Parhaat älypuhelimet 2022

Parhaat älypuhelimet 2022

Vuosi toi mukanaan joukon huipputeknisiä älypuhelimia, jotka määrittelivät uudelleen, mitä odotamme mobiililaitteiltamme. Johtavat brändit, kuten Apple, Samsung, Google ja OnePlus, julkaisivat malleja, jotka asettuivat monien ”parhaiden älypuhelinten” listojen kärkeen. Samanaikaisesti monet muut valmistajat, kuten HONOR, Motorola ja Xiaomi, toivat markkinoille kilpailukykyisiä laitteita, jotka tarjoavat huippuominaisuuksia edullisemmalla hintalapulla.

Parhaat älypuhelimet

Älypuhelinmarkkinoilla on koettu vilkas vuosi. iPhone, Samsung, Honor, Motorola ja OnePlus ovat esitelleet uudet mallinsa, tuoden mukanaan huikeita innovaatioita ja päivityksiä. Kun suunnittelet uuden älypuhelimen hankintaa, on hyvä paneutua mallien erityispiirteisiin ja ominaisuuksiin.

Pohditko, tarjoaako puhelimesi riittävästi tehokkuutta ja vauhtia? Onko sinulle tärkeää tallentaa laadukkaita videoita ja ottaa tyylikkäitä valokuvia? Puhelimesi saattaa olla sinulle enemmän kuin pelkkä laite, se voi olla työvälineesi, kommunikointikanavasi, viihdekeskuksesi tai tapasi ilmaista luovuuttasi. Uusimmat matkapuhelimet ovat monelle houkuttelevin valinta, kun katsoo niiden tarjontaa.

Nykyään älypuhelinten kyvykkyys on huipussaan ja uuden laitteen hankinta voi tuoda suurta iloa jokapäiväiseen elämään. Verkkokaupat tekevät uuden puhelimen ostamisesta helppoa ja säästävät aikaa. Olipa kyseessä joulu- tai syntymäpäivälahja, älypuhelin on aina varma valinta. Ja jos käytät puhelintasi intensiivisesti työssäsi, päivitys uudempaan malliin on suositeltavaa.

Markkinoiden ykkönen on edelleen Applen iPhone, joka tarjoaa laajan valikoiman malleja, kuten iPhone 14 ja iPhone 14 Pro. Mutta ei pidä unohtaa myöskään suosittuja Samsung Galaxy A-sarjan puhelimia, jotka yhdistävät elegantin muotoilun ja houkuttelevan hintalapun. Alla Puhelinliittymä.com tiimin laatima lista parhaista älypuhelimista.

iPhone 14 ja iPhone 14 Pro

Apple lanseerasi iPhone 14 -sarjan, joka sisältää neljä mallia: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro ja iPhone 14 Pro Max. iPhone 14:n painopistealueina ovat huipputason kamerateknologia ja parannettu turvallisuus. Mallin akku takaa pitkän käyttöiän, mahdollistaen jopa 26 tunnin videon toiston yhdellä latauksella.

Jos haluat nostaa valokuvasi ja videosi seuraavalle tasolle, erityisesti iPhone 14 Pro ja Pro Max ovat valintasi. Näissä malleissa 48 MP:n kamera, yksityiskohtainen resoluutio ja erinomainen kuvanlaatu takaavat loistavat otokset monenlaisissa olosuhteissa. Ne tuovat elämääsi syvyyttä täynnä olevia valokuvia ja dynaamisia videoita.

iPhone 14 mahdollistaa tiedostojen pikalatauksen ja sulavan videotoiston 5G-verkon kautta ja sen Super Retina XDR -näyttö tekee katselukokemuksesta nautinnollisen. Pelaajille iPhone 14 Pro ja Pro Max ovat ihanteellisia, sillä A16 Bionic -piiri takaa pelien sulavan toiminnan ja upean graafisen suorituskyvyn.

Tämän sarjan iPhone on suunniteltu kestämään, kiitos Ceramic Shield -näyttölasin, joka on erityisen iskunkestävä. Lisäksi teräksinen runko on suunniteltu kestämään vettä.

Samsung Galaxy S22

Samsungin uusin Galaxy S22 nousee Android-puhelimien huipulle erityisesti sen erinomaisten yökuvien ja akun pitkäkestoisen suorituskyvyn ansiosta. Puhelimen kameraominaisuudet ovat huippuluokkaa, joten saat aikaan teräviä kuvia, vaikka valaistus olisi haastava.

Galaxy S22:ssa on kolme erilaista takakameraa: ultralaajakulmainen, perinteinen laajakulma sekä teleobjektiivi, joka mahdollistaa 3-kertaisen optisen zoomauksen. Tämä kamerakombo takaa, että voit ottaa laajakulmakuvia, zoomata kohteisiin kauempaa sekä kuvata loistavasti heikossa valaistuksessa. Selfiekamera etupuolella tekee jokaisesta omakuvasta onnistuneen.

