Puhelimen vaihto ja tietojen siirto

Puhelimen vaihto ja tietojen siirto

Puhelimen vaihto ja tietojen siirto on prosessi, joka vaatii huolellisuutta ja tarkkuutta, kun vaihdat vanhasta matkapuhelimestasi uuteen. Tämä vaihe on tärkeä, jotta kaikki arvokkaat tietosi, kuten yhteystiedot, viestit, valokuvat ja sovellukset, siirtyvät turvallisesti ja ehjinä uuteen laitteeseen. Siirron sujuvuus riippuu sekä käytössäsi olevien laitteiden käyttöjärjestelmistä että valitsemistasi siirtomenetelmistä.

Puhelimen vaihto ja tietojen siirto

Puhelimen vaihto ja tietojen siirto on tullut yhä tärkeämmäksi nykyajan teknologian kehittyessä. Ihmiset vaihtavat puhelimiaan yhä useammin, joko teknologian kehityksen, uusien mallien ilmestymisen tai vanhan laitteen toimintahäiriöiden vuoksi. Tässä prosessissa keskeistä on varmistaa, että henkilökohtaiset tiedot, kuten yhteystiedot, valokuvat, viestit ja sovellustiedot, siirtyvät turvallisesti ja tehokkaasti vanhasta laitteesta uuteen.

Tietojen siirto on tärkeää, sillä se takaa, että käyttäjät voivat jatkaa laitteidensa käyttöä ilman merkittäviä keskeytyksiä. Tämä sisältää arjen perustoiminnot, kuten puheluiden soittaminen, tekstiviestien lähettäminen, kalenterin hallinta ja valokuvien säilyttäminen. Lisäksi, kun käyttäjät siirtävät tietojaan, he haluavat varmistaa, että kaikki tärkeät tiedot kuten salasanat, maksutiedot ja henkilökohtaiset tiedostot siirtyvät turvallisesti.

Puhelimen vaihto ja tietojen siirron prosessi voi vaihdella riippuen käyttäjän vanhan ja uuden laitteen käyttöjärjestelmistä. Esimerkiksi, kun siirrytään Android-laitteesta toiseen, Google-tilin varmuuskopiointi- ja palautusominaisuuksia voidaan käyttää tiedonsiirtoon. Vastaavasti, kun siirrytään iPhonesta toiseen, tiedot voidaan siirtää käyttämällä iCloudia tai iTunesia.

On myös olemassa erilaisia sovelluksia ja ohjelmistoja, jotka on suunniteltu helpottamaan tietojen siirtoa eri käyttöjärjestelmien ja laitemerkkien välillä. Esimerkiksi, Apple tarjoaa ”Siirrä iOS:lle” -sovelluksen Android-käyttäjille, jotta he voivat siirtää tietonsa sujuvasti uuteen iPhoneen. Vastaavasti on olemassa sovelluksia ja työkaluja, jotka auttavat siirtämään tietoja iPhonesta Android-laitteeseen.

Tietojen siirto Androidista Androidiin

Jos olet siirtämässä tietoja yhdestä Android-laitteesta toiseen, kuten Samsungista, OnePlusista, Huaweista, Xiaomista, Sonysta tai Motorolasta, noudata seuraavaa opasta. Aloita vanhalla puhelimella, ennen kuin käynnistät uutta.

Aloita sovelluksista

Aloita varmistamalla, että vanhasta puhelimestasi lataamiesi sovellusten, kuten WhatsAppin, varmuuskopiointiasetukset ovat kunnossa. Tämä varmistaa, että kaikki sovellusten tiedot siirtyvät uuteen laitteeseesi. Voit tarkistaa asetukset avaamalla kunkin sovelluksen ja etsimällä varmuuskopioinnin valikosta.

Valitse tietojen siirtotapa

Puhelimen oma varmuuskopio: Käytä Android-puhelimien sisäänrakennettua Googlen varmuuskopiointiominaisuutta. Tämä toiminto varmuuskopioi tietosi automaattisesti vanhasta laitteestasi Google-tilillesi, josta tiedot voidaan palauttaa uuteen puhelimeesi. Löydät varmuuskopiointiasetukset suoraan laitteesi asetusvalikosta.

Siirtosovellukset: Hyödynnä erityisiä tietojensiirto-sovelluksia. Valitse sovelluskaupasta sovellus, joka vastaa uuden puhelimesi merkkiä ja asenna se sekä vanhaan että tarvittaessa uuteen laitteeseesi. Tarkista, että lataamasi sovellus on valmistajan virallinen versio eikä sen nimellä esiintyvä väärennös.

