Uutiset

Tällä sivulla julkaistaan tuoreita uutiset puhelinliittymiin ja erilaisiin laitteisiin liittyvistä aiheista.

Julkaisemme mielenkiintoisimmat uutiset operaattoreista, liittymistä, laitteista ja tutkimuksista säännöllisesti.

Oletko ladannut viime aikoina sovelluksia Play-kaupasta? Android-haittaohjelma on levinnyt yli 200 sovelluksen kautta ja laittoi jopa 10 miljoonaa uhria maksamaan olemattomista palveluista. Osalle uhreista huijatuksi tuleminen selvisi vasta nähtyään puhelinlaskunsa.

Lokakuussa vietetään Euroopan kyberturvallisuuskuukautta, jonka tarkoitus on kiinnittää huomiota internetin turvalliseen käyttöön ja lisätä tietoisuutta verkkoturvallisuudesta. Kyberturvallisuuskuukauden aikana tietoturvasta järjestetään erilaisia yleisötilaisuuksia, seminaareja ja kampanjoita useissa Euroopan maissa.

Liikenne- ja viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus kehottaa päivittämään Windows-laitteensa mahdollisimman nopeasti. Win32k-komponentissa on havaittu haavoittuvuus, joka löytyy lähes kaikista Windows-laitteista. Haavoittuvuutta ja haittaohjelmaa on käytetty maailmalla eri sektoreiden organisaatioita kohtaan.

Uusi ovela linkkihuijaus on havaittu Suomessa kesäkuussa, kertoo kyberturvallisuuskeskus. Tuhannet suomalaiset ovat saaneet kesäkuusta lähtien huijaustekstiviestin, jossa kerrotaan vastaanottajalla olevan uusi vastaajaviesti. Erityisen vaarallisen huijauksesta tekee se, että viestissä kerrotaan täsmälleen samoilla sanoilla vastaajaan tulleesta viestistä kuin vastaajaan tulleessa viestissä, eli "sinulla on 1 uusi vastaajaviesti".

Koronapassi on nyt saatavilla ja sitä voidaan vaatia ravintolassa tai muissa yleisötapahtumissa. Viranomaiset suosittelevat hankkimaan koronapassin hyvissä ajoin. Voit ladata koronapassin puhelimeen tai muulle laitteelle tai vaihtoehtoisesti tulostaa todistuksen paperille. Koronapassi kertoo saaduista koronarokotuksista, sairastetusta koronataudista tai negatiivisesta koronatestituloksesta.

Vaikka koronatilanne on menossa Suomessa kovaa vauhtia parempaan suuntaan, on pandemia jättänyt jälkensä tuhansien suomalaisten arkeen useamman vuoden ajaksi. Positiivista on kuitenkin se, että korona vaikutti ennustettua vähemmän maksuhäiriömerkinnän saaneiden määrään viimeisen vuoden aikana.

Matkapuhelinliittymien myyminen puhelimitse kielletään todennäköisesti myös jatkossa. Kiellon tarkoitus on suojata kuluttajia häiritseviltä markkinointikäytännöiltä. Liittymiä saa kaupata vain operaattoreiden omille asiakkaille tai kuluttajan omasta nimenomaisesta pyynnöstä. Ensimmäisen kerran puhelinmarkkinointi kiellettiin vuonna 2012.

Älylaitteen akku on lähes tyhjä ja latureita on vaikka kuinka paljon, mutta juuri omaan laitteeseen sopivaa ei löydy mistään. Tämä on varmasti tuttu tilanne lähes jokaiselle älylaitteen omistajalle? Toivottavasti tämä ongelma jää tulevaisuudessa historiaan, sillä Euroopan komission esitys loisi EU:n alueelle lain yleislaturista. Samalla yleislaturilla voisi ladata minkä tahansa kannettavan laitteen.

Moi Mobiili tiedotti liittymävaihtoehtojensa uudistumisesta. Mitä tapahtuu "kuuden euron simmi" liittymälle? Mitä tapahtuu rajattomille liittymille? Entäs kauan odotetut 5G liittymät?

Kuluttaja-lehti vertaili Suomen suurimpien teleoperaattoreiden puhelinliittymät. Vertailussa tutkittiin puhelinliittymien hinnastot, asiakastyytyväisyys ja käyttöominaisuudet. Testin perusteella, sillä on suuri merkitys, miltä operaattorilta liittymän ostaa. Kaksi suurta operaattoria nousi lähes kaikissa testeissä selvästi ylitse muiden.

Puhelinliittymä.com
Logo