sitä, etteikö lainaa, liittymää tai vakuutusta voisi saada, mutta sopimuksen saaminen vaatii aina luottotiedottomalta tavallista enemmän vaivannäköä. Osa palveluntarjoajista on erittäin jyrkkiä luottotietonsa menettäneiden kohdalla, mutta maksuhäiriömerkintöjen yhä kasvaessa vuosi vuodelta myös ymmärrystä ja joustoakin löytyy.

Puhelinliittymä ilman luottotietoja ei ole mahdotonta saada

Monet luottotietonsa menettäneet miettivät varmasti lukuisien hankintojen kohdalla, kuinka paljon maksuhäiriömerkintä vaikuttaa sopimuksen solmimiseen ja onko esimerkiksi puhelinliittymä ilman luottotietoja mahdollista saada samalla tavalla kuin ennen merkintää. Leima luottotiedoissa saattaa tehdä aivan tavallisista arkipäiväisistä asioista haastavia ja jopa välttämättömienkin sopimusten solmimisesta hankalaa. Vaikka puhelinliittymä ilman luottotietoja on mahdollista saada tietyillä ehdoilla, ei maksuhäiriöinen luultavasti saa hankittua liittymää yhtä helposti kuin henkilö, jolla on puhtaat luottotiedot.

Palveluntarjoajilla on oikeus tarkistaa asiakkaan luottotiedot ennen sopimuksen solmimista. Maksuhäiriömerkintä kertoo aina yritykselle asiakkaan heikentyneestä maksukyvystä. Sopimuksen solmiminen luottohäiriöisen kanssa on aina suuri riski, sillä heikentynyt maksukyky saattaa tarkoittaa sitä, ettei henkilö pysty maksamaan ostamaansa tuotetta jälkikäteen. Mikäli merkintä on ollut henkilöllä jo kauan ja maksukykykin normaali tai tulot kasvaneet, joissakin tilanteissa asiakas voi todistaa maksukykynsä palveluntarjoajalle esimerkiksi ennakkomaksulla, joka kattaa palvelun käytön useammaksi kuukaudeksi eteenpäin.

Varmasti jokainen Suomessa toimiva operaattori tarkistaa asiakkaan luottotiedot ennen sopimuksen hyväksymistä. Mikään ei siis estä tilaamasta esimerkiksi netin kautta uutta puhelinliittymää, mutta järjestelmä melko varmasti tarkistaa luottotiedot automaattisesti. Järjestelmä saattaa ilmoittaa jo liittymää tilatessa, ettei liittymäsopimusta voida solmia. Asiakas ei voi kieltää mitenkään luottotietojen tarkistamista liittymätilauksen yhteydessä. Joskus liittymän tilaaminen saattaa edetä normaalisti loppuun saakka, jonka jälkeen operaattorin asiakaspalvelija ottaa yhteyttä tilausta käsitellessä. Tässä kohtaa sopimus voidaan hylätä, neuvotella ennakkomaksusta tai muista liittymätyypeistä, jotka voidaan myöntää myös luottotiedottomalle.

Mistä puhelinliittymä luottotiedottomalle?

Puhelinliittymä ilman luottotietoja on mahdollista saada aivan tavallisilta operaattoreilta, kuten Moi Mobiili, Elisa Saunalahti, DNA tai Telia. Mikäli haluat jo ennalta tutustua eri vaihtoehtoihin tai ottaa ylös operaattorin yhteystiedot, löydät kaikki tarvittavat tiedot Moi liittymät, Elisa liittymät, Telia liittymät ja DNA liittymät osioista. Monessa tapauksessa luottotiedottomalle on myönnetty edullinen puhelinliittymä vakuutta vastaan, eli ennakkomaksua. Ennakkomaksun suuruuden päättää palveluntarjoaja tapauskohtaisesti.

Luottotietonsa menettänyt henkilö voi milloin vain tilata liittymän operaattorilta samoin kuin henkilöt, joilla on luottotiedot kunnossa. Melko todennäköistä kuitenkin on, että puhelinliittymä ilman luottotietoja on mahdotonta saada ainakaan ilman vakuusmaksua ellei kyseessä sitten ole prepaid liittymä. Operaattorien esittämissä vakuusmaksuissa saattaa olla suuriakin eroja, joten ensimmäisestä paikasta ei välttämättä liittymää kannata hankkia. Jos haluat saada liittymän mahdollisimman pienellä vakuusmaksulla, suosittelemme ottamaan jokaiseen operaattoriin yhteyttä ja keskustelemaan liittymäsopimuksesta.

Tärkeintä on ensin kartoittaa se, miltä operaattoreilta on mahdollista saada puhelinliittymä ilman luottotietoja, jonka jälkeen on hyvä selvittää ehdot ja vakuusmaksun suuruus. Kaikki suomessa toimivat teleoperaattorit eivät välttämättä myönnä liittymää luottotiedottomalle, mutta et kuitenkaan häviä mitään edes yrittämällä ja keskustelemalla asiasta. Varmin tapa saada liittymä ilman luottotietoja on varmasti ottaa yhteyttä suoraan operaattorien asiakaspalveluun, jossa voit kertoa omasta tämän hetkisestä tilanteestasi kaikessa rauhassa ja maksukyvystä.

10 Total Score

Puhelinliittymä.com
10
User Rating: 5 (2 votes)