Merkkikohtaiset sovellukset:

  • Samsung-käyttäjille: asenna Samsung Smart Switch vanhaan laitteeseesi.
  • Huawei-käyttäjille: asenna Phone Clone vanhaan laitteeseesi.
  • Sony-käyttäjille: asenna Xperia Transfer 2 vanhaan laitteeseesi.
  • Xiaomi-käyttäjille: asenna Mi Mover vanhaan laitteeseesi.
  • Muille Android-käyttäjille: käytä Google Drive -sovellusta tietojen varmuuskopioimiseen.

Kopioi tiedot

Mikäli aiot siirtää tietoja käyttäen puhelimesi varmuuskopiota, ota ensin käyttöön varmuuskopiointitoiminto puhelimen asetuksista ja varmista, että tiedot alkavat siirtyä.

Vaihtoehtoisesti:

Käynnistä vanhassa puhelimessa sovelluskaupasta ladattu tiedonsiirtosovellus ja noudata näytölle tulevia ohjeita. Jos haluat, voit myös varmuuskopioida tiedot manuaalisesti tietokoneellesi. Liitä puhelin tietokoneeseen USB-kaapelilla ja siirrä haluamasi tiedostot suoraan koneellesi.

Käynnistä uusi puhelin

Siirrä SIM-kortti vanhasta puhelimesta uuteen, käynnistä uusi puhelin ja aloita sen asetusten määrittäminen. Uudet puhelimet tarjoavat aloitusoppaan, joka opastaa sinua siirtämään tiedot vanhasta laitteesta. Seuraa vain näyttöön tulevia ohjeita puhelimen ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä.

Kun olet syöttänyt Google-tilisi tiedot uuteen puhelimeen, sinulle näytetään mahdollisuus ladata varmuuskopioituja tietoja. Tässä vaiheessa voit valita ja palauttaa aiemmin luodun varmuuskopion.

Vaihtoehtoisesti:

Mikäli olet käyttänyt tiedonsiirtoon sovellusta, asenna sama sovellus uuteen puhelimeesi ja aloita tiedonsiirto noudattamalla sovelluksen antamia ohjeita.

Lähes valmista

Älä unohda siirtää SIM-korttiasi uuteen laitteeseen! Varmista myös, että sovelluksesi ovat alkaneet latautua automaattisesti. Mikäli huomaat, etteivät suosikkisovelluksesi, kuten WhatsApp ja Facebook Messenger, ole latautuneet, voit hakea ja asentaa ne App Storesta.

Tietojen siirto Androidista iPhoneen

Noudata tätä opasta, jos aiot siirtää tietojasi Android-laitteelta iPhoneen. Esimerkkejä Android-puhelimista ovat Samsung, OnePlus, Huawei, Xiaomi, Sony ja Motorola.

Sovellusten tiedot

Koska eri käyttöjärjestelmiin on kehitetty omat versionsa sovelluksista, et ehkä voi siirtää kaikkia sovellustietojasi suoraan uuteen laitteeseesi. Esimerkiksi, jos aktivoit WhatsAppin uudella laitteella, joka käyttää toista käyttöjärjestelmää, saatat menettää aiemmat viestisi. Toisaalta monet sovellukset säilyttävät tietosi ja asetuksesi, jos kirjaudut sisään samalla tilillä. Siksi on suositeltavaa muistaa tai kirjata ylös salasanasi ennen laitteen vaihtoa.

Tietojen siirtosovellus

Käytä Apple:n ”Siirry iOS:ään” -sovellusta tiedon siirtoon Android-laitteeltasi.

Asenna ensin ”Siirry iOS:ään” -sovellus vanhaan Android-puhelimeesi Google Play -kaupasta. Aloita uuden iPhonen asetusten määrittäminen ja etene, kunnes saavutat ”Apit ja Data” -vaiheen, ja valitse sieltä ”Siirrä data Androidista”. Napauta näytöllä olevaa ”Jatka” -painiketta, jolloin saa näkyviin numerosarjan.

Avaa tämän jälkeen vanhalla Android-laitteellasi ”Siirry iOS:ään” -sovellus ja hyväksy käyttöehdot. Siirry eteenpäin painamalla ”Next” yläkulmassa. Anna iPhonen näyttämä numerosarja sovellukseen. Valitse sen jälkeen tiedot, jotka haluat siirtää, ja paina ”Next”. Vältä puhelinten käyttöä siirron aikana, jotta prosessi ei keskeydy. Kun iPhone ilmoittaa siirron valmistumisesta latauspalkin täytyttyä, paina Android-puhelimessa ”Done”.

Viimeistele iPhoneen asennus noudattamalla loppuohjeita. Huomaa, että musiikin, kirjojen ja PDF-tiedostojen siirto vaatii erillisiä toimenpiteitä.