Yöaikaan monet erityiset hetket odottavat taltiointia. Samsung Galaxy S22:n ansiosta voit ikuistaa ne kaikki. Kameran suuripikselitekniikka mahdollistaa enemmän valon pääsyn kuvakennolle, jolloin yövalaistuksen haasteet voitetaan. Eikö yökuvauksen ideaalisuus ole siinä, että parhaat muistot voidaan tallentaa, oli valaistus millainen tahansa? Nightography-toiminto mahdollistaa juuri tämän, antaen sinulle mahdollisuuden tutkia ja jakaa luovuuttasi.

Mikä parasta, S22 ei pelkästään loista kamerasuorituskyvyssään. Puhelimen sisuksissa sykkii 4 nm:n teknologialla rakennettu prosessori, mikä on nopein prosessori Galaxy-sarjassa tähän mennessä. Ja 120 Hz:n Infinity 0 -näytön avulla voit nauttia kirkkaista ja terävistä kuvista joka tilanteessa.

Samsung Galaxy Z Flip4

Samsungin Galaxy Z Flip4 on taitettavien puhelinten teknologisen kehityksen huippua. Sen tärkeimpiin ominaisuuksiin lukeutuvat IPX8-luokituksen mukainen vedenkestävyys sekä erittäin kestävä 3 700 mAh akku, jonka avulla puhelin pysyy toiminnassa pitkään.

Tämä puhelin on erityisen kompakti sen taittuvan näytön ansiosta. Kun näyttö on avattuna, puhelimen koko vastaa perinteistä älypuhelinta, mutta taitettuna se on pienempi ja helpompi kuljettaa taskussa tai laukussa. Z Flip4:llä voit ottaa valokuvia ja videoita somessa kätevästi. Aseta vain puhelin pöydälle ja säädä näyttö sopivaan kulmaan.

Galaxy Z Flip4:n FlexCam mahdollistaa monipuolisen kuvaamisen ja sisältää myös handsfree-toiminnon, joka tekee siitä erityisen kätevän aktiivisille somekäyttäjille. Puhelimen sisällä sykkii 4 nm:n prosessori, joka takaa sujuvan ja nopean käyttökokemuksen päivittäisessä käytössä.

Samsung Galaxy Z Fold4

Galaxy Z Fold4 on Samsungin taitettavien puhelinsarjan innovaatio, joka laajenee tabletin kaltaiseksi suurikokoiseksi näytöksi kuin avattava kirja. Kun laite on auki, sen näyttö vastaa pienen tabletin kokoa, mikä tekee työskentelystä ja monen sovelluksen käytöstä yhtäaikaisesti saumattoman helppoa. Kun laite taas on taitettu, se mahtuu mukavasti taskuun.

Z Fold4 on suunniteltu tehokkaaseen moniajoon. Sen avulla voi nopeasti yhdistellä sovelluksia App pair -ominaisuuden avulla, ja suuren näytön ansiosta sovellukset ovat selkeästi nähtävissä. Multi View mahdollistaa vaikkapa työpostien selauksen sulavasti. Laite on varustettu voimakkaalla prosessorilla, joka takaa sen, että voit käyttää puhelinta vaivatta erilaisissa työtehtävissä.

Samsungin Z Fold4:ssä on myös yhtiön tunnettu Nightography-ominaisuus, jonka ansiosta voit ottaa teräviä ja värikkäitä kuvia ja videoita heikossakin valossa. Lisäksi Z Fold4:n jakopaneeli mahdollistaa otettujen kuvien ja videoiden nopean jakamisen.

Samsung Galaxy A53

Samsung Galaxy A-sarja yhdistää elegantin muotoilun ja tehokkaan toiminnan budjettiystävällisessä paketissa. Galaxy A53 on erinomainen valinta sosiaalisen median faneille, jotka haluavat laadukasta kuvanottoa ilman korkeaa hintalappua. Kuvaukselliset hetket tallentuvat selkeästi A53:n viidellä kameralla, jotka soveltuvat niin himmeään iltaan kuin aurinkoiseen päivään. Sen OIS-pääkamera, jossa on optinen kuvanvakautus, takaavat, että kuvat ovat aina teräviä, vaikka valoa olisi vähemmän.

A53-mallin 6,5 tuuman Super AMOLED Infinity-O-näyttö tarjoaa huippulaatua 120 Hz:n virkistystaajuudella, mikä tekee pelikokemuksesta, videoiden katselusta tai pikaviestinnästä sujuvaa ja nautinnollista. Kuvat ovat eläväisiä ja liike näyttää uskomattoman sileältä.

Yhdistettynä vahvaan prosessoriin, pitkäkestoiseen 5 000 mAh akkuun ja uusimpaan 5G-teknologiaan, Galaxy A53 on tehokas ja päivitetyin ominaisuuksin varustettu puhelin, joka palvelee käyttäjäänsä monissa eri tilanteissa.

Motorola Edge 30

Motorola Edge -sarja tarjoaa korkealuokkaisia puhelimia, ja yksi huipuista on Motorola Edge 30. Tämä elegantti ja kevyt laite sopii täydellisesti käteen ja tarjoaa mukavan käyttökokemuksen. 6,5 tuuman AMOLED-näyttö, jossa on Full HD+ -resoluutio, luo elävät ja terävät kuvat, olipa kyse sitten videoiden katselusta tai pelaamisesta. Huomionarvoinen 144 Hz:n virkistystaajuus takaa, että jopa intensiivisimmät pelit toimivat ilman katkoksia.

