Mobilepay – Mikä se on ja mihin sitä käytetään?

Mobilepay-Mika-se-on-ja-mihin-sita-kaytetaan

Mikä Mobilepay on ja mihin sitä käytetään? Mobilepay on älypuhelimeen ladattava ilmainen sovellus, jonka avulla voit siirtää rahaa helposti esimerkiksi kaverille pelkän puhelinnumeron avulla tai maksaa ostokset kaupassa. Tässä artikkelissa kerromme kaiken sen, mitä sinun tulee tietää Mobilepay sovelluksesta ennen sen käyttöönottoa.

Mikä Mobilepay on?

Mobilepay on Danske Bankin kehittämä täysin maksuton mobiilimaksusovellus, joka on ollut saatavilla jo vuodesta 2013 lähtien. Sovelluksen suosio on kasvanut viimeisen kahden vuoden aikana ja tällä hetkellä se on Suomen suosituin mobiilimaksusovellus. Voit ottaa Mobilepayn käyttöön milloin vain muutamassa minuutissa, jos sinulla on puhelinliittymällä varustettu mobiililaite, kuten esimerkiksi älypuhelin.

Mobilepayn idea on siinä, että se tekee rahansiirroista, kaupassa maksamisesta ja laskujen maksamisesta yksinkertaisesti vaivattomampaa ja nopeampaa. Sovelluksen avulla teet kaikki tarvittavat rahansiirrot sujuvasti vain muutamalla sormen liikkeellä mobiililaitteellasi. Sovelluksen käyttö on osoittautunut erittäin helpoksi ja turvalliseksi, sitä käyttää päivittäin jo yli miljoona suomalaista.

Mobiilimaksaminen Mobilepayn avulla yleistyy vuosi vuodelta yhä enemmän niin perinteisissä kaupoissa kuin verkkokaupoissakin. Suomessa on jo yli 10 000 verkkokauppaa ja yli 2000 kivijalkakauppaa, jotka ovat hyväksyneet maksutavaksi Mobilepayn. Tulevaisuudessa voimme odottaa, että missä tahansa kaupassa voidaan maksaa ostokset yhä helpommin ja nopeammin Mobilepayn ansiosta.

Yksityishenkilöiden välillä sovellus on erittäin kätevä esimerkiksi kauppa- tai ravintolalaskun jakamiseen. Loppusumman jakautuessa esimerkiksi viidelle, sovellus jakaa laskun viiteen osaan. Tämän jälkeen yksi henkilöistä voi yhdellä napin painalluksella lähettää maksupyynnöt muille osallistujille. Laskun maksamisen lisäksi sovelluksella voidaan siis myös lähettää maksupyyntöjä.

Yksityishenkilöiden välinen rahansiirto on Mobilepayn avulla vaivatonta, se onnistuu yhtä helposti kuin esimerkiksi WhatsApp-viestin lähettäminen. Rahansiirto tapahtuu pelkän puhelinnumeron perusteella, joten tilinumeroa ei tarvitse pyytää tai näppäillä erikseen. Mobilepay kysyy maksukorttia liitettäväksi sovellukseen, jonka jälkeen sovellus osaa veloittaa tekemäsi rahansiirrot ja ostot pankkikortiltasi.

Kuinka paljon Mobilepay maksaa?

Mobilepay on yksityishenkilöille suunniteltu mobiilimaksusovellus, joka on mahdollista ladata esimerkiksi matkapuhelimeen täysin ilmaiseksi AppStoresta tai Google Play-kaupasta minkä tahansa muun sovelluksen tapaan. Yksityishenkilöille rahojen vastaanottaminen ja siirtäminen Mobilepaylla ei siis maksa mitään.

Pankit ei peri käyttömaksua sovelluksen käytöstä, mutta matkapuhelinoperaattori veloittaa tiedonsiirrosta palveluhinnaston mukaisesti. Tämä on hyvä ottaa huomioon, mikäli käytössä ei ole rajatonta liittymää. Oman puhelinliittymän ominaisuudet kannattaa tarkistaa nettiyhteyden osalta ennen palvelun käyttöä.