Tuo tarvittaessa tiedot Google-tililtä

Mikäli kohtaat ongelmia Apple:n ”Siirry iOS:ään” -sovelluksen kanssa, voit siirtää yhteystietosi, muistiinpanot, sähköpostit ja kalenteritapahtumat iPhonelle Google-tilisi avulla.

Kun olet saanut iPhonen perusasetukset valmiiksi, siirry laitteen Asetukset-valikkoon. Etsi kohta ”Salasanat ja tilit” ja valitse sieltä ”Lisää uusi”. Listalta löydät vaihtoehdon Googlelle; valitse se ja kirjaudu sisään käyttäen Google-tiliäsi, jota käytit Android-puhelimella. Kirjautumisen jälkeen saat mahdollisuuden valita, mitkä tietosi haluat iPhonellesi synkronoida.

Siirrä loput tiedot

Jos haluat siirtää musiikkia, kirjoja ja PDF-tiedostoja, hyödynnä tietokonetta. Tarvittaessa voit siirtää kuvia ja videoita samalla tavalla uuteen laitteeseen.

Liitä vanha puhelimesi tietokoneeseen käyttämällä USB-kaapelia. Jos käytössäsi on Mac, asenna ja käytä Android File Transfer -sovellusta päästäksesi käsiksi puhelimen tiedostoihin (vihje: kuvat sijaitsevat tyypillisesti DCIM-kansiossa Kamera-alikansiossa). Etsi ja kopioi haluamasi tiedostot tietokoneellesi valitsemaasi paikkaan. Kun olet valmis, irrota vanha puhelin.

Yhdistä sen jälkeen iPhone tietokoneeseen USB-kaapelilla. Jos käytät Macia, vedä kopioimasi musiikkitiedostot iTunesiin, kirjat ja PDF-tiedostot Kirjat-sovellukseen ja kuvat sekä videot Kuvat-sovellukseen. PC-käyttäjien tulisi siirtää kaikki halutut tiedostot iTunesiin. Lopuksi, Macilla avaa Finder ja PC:llä iTunes, etsi liitetty iPhone ja synkronoi siirrettävät tiedot uuteen laitteeseesi.

Lähes valmista

Älä unohda siirtää SIM-korttia vanhasta puhelimestasi uuteen! Varmista myös, että sovellukset ovat alkaneet latautua automaattisesti. Mikäli huomaat, että sovellukset eivät syystä tai toisesta lataudu, asenna tarvitsemasi sovellukset, kuten WhatsApp ja Facebook Messenger, suoraan App Storesta.

Tietojen siirto iPhonesta iPhoneen

Noudata seuraavia ohjeita, jos aiot siirtää tietoja vanhasta iPhonesta uuteen iPhoneen. Aloita vanhalla puhelimella, ennen kuin käynnistät uutta.

Aloita sovelluksista

Ennen tietojen siirtoa, varmista vanhassa puhelimessasi, että itse asentamiesi sovellusten, kuten WhatsAppin, varmuuskopiointiasetukset ovat aktiiviset. Tämä takaa, että myös nämä tiedot siirtyvät mukana uuteen puhelimeesi. Asetukset löydät avaamalla kunkin sovelluksen ja etsimällä varmuuskopiointivaihtoehdon sovelluksen asetusvalikosta.

Käynnistä uusi puhelin

Uudet iPhonet tarjoavat Quick Start -toiminnon, joka mahdollistaa tietojen siirtämisen suoraan vanhasta laitteestasi. Varmista, että Bluetooth on käytössä vanhassa iPhonessasi ja aseta se uuden iPhonen viereen. Käynnistä sitten uusi iPhone ja aloita sen asennus. Kun saat kysymyksen tietojen siirtämisestä, valitse ”Siirrä iPhonesta” ja seuraa näytölle ilmestyviä ohjeita siirtääksesi tiedot onnistuneesti.

Tarvittaessa kopioi tiedot

Mikäli Quick Start -toiminto ei toimi, voit käyttää iPhonen tarjoamaa vaihtoehtoa varmuuskopioida tiedot iCloudiin. Aloita varmuuskopioimalla vanhan puhelimesi tiedot iCloudiin menemällä asetuksiin, etsimällä nimesi alta iCloud-asetukset, valitsemalla iCloud Backup (iCloud-varmuuskopiointi) ja lopuksi painamalla ”Back Up Now” (Varmuuskopioi nyt).

Kun varmuuskopio on valmis, käynnistä uusi iPhone ja etene ohjatussa asennuksessa. Kun pääset kohtaan, jossa voit valita varmuuskopion, valitse äsken luomasi varmuuskopio listasta.

Varmista, että valitset iCloudista ne tiedot, jotka haluat varmuuskopioida, ja tarkista, että iCloud-tililläsi on tarpeeksi tilaa varmuuskopiolle. Voit myös siirtää tiedot manuaalisesti tietokoneen kautta liittämällä vanhan puhelimen tietokoneeseen USB-kaapelin avulla.