Mitä kameroihin tulee, Motorola Edge 30 tarjoaa samaa huippuluokan tekniikkaa kuin sen sisarmalli Edge 30 Pro. Pääkamera on varustettu 50 megapikselin OV50A-sensorilla, joka takaa huippulaadukkaat kuvat, ja optinen kuvanvakain varmistaa selkeät otokset liikkeessäkin. Ultralaajakulmalinssillä voit ikuistaa laajat maisemat 118 asteen näkökulmasta. Syvyyskamera tuo esiin taidekuvaustyylin, jossa tausta hämärtyy ja etualan kohteet korostuvat.

Motorola Edge 30 on erinomainen valinta niille, jotka arvostavat laatua kohtuulliseen hintaan. Sisäänrakennettu sormenjälkilukija ja Android 12 -käyttöjärjestelmä tekevät käytöstä intuitiivista ja turvallista.

Google Pixel 7

Google Pixel 7 -mallissa on käytössä huippuluokan Google Tensor G2 -suoritin, joka nostaa puhelimen suorituskyvyn uudelle tasolle. Tämä tehokas prosessori säästää akun virtaa, samalla kun se tarjoaa nopean ja turvatun käyttökokemuksen, jolloin medioiden selailu puhelimella on entistä nautinnollisempaa.

Kuvauksen saralla Pixel 7 tarjoaa korkealaatuisen kokemuksen. G2-prosessorin yhdistelmä Google tekoälyyn mahdollistaa huippuluokan kuvien ottamisen, joissa värit ovat eläviä ja tarkkuus jopa 4K. Videokuvauksessa erottuu erityisesti Cinematic Blur -toiminto, joka tuo esille ammattimaisen syvyysterävyyden – kohteen ollessa terävänä ja taustan pehmeästi epätarkkana.

Lisäksi Google Pixel 7 panostaa käyttäjänsä turvallisuuteen tarjoamalla viiden vuoden ajan tietoturvapäivityksiä, jotta puhelimen käyttö on aina huoletonta.

OnePlus 10T 5G

OnePlus 10T 5G on älypuhelin, joka on rakennettu tehoa ja monipuolisuutta silmällä pitäen. Sen sisällä sykkii voimakas Snapdragon 8+ Gen 1 -suoritin ja sen kamerajärjestelmässä on yhdistettynä 50, 8 ja 2 megapikselin sensorit. 6,7 tuuman Fluid AMOLED FHD+ -näytön ansiosta kuvat ja videot näkyvät terävinä ja 120 Hz:n adaptiivinen virkistystaajuus takaa sulavan käyttökokemuksen.

Erityisen huomionarvoista on OnePlus 10T:n pikalatausominaisuus – täyden akun saat vain kymmenessä minuutissa. Laite mukauttaa virkistystaajuuttaan tilanteen mukaan, joka tehostaa sekä akun että prosessorin käyttöä. Lisäsuojaa antaa Gorilla Glass 5 -lasipinta sekä esiasennettu näytönsuojus.

Kameraominaisuudet tekevät kuvauskokemuksesta huikean. Pääkamera tarjoaa selkeitä otoksia myös heikommassa valossa. Ultralaajakulmakameran laaja 119,9 asteen kuvakulma yhdistettynä 10-kertaiseen zoomiin avaa uusia kuvausmahdollisuuksia. Ja makrokameralla voit sukeltaa yksityiskohtien maailmaan ja ikuistaa pienenkin kohteen tarkasti.

HONOR 70

HONOR 70 yhdistää tyylikkyyden ja huipputehokkuuden ainutlaatuisella tavalla. OLED-näyttönsä ja pitkäikäisen akkunsa ansiosta se tarjoaa käyttäjälleen vaivattoman kokemuksen. 66 W:n HONOR SuperCharge -ominaisuus tekee lataamisesta salamannopeaa – saaden laitteen ladattua jopa 70 % vain 20 minuutin aikana. Sen 4 800 mAh:n akku on suunniteltu kestämään ja säästämään energiaa.

Kaksoiskamerajärjestelmä, joka koostuu 54 megapikselin pääkamerasta ja 50 megapikselin ultralaajakulmakamerasta, antaa käyttäjälle mahdollisuuden ikuistaa hetket kristallinkirkkaasti. Olipa kyseessä 4K-videot, hienovaraiset makrokuvat tai laajakulmaiset maisemat, HONOR 70 vastaa odotuksiin ammattimaisesti.

6,67 tuuman OLED-näyttö, joka voi esittää yli miljardi väriä, on omiaan niin pelaajille kuin elokuvien ystävillekin. Sen 120 Hz:n virkistystaajuus takaa sulavuuden, joka tekee jokaisesta toiminnosta saumattoman, olipa kyseessä sitten pelaaminen, elokuvien katseleminen tai yksinkertainen netissä selailu.

Puhelinliittymä.com
Logo