Puhelinliittymä ilman nettiä

Puhelinliittymä ilman nettiä

Liittymä ilman nettiä oli kova sana vielä vuosia sitten, kun älypuhelimia ei vielä ollut saatavilla. Nykyään yksi puhelinliittymän tärkeimmistä kriteereistä on tarpeeksi nopea ja kattava nettiyhteys. Nettiliittymät ovat vallanneet liittymämarkkinat ja ilman datapakettia olevat liittymät ovat vähentyneet vuosi vuodelta.

Tästä syystä kuluttajien saattaa olla vaikea löytää puhelinliittymä ilman nettiä, ainakaan kovin nopeasti. Helpoin ja nopein tapa on löytää liittymä ilman nettiä Puhelinliittymä.com palvelun vertailutaulukosta, johon on koottu kaikki Elisa liittymät, DNA liittymät, Telia liittymät ja Moi liittymät. Vaikka valikoima on pienentynyt vuosien saatossa, on kuitenkin vielä muutamalla operaattorilla valikoimassa liittymä ilman nettiä.

Mikäli tutustut Suomen suurimpien teleoperaattorien valikoimaan, huomaat varmasti nopeasti sen, että lähes kaikki puhelinliittymät on varustettu netillä. Puhelinliittymä ilman nettiä ei löydy tänä päivänä jokaisen suosituimman operaattorin valikoimasta. Tämä saattaa johtua erittäin pienestä kysynnästä tai siitä, että hitaalla netillä varustettu puhelinliittymä sopii myös kaikille heille, jotka eivät käytä nettiä puhelimella. Hitaalla netillä varustetut liittymä ei maksa sen enempää kuin liittymä ilman datapakettia, sillä netin käytöstä maksetaan lähes aina käytön mukaan.

Mikäli et kaipaa liittymääsi ollenkaan nettiä, voit silti hankkia liittymän hitaalla netillä, jonka käytöstä peritään maksu aina käytetyn datan mukaan. Toinen vaihtoehto on tarkistaa vertailutaulukosta, mitkä operaattorit tarjoavat vielä puhelinliittymää ilman nettiä. Tässä vaihtoehdossa ei luultavasti ole kuin kaksi vaihtoehtoa, joista voit valita sen, kummassa sattuu olemaan halvempi liittymätarjous.

Vertailuun kannattaa kuitenkin ottaa myös kaikki puhelinliittymät, jotka sisältävät käytön mukaan laskutettavan nettiyhteyden. Silloin valikoima on huomattavasti suurempi, sillä kaikilla teleoperaattoreilla on valikoimassa useampi puhelinliittymä hitaalla netillä. Näin saat useamman liittymävaihtoehdon vertailtavaksi, joista voit valita itsellesi halvimman vaihtoehdon.

Miltä operaattoreilta saan puhelinliittymän ilman nettiä?

Etkö halua hankkia puhelinliittymää hitaalla netillä, josta peritään maksu aina käyttämäsi datan mukaan? Siinä tapauksessa ainut vaihtoehto on vertailla omaan käyttöön halvin puhelinliittymä ilman nettiyhteyttä. Kuten aikaisemmin totesimme, valtaosa netittömistä liittymistä on väistynyt nopeiden nettiliittymien tieltä.

On kuitenkin vielä palveluntarjoajia, joilla on valikoimassa puhelinliittymä ilman nettiä. Tällä hetkellä netitön liittymä löytyy DNA:lta ja Elisa Saunalahdelta. Molemmilla on valikoimassa kuitenkin vain yksi puhelinliittymä ilman mobiililaajakaistaa. Kyseessä on perusliittymä, jonka lopullinen hinta muodostuu kuukausimaksun lisäksi käytetyistä puheluminuuteista ja tekstiviesteistä.

Vaihtoehtoja on vain kaksi, joten liittymävertailu ei tässä tilanteessa vie aikaa montaa minuuttia. Suosittelemme tutustumaan alla molempiin vaihtoehtoihin tarkemmin ja valitsemaan niistä mieleinen. Hintaero on lähes olematon, joten valinta kannattaa tehdä sen mukaan, kumman operaattorin asiakas haluat olla mieluummin.

Vaihtoehtoina on Saunalahti tarkka puhe liittymä, jonka kuukausimaksu on 7,90 euroa, puhelut ja tekstiviestit kulutuksen mukaan 0,069 €/min/kpl.

DNA jämpti puhe, jonka kuukausimaksu on 7,90 euroa, puhelut ja tekstiviestit kulutuksen mukaan 0,07 €/min/kpl.

Milloin kannattaa hankkia liittymä ilman nettiä?

Joissakin tilanteissa saattaa olla täysin turhaa hankkia puhelinliittymä, jossa on nettiyhteys. Kaikki puhelimen käyttäjät eivät tarvitse tai välttämättä edes halua selata puhelimella nettiä, jolloin on järkevintä hankkia liittymä ilman nettiä. Etenkin vanhemmat ihmiset ovat monesti sitä mieltä, että puhelin on tarkoitettu tärkeiden asioiden hoitamiseen, eikä turhaan netissä surffailuun.

Tässä muutama esimerkki, jolloin liittymä ilman nettiyhteyttä on hyvä valinta:

Yksinkertainen kakkospuhelin – monella meistä on kalliin älypuhelimen rinnalla toinen vanha halpa puhelin, joka kulkee mukana harrastuksissa, ulkoillessa, mökillä tai reissussa. Puhelinta on huoletonta kuljettaa mukana esimerkiksi harrastuksissa tai mökillä, jossa se saattaa hajota. Puhelinta käytetään vain soittamiseen, jolloin nettiä ei kannata hankkia.

Työpuhelin – onko sinulla tavallisella näppäimistöllä varustettu vanha perusluuri, jota ei ole edes tarkoitettu netin selaamiseen? Työkäytössä vanha puhelin on erinomainen valinta, se on yleensä huomattavasti kestävämpi kuin älypuhelin ja vain muutaman kympin arvoinen. Vanhassa puhelimessa puhelinliittymä ilman nettiä on yleensä paras valinta.

Tarpeettomuus – monet meistä arvostaa puhelimen käytössä enemmän sitä, että voi soittaa ja vastaanottaa puheluita kuin joutavaa netin selaamista, jota ehtii tekemään aivan tarpeeksi kotona tietokoneella.

Hinta – jos netin selaaminen puhelimella on vähäistä tai sitä ei käytetä ollenkaan, saattaa joissakin tapauksissa puhelinliittymä ilman nettiä olla edullisempi vaihtoehto. Liittymien hinnat ja ominaisuudet kuitenkin muuttuvat melko tiuhaan, joten liittymävertailu kannattaa tehdä ja varmistaa tämän hetkinen tilanne.

Oli syysi sitten mikä tahansa, voit aina halutessasi hankkia puhelinliittymän ilman nettiä palvelumme kautta. Suosittelemme kuitenkin ottamaan vertailuun myös puhelinliittymät, joissa netin käytöstä maksetaan käytön mukaan. Mikäli netti ei tuo lisäkustannuksia liittymään, saattaa puhelinliittymä hitaalla nettiyhteydessä olla joissakin tapauksissa halvempi vaihtoehto.

10 Total Score

Puhelinliittymä.com
10
User Rating: 5 (1 votes)