Lähes valmista

Älä unohda siirtää SIM-korttiasi uuteen laitteeseen! Tarkasta myös, että sovelluksesi ovat alkaneet asentua. Jos sovellukset eivät jostakin syystä lataudu, hanki tarpeelliset sovellukset, esimerkiksi WhatsApp ja Facebook Messenger, suoraan App Storesta.

Tietojen siirto iPhonesta Androidiin

Seuraa näitä ohjeita, jos haluat siirtää tietojasi iPhone-laitteesta Android-laitteeseen, kuten Samsungiin, OnePlussaan, Huaweihin, Xiaomiiin, Sonyyn tai Motorolaan. Aloita vanhalla puhelimella, ennen kuin käynnistät uutta.

Sovellusten tiedot

Johtuen siitä, että sovellukset on kehitetty käyttöjärjestelmäkohtaisesti, kaikkia sovellusten sisäisiä tietoja ei ehkä voida siirtää uudelle laitteellesi. Esimerkiksi WhatsApp saattaa menettää viestihistoriasi, jos asennat sen laitteeseen, joka käyttää toista käyttöjärjestelmää kuin nykyinen puhelimesi. Kuitenkin monet sovellukset synkronoivat tietosi käyttäjätilisi kautta, joten on suositeltavaa varmistaa, että muistat käyttäjätilisi salasanat ennen laitteen vaihtoa.

Valitse tietojen siirtotapa

Asenna iPhonellesi Google Drive -sovellus App Storesta. Mikäli et omista Google-tiliä, voit rekisteröidä sellaisen suoraan sovelluksessa valitsemalla ”luo tili”. Kirjaudu sitten sovellukseen sisään.

Toinen vaihtoehto on käyttää erillistä tietojensiirtosovellusta. Valitse sovelluskaupasta sovellus, joka sopii uuden puhelimesi malliin ja asenna se sekä vanhaan että uuteen laitteeseesi App Storesta. Huolehdi, että lataat ainoastaan virallisen version sovelluksesta, välttäen samannimisiä jäljitelmiä.

Uuden puhelimen merkin mukaan:

  • Samsungille: Asenna Samsung Smart Switch vanhaan iPhoneesi.
  • Huawein omistajille: Lataa Phone Clone vanhaan laitteeseesi.
  • Sony-käyttäjät: Lataa Xperia Transfer vanhaan iPhoneesi.
  • Xiaomi-käyttäjille: Asenna Mi Mover vanhaan laitteeseesi.
  • Muiden Android-laitteiden kohdalla: Käytä Google Drive -sovellusta tiedon varmuuskopiointiin.

Kopioi tiedot

Mikäli käytät Google Drivea tietojen siirrossa, mene sovelluksen asetuksiin, valitse ”Varmuuskopio” ja aloita varmuuskopioinnin prosessi painamalla ”Aloita varmuuskopiointi”. Jää odottamaan, kunnes kaikki tiedot on siirretty.

Toinen vaihtoehto

Käynnistä vanhassa puhelimessasi sovelluskaupasta ladattu tiedonsiirtosovellus ja noudata näyttöön tulevia ohjeita. Jos haluat, voit myös siirtää tiedot manuaalisesti tietokoneeseesi. Liitä puhelin tietokoneeseen USB-kaapelilla ja siirrä haluamasi tiedostot tietokoneellesi.

Käynnistä uusi puhelin

Aseta SIM-kortti uuteen laitteeseesi, käynnistä se ja ryhdy asentamaan puhelinta. Nykyiset puhelimet tarjoavat ohjatun käyttöönottoprosessin, joka avustaa tietojen siirrossa vanhasta puhelimestasi. Seuraa näyttöön ilmestyviä ohjeita puhelimen käynnistyksen yhteydessä.

Kirjaudu uudessa puhelimessasi samalle Google-tilille, jolle teit varmuuskopion Google Driveen. Tämän jälkeen uuteen puhelimeesi pitäisi alkaa ladata siirtämäsi tiedot.

Vaihtoehtoisesti, jos olet käyttänyt erillistä tiedonsiirtosovellusta, asenna tämä sovellus uuteen puhelimeesi ja aloita tiedonvaihto noudattaen sovelluksen antamia ohjeita.

Lähes valmista

Varmista, että olet siirtänyt SIM-kortin vanhasta laitteestasi uuteen. Tarkasta lisäksi, ovatko sovelluksesi alkaneet automaattisesti latautua uuteen puhelimeesi. Mikäli sovellukset eivät lataudu odotetulla tavalla, siirry App Storeen ja asenna tarvittavat sovellukset, esimerkiksi WhatsApp ja Facebook Messenger, manuaalisesti.

Puhelinliittymä.com
Logo