Rajattomalla nettiyhteydellä varustetulla puhelinliittymällä voit käyttää kaikkia sovelluksia nimensä mukaisesti rajattomasti ilman lisämaksua. Mikäli haluat päivittää liittymäsi rajattomaan vaihtoehtoon, suosittelemme tutustumaan palvelumme liittymävertailuun, josta löydät Moi liittymät, Telia Dot liittymät, Elisa liittymät, Telia liittymät ja DNA liittymät sekä parhaat liittymätarjoukset uusille asiakkaille tavallista edullisempaan hintaan.

Mikäli et ole päivittänyt puhelinliittymääsi muutamaan vuoteen, voimme lähes luvata, että löydät liittymävertailusta edullisemman vaihtoehdon samoilla tai jopa paremmilla ominaisuuksilla. Liittymävertailu palvelussamme on täysin maksutonta, eikä omia tietoja tarvitse luovuttaa. Uuden liittymän tilaus ja liittymäsopimuksen solmiminen tapahtuu aina lopulta operaattorin omilla verkkosivuilla.

Miten otan Mobilepayn käyttöön?

Mobilepay-sovellus on helppo ottaa käyttöön, eikä siihen kulu aikaa kuin hetki. Palvelu on mahdollista ottaa käyttöön riippumatta siitä, minkä pankin asiakas olet tällä hetkellä.

Lataa ensin Mobilepay-sovellus matkapuhelimeesi esimerkiksi AppStoresta tai GooglePlaysta, jonka jälkeen voit avata sovelluksen ja rekisteröityä uutena käyttäjänä. Syötä puhelinnumerosi, jonka jälkeen saat tekstiviestillä 6-numeroisen aktivointikoodin. Tunnistaudu palveluun mobiilivarmenteella tai henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi.

Seuraavaksi sovellus pyytää täyttämään sähköpostiosoitteesi, maksukorttisi tiedot, tilinumeron ja antamaan nelinumeroisen salasanan. Nyt kaikki tarvittavat tiedot on täytetty ja voit aloittaa Mobilepayn käytön. Mikäli haluat joskus käyttää Mobilepay-sovellusta toisessa puhelimessa, valitse vain kirjaudu sisään nykyisenä käyttäjänä. Kirjautumisen voit vahvistaa vastaanottamallasi viestissä olevalla aktivointikoodilla.

Mitä vaaditaan, että voin ottaa sovelluksen käyttöön?

Voit ottaa Mobilepayn käyttöösi, jos alla kerrotut ehdot täyttyvät.

 • Olet vähintään 15-vuotias.
 • Sinulla on älypuhelin.
 • Toimiva sähköpostiosoite.
 • Suomalainen Debit- tai Credit-kortti.
 • Suomalainen puhelinnumero (myös prepaid soveltuu).
 • Suomalainen henkilötunnus.
 • Suomalainen verkkopankkitunnus ja pankkitili.
 • Vakituinen osoite Euroopan talousalueella.

Siirtyvätkö rahat reaaliaikaisesti vastaanottajalle?

Mobilepay lähettää rahat vastaanottajalle aina reaaliaikaisesti. Rahat siirtyvät saman tien myös viikonloppuisin, jos vastaanottajan pankki on mukana reaaliaikamaksujen järjestelmässä. Valtaosa suomalaisista pankeista kuuluvat reaaliaikaisten maksujen palveluun. Halutessasi, voit tarkistaa kuuluuko pankkisi SEPA pikasiirto palvelun piiriin.

Tarkistuksemme mukaan, reaaliaikaisia maksuja vastaanottavat ainakin seuraavat suomalaiset pankit:

 • Danske Bank
 • POP Pankki
 • Säästöpankki
 • S-pankki
 • Nordea
 • OP

Mikäli haluat lisätietoa palvelusta ennen käyttöönottoa tai jokin asia jäi epäselväksi, lue lisää Mobilebayn verkkosivuilta.

Puhelinliittymä.com
Logo