Uutiset

Tällä sivulla julkaistaan tuoreita uutiset puhelinliittymiin ja erilaisiin laitteisiin liittyvistä aiheista.

Julkaisemme mielenkiintoisimmat uutiset operaattoreista, liittymistä, laitteista ja tutkimuksista säännöllisesti.

Vaikka koronatilanne on menossa Suomessa kovaa vauhtia parempaan suuntaan, on pandemia jättänyt jälkensä tuhansien suomalaisten arkeen useamman vuoden ajaksi. Positiivista on kuitenkin se, että korona vaikutti ennustettua vähemmän maksuhäiriömerkinnän saaneiden määrään viimeisen vuoden aikana.

Uusi ovela linkkihuijaus on havaittu Suomessa kesäkuussa, kertoo kyberturvallisuuskeskus. Tuhannet suomalaiset ovat saaneet kesäkuusta lähtien huijaustekstiviestin, jossa kerrotaan vastaanottajalla olevan uusi vastaajaviesti. Erityisen vaarallisen huijauksesta tekee se, että viestissä kerrotaan täsmälleen samoilla sanoilla vastaajaan tulleesta viestistä kuin vastaajaan tulleessa viestissä, eli "sinulla on 1 uusi vastaajaviesti".

Teleoperaattori DNA on uutisoinut tuovansa WiFi-puhelut osaksi puhelinliittymiään. Tähän asti suomalaisoperaattoreista vain Elisa on tarjonnut kuluttaja-asiakkaiden käyttöön WiFi-puhelut ominaisuuden. Jatkossa myös DNA:n kuluttaja-asiakkaiden käytössä on suosituiksi nousseet WiFi-puhelut, jotka tarjoavat paremman kuuluvuuden hankalissa kohteissa ja säästää puhelukustannuksia matkaillessa.

Huijausviestit ja puhelut ovat lisääntyneet runsaasti muutaman vuoden aikana. Kuluttajaliiton tiedotteen mukaan huijaussoittoja estetään kuukausittain jopa miljoonittain. Uudet huijaustavat ja yhä kehittyneemmät keinot tekevät huijauksista erittäin aidon tuntuisia ja vaikeasti tunnistettavia. Mitä voin tehdä, jos saan huijauspuhelun tai viestin?

Suomessa tehtyjä verkkokauppaostoksia vaivaa parhaillaan ikävä häiriö, jonka johdosta asiakkaiden korttimaksuja on veloitettu kahteen kertaan kuluneen viikon aikana. Osa verkkokauppaostoksista on veloitettu tuplana maksukorttia ja MobilePayta käyttäessä, eli maksu on mennyt tuntemattomasta syystä osalla asiakkaista kahteen kertaan.

Moi Mobiilin Kantarilla teettämän kyselytutkimuksen tulokset. Nettikyselyyn vastasi yhteensä 1000 suomalaista. Kyselyn mukaan puhelinliittymän valinta koetaan vaikeaksi. Operaattorien uusille asiakkaille suunnatut liittymätarjoukset koetaan ärsyttäviksi.

Moi Mobiili tiedotti liittymävaihtoehtojensa uudistumisesta. Mitä tapahtuu "kuuden euron simmi" liittymälle? Mitä tapahtuu rajattomille liittymille? Entäs kauan odotetut 5G liittymät?

Kuluttaja-lehti vertaili Suomen suurimpien teleoperaattoreiden puhelinliittymät. Vertailussa tutkittiin puhelinliittymien hinnastot, asiakastyytyväisyys ja käyttöominaisuudet. Testin perusteella, sillä on suuri merkitys, miltä operaattorilta liittymän ostaa. Kaksi suurta operaattoria nousi lähes kaikissa testeissä selvästi ylitse muiden.

Puhelinliittymä.com
Logo