Verkkokauppamaksuja veloitettu tuplana tällä viikolla

Verkkokauppamaksuja veloitettu tuplana tällä viikolla

Suomessa tehtyjä verkkokauppaostoksia on veloitettu kahteen kertaan tällä viikolla. MobilePay arvioi, että vika olisi alkanut torstaina.

Suomalaisten korttimaksuja ja Mobilepay -maksuja veloitettu kahteen kertaan

Suomessa tehtyjä verkkokauppaostoksia vaivaa parhaillaan ikävä häiriö, jonka johdosta asiakkaiden korttimaksuja on veloitettu kahteen kertaan kuluneen viikon aikana. Osa verkkokauppaostoksista on veloitettu tuplana maksukorttia ja MobilePayta käyttäessä, eli maksu on mennyt tuntemattomasta syystä osalla asiakkaista kahteen kertaan.

Tuplaveloituksista kertoi maksupalveluyhtiö MobilePay ja IS Digitoday uutisissa. -Olemme saaneet tiedon, että osalla verkkokauppiaista on veloittunut korttimaksuja sekä valitettavasti myös MobilePay-maksuja tuplana. Maksuja prosessoivat palveluntarjoajat tutkivat häiriötä ja sen syytä parhaillaan. Tiedotamme asiasta, kun [saamme] lisätietoja ja pahoittelemme tätä, kertoi MobilePay Twitterissä.

Häiriö koski myös MobilePay-maksuja, vaikka ei palvelusta johtunutkaan, vaan jonkun muun maksujenvälittäjän järjestelmässä olevasta ongelmasta. MobilePay arvioi, että ongelma olisi alkanut torstaina ja se koskettaa suurimmaksi osaksi korttimaksuja.

MobilePay on saanut ensimmäiset yhteydenotot asiakkailta torstaina tuplasuorituksiin liittyen. Sitä on vaikea arvioida tässä vaiheessa, kuinka montaa asiakasta ongelma MobilePayn osalta koskee ja kuinka moni maksu on veloitettu kahdesti.

Perjantaina klo 16:11 MobilePay julkaisi Twitterissä tilannepäivityksen: Saimme maksupalveluntarjoajien kautta tiedon, että häiriön aiheuttanut vika on paikallistettu ja korjaavat hyvitystapahtumat tehdään vielä tänään. Riippuen vastaanottavasta pankista, hyvitystapahtuma näkyy tilillä 1-3 pankkipäivän viiveellä.

MobilePayn viimeisen tilannepäivityksen mukaan häiriö koski Visa-korteilla 13.4 tehtyjä kortti- ja MobilePay -maksuja.

Kuluttajan ei tarvitse olla huolissaan

Tuplasuorituksiin liittymät ongelmat selvitetään, korjataan ja rahat palautetaan asiakkaille aina mahdollisimman nopeasti.

Asiakkaiden ei tarvitse olla huolissaan tai tehdä mitään toimenpiteitä saadakseen ylimääräisen veloituksen takaisin.

Kannattaa tietenkin seurata pankkitiliä ja tarkistaa, milloin hyvitystapahtuma näkyy tilillä.

Hyvitystapahtuman pitäisi näkyä asiakkaan tilillä noin 1-3 pankkipäivän sisällä, riippuen vastaanottavasta pankista.

Vastaava häiriö kosketti MobilePay-maksuja helmikuussa

MobilePayn tuplaveloituksista uutisoitiin edellisen kerran helmikuussa, silloin tuplaveloituksia tapahtui kymmeniätuhansia, eli merkittävästi enemmän.

Silloin vika kosketti vain MobilePay-maksuja, mutta tällä kertaa myös muita verkkomaksuja Visa-korteilla.

Helmikuussa ilmennyt vika johtui nimeämättömän maksunvälittäjän järjestelmässä olevasta ongelmasta.

Puhelinliittymä.com
Logo