Rajaton liittymä on suosittu ja huoleton valinta

rajaton liittymä

Onko sinulla käytössäsi rajaton puhelinliittymä, joka sisältää rajattomasti dataa, puheaikaa ja tekstiviestejä? Pienellä vaivalla voisit ehkä saada puhelinlaskusi pienemmäksi.

Rajaton liittymä on suosittu ja huoleton valinta

Rajaton liittymä on monille matkapuhelimen käyttäjille edullisin liittymätyyppi, mutta ei missään nimessä kaikille. Suurelle osalle heistäkin perusliittymä saattaa olla lopulta huomattavasti edullisempi ratkaisu. Oman liittymän käyttöön tulisi vain käyttää tovi aikaa, jolloin voisi helposti selvittää kumpi on itselle halvempi puhelinliittymä.

Rajattomilla ominaisuuksilla varustetut puhelinliittymät ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosien aikana ja ovatkin tällä hetkellä varmasti suosituimmasta päästä.

Jos etsitään liittymää, jossa voisi maksaa käytetystä puheajasta, tekstiviesteistä ja datasta käytön mukaan, on valinnanvaraa todella vähän.

Mikäli tarkastellaan tämän hetken liittymätarjouksia, on valikoimassa huomattavasti enemmän rajattomia liittymiä kuin kulutuksen mukaan laskutettavia.

Rajattomalla liittymällä tarkoitetaan sellaisia paketteja, joissa puheaikaa, tekstiviestejä tai datan määrää ei ole rajoitettu. Asiakas voi siis käyttää puhelimen kaikkia ominaisuuksia kuukausittain niin paljon kuin haluaa kiinteään kuukausihintaa. Siksi niitä kutsutaan täysin huolettomiksi vaihtoehdoiksi, joissa puhelinlasku pysyy aina saman suuruisena riippumatta käytön määrästä.

Älä valitse rajatonta liittymää varmuuden vuoksi

Rajaton liittymä ostetaan yleensä summan mutikassa, eikä todellista kulutusta aina lasketa. Rajaton liittymä on suosituin puhelinliittymä lapselle, sillä lapset käyttävät puhelintaan runsaasti päivittäin.

Todellisuudessa puheaika ja tekstiviestit jäävät kuukausittain monilla käyttäjillä hyvin vähäiselle käytölle, sillä puhelut ja viestit hoituvat nykyään ilmaisten sovelluksien kautta.

Rajaton data on monille itsestään selvyys liittymää hankkiessa, sillä omaa datakäyttöä ei osata arvioida. Harva matkapuhelimen käyttäjä siis edes tietää, kuinka paljon kuluttaa dataa keskimäärin kuukaudessa.

Suurelle osalle rajattoman datan käyttäjälle mobiilidatan käyttö jää reilusti alle 10 Gt:n määrän. Suurelle osalle riittää erinomaisesti 6 Gt kuukaudessa, jolloin yksi halvempi vaihtoehto voisi olla esimerkiksi 12 euron Moi potti liittymä, johon voit tutustua Moi liittymät osiossa.

Rajaton data tietenkin pitää puhelinlaskun kurissa, mikäli oikein innostuu dataa rohmuamaan, mutta osan kulutuksesta saisi käytettyä wlan-yhteydelläkin.

Kannattaako valita rajaton puhelinliittymä?

Rajaton puhelinliittymä on varmasti halvin vaihtoehto suurelle osalle puhelimen käyttäjistä, mutta ei kaikille. Osalle rajattoman liittymän omistajalle halvempi vaihtoehto voisi olla perusliittymä, selviää Puhelinliittymä.com palvelun liittymävertailusta.

Nykyään puheaikaa ja perinteisiä tekstiviestejä kulutetaan kuukausittain erittäin vähän. Niin nuoret kuin aikuisetkin soittavat ja lähettävät viestejä erilaisten puhelimeen ladattavien sovellusten kautta. Pois lukien tietenkin useat eläkeikäiset, jotka käyttävät puhelinta suurimmaksi osaksi vain soittamiseen ja tekstiviestien lähettämiseen.

Kannattaakin hieman vertailla liittymien hintoja ja selvittää, onko järkevää ostaa rajattomalla puheella ja tekstiviesteillä varustettu puhelinliittymä. Liittymää ostaessa olisi hyvä arvioida, kuinka paljon todella tarvitsee puheaikaa, tekstiviestejä ja dataa kuukaudessa. Eikä ostaa rajatonta puhelinliittymää varmuuden vuoksi.

Joissakin tilanteissa kulutusta saattaa olla vaikea arvioida, etenkin ensimmäistä liittymää hankkiessa. Onneksi kuitenkin suurin osa puhelinliittymistä myydään ilman määräaikaisuutta ja sitoutumispakkoa, joten liittymän voi halutessaan vaihtaa toiseen silloin kuin itse haluaa. Kovin pahasti pieleen ei liittymäkaupat siis voi onneksi edes mennä tänä päivänä.

Mikäli olet vaihtamassa liittymääsi, voit tarkistaa kuukausittaisen kulutuksesi helposti puhelinlaskusi erittelyosasta. Kulutus kannattaa laskea esimerkiksi puolen vuoden ajalta ja laskea sen mukaan keskiarvo. Saamasi keskiarvon perusteella osaat tehdä päätöksen, kannattaako ostaa rajaton liittymä.

Lue lisää: mtvuutiset.fi – Maksatko liittymässäsi ”tyhjästä”?

Tarkista kulutuksesi säännöllisesti, se tuo mukavasti säästöä

Kuinka usein oma kuukausittainen datan, puheajan ja tekstiviestien määrä sitten tulisi tarkistaa? Tähän ei ole kellään antaa yhtä ainoaa vastausta.

Toisilla käyttötottumukset saattavat muuttua muita nopeammin tai ei juuri ollenkaan pitkälläkään aikavälillä. Mikäli sinulla on käytössä rajaton liittymä ja huomaat, ettet selaa nettiä, käytä puheaikaa tai lähetä tekstiviestejä enää niin paljoa kuin ennen, on aika tarkistaa kulutus ja hankkia edullisempi puhelinliittymä.

Rajaton ominaisuus ei milloinkaan ole ilmainen, oli kyseessä sitten puheaika, tekstiviestit tai netin käyttö. Operaattorit eivät myy liittymiä milloinkaan tappiolla. Miksi siis maksaa turhaan rajattomasta ominaisuudesta, jos sellaiselle ei ole enää käyttöä?

Tässä kohtaa on hyvä aika tarkistaa oman liittymän hinta ja kulutus, jonka jälkeen on helppo vertailla liittymiä esimerkiksi Liittymätarjoukset.fi palvelussa kotisohvalta käsin. Halvemman ja ominaisuuksiltaan oikeanlaisen nettiliittymän löydyttyä, voit myös tehdä uuden liittymäsopimuksen helposti netissä.

Markkinoilla on runsaasti erilaisia vaihtoehtoja, joista yksi suosituimmista on puhelinliittymä, joka sisältää rajattomasti netin käyttöä, mutta puheaika ja perinteisten tekstiviestien käytöstä maksetaan kulutuksen mukaan. Tällainen liittymä on huomattavasti halvempi vaihtoehto kuin täysin rajaton liittymä, vertaile vaikka itse Telian liittymät osiossa.

Tällaisessa tilanteessa kannattaa muistaa, että voit soittaa perinteisiä puheluja, videopuheluita tai lähettää viestejä mielin määrin WhatsApp sovelluksen kautta ja vieläpä täysin ilmaiseksi.

Puhelinliittymä.com
Logo