Vertaa puhelinliittymät ja säästä jopa satoja euroja

vertaa puhelinliittymät

Lähes jokaiselle meistä puhelinliittymä on yksi välttämätön kuluerä, silti monet maksavat siitä ylimääräistä joka kuukausi. Vertaa puhelinliittymät ja tarkista, maksatko sinä liittymästäsi ylihintaa.

Vertaa puhelinliittymät ja säästä jopa satoja euroja vuodessa

Puhelinliittymä on suurelle osalle suomalaisista yksi kuukausittainen pakollinen menoerä. Liittymän kulut vaihtelevat hieman liittymätyypin mukaan, mutta suurelle osalle kuluja kertyy vuodessa satoja euroja. Moni meistä maksaa liittymän käytöstä aiheutuvia kuluja reilusti liikaa, joissakin tapauksissa jopa tietämättään.

Samoilla ominaisuuksilla varustettu puhelinliittymä olisi tarjolla pienemmillä kustannuksilla, jolloin säästöä kertyisi vuodessa kymmeniä ellei jopa satoja euroja. Tähän tilanteeseen pääsee vain silloin, jos vertaa puhelinliittymät huolellisesti tasaisin väliajoin.

Puhelinliittymä kuuluu niihin niin sanottuihin välttämättömiin kulueriin lähes jokaisella aikuisella, johon rahaa saattaa kulua kaikkiaan satoja euroja vuodessa. Monilla suomalaisilla on käytössään edelleen sama liittymä, joka on hankittu useampi vuosi sitten. Nykyaikana lähes jokaisella teleoperaattorilla on tarjolla uusille asiakkaille suunnattuja tavallista edullisempia liittymätarjouksia, joten vanhan liittymän käytöstä joutuu maksamaan melko varmasti huomattavasti enemmän kuin nykyaikaisista.

Vanha puhelinliittymä on ostettu yleensä operaattorin myymälästä useampi vuosi sitten, eikä liittymää ole päivitetty tämän jälkeen. Monta vuotta vanhan liittymän tarjousjakso on todennäköisesti umpeutunut jo vuosia sitten, jonka jälkeen kuukausimaksu on noussut entisestään. Vanhan liittymän omistaja saattaa maksaa siis helposti jopa 15 euroa ylimääräistä joka kuukausi. Kuukaudessa 15 euroa ylimääräistä maksavan talous ei varmasti tähän kaadu, mutta vuodessa ylimääräistä maksettavaa kertyy 180 euroa, kahdessa vuodessa 360 euroa ja kolmessa vuodessa 540 euroa.

Mikäli sinulla on käytössäsi vielä vanha liittymä, vertaa puhelinliittymät helposti muutamassa minuutissa esimerkiksi liittymätarjoukset.fi palvelussa. Taulukosta saat nopeasti hyvän käsityksen nykyaikaisten liittymien hinnoista. Lähes kaikki sivuston puhelinliittymät on ostettavissa 1-2 vuoden tarjousjaksolla tavallista edullisempaan kuukausihintaan. Liittymävertailu kannattaa muistaa tehdä säännöllisesti.

Liittymävertailu voi kerryttää säästöjä yllättävän paljon vuodessa

Teleoperaattorit julkaisevat liittymätarjouksia tiheään tahtiin, sillä kilpailu asiakkaista on käynyt vuosi vuodelta kovemmaksi. Jokainen operaattori haluaa saada uusia liittymäasiakkaita haalittua edullisten liittymätarjouksien avulla. Puhelinliittymä tarjoukset ovat voimassa yleisesti noin yksi tai kaksi vuotta, jonka jälkeen normaalihinta astuu voimaan.

Mikäli vertaa puhelinliittymät säännöllisesti, huomaa operaattorien verkkosivuilla olevan jatkuvasti saatavilla erilaisia liittymätarjouksia uusille asiakkaille. Liittymätarjoukset päivitetään lisäksi melko usein, jonka huomaa liittymän nimestä, ominaisuuksista ja tarjoushinnasta. Jatkuvasti muuttuvien liittymätarjousten vuoksi kannattaakin vertailla puhelinliittymät säännöllisesti.

Operaattorien uusien liittymätarjousten perässä pysyminen saattaa tuntua aikaa vievältä puuhalta, mikäli kiertää tasaisin väliajoin jokaisen operaattorin verkkosivut läpi. Tästä syystä olemme avanneet Puhelinliittymä.com puhelinliittymä vertailun, jossa on esilä kaikki Telia Dot liittymät, Moi liittymät, Elisa liittymät, Telia liittymät ja DNA liittymät.

Nyt voit vertailla puhelinliittymiä helposti ja nopeasti samalla verkkosivulla ja säästä aikaa, rahaa ja hermoja. Palvelun liittymätaulukkoon ilmestyy operaattorien ajankohtaiset tarjoukset heti, kun ne ovat saatavilla. Näin voit tarkistaa neljän suurimman operaattorin uudet saatavilla olevat liittymätarjoukset säännöllisesti yhdeltä verkkosivulta. Paremman tarjouksen löydyttyä, voit helposti siirtyä tekemään uuden liittymäsopimuksen taulukossa olevan ”Tilaa” napin kautta, jolloin siirryt suoraan kyseisen operaattorin verkkosivuille.

Puhelinliittymien vertaileminen ja tilaaminen on yhä suositumpaa netissä. Se on huomattavasti vaivattomampi ja mukavampi tapa tutustua liittymätarjouksiin, sillä liittymään on mahdollista tutustua kaikessa rauhassa kotona. Liittymien ominaisuuksiin ja hintoihin pystyy tällöin tutustumaan ajan kanssa ilman minkäänlaista painostusta tai hosumista.

Lue myös: Telia Singles Day tarjoukset

Vertaa puhelinliittymät ja vaihta liittymäsi edullisempaan

Uuden puhelinliittymän tilaaminen tai vanhan liittymän vaihto uuteen koetaan usein niin vaikeaksi toimenpiteeksi, että liittymän tilaaminen jätetään kokonaan tekemättä. Tästä syystä yhä useampi suomalainen maksaa vanhasta puhelinliittymästään tietoisesti huomattavasti enemmän kuluja kuin olisi todellisuudessa tarve. Kuukausittaiset kustannukset voisivat pudota useilla ihmisillä jopa 15 euroa pienemmäksi uuden liittymän hankinnan jälkeen. Tämä tarkoittaisi sitä, että ylimääräistä rahaa jäisi säästöön 180 euroa vuodessa.

Mikäli olet joskus jättänyt halvemman liittymän tilaamatta, suosittelemme vertailemaan puhelinliittymät ja tilaamaan halvemman liittymän neuvojemme avulla. Tärkeintä on ensin vertailla liittymät kaikessa rauhassa ja etsiä liittymätarjousten joukosta sellainen puhelinliittymä, joka tarjoaa juuri sellaiset ominaisuudet kuin todella tänä päivänä tarvitset.

Sopivan liittymän löydyttyä, pääset solmimaan uuden liittymäsopimuksen teleoperaattorin verkkosivuilla vertailutaulukkomme ”Tilaa” napista. Operaattorin verkkosivuilla voit vielä tutustua kyseiseen liittymäpakettiin ja tehdä lopullisen päätöksen liittymän tilaamisesta. Seuraavaksi seuraat vain verkkosivuilla annettuja ohjeita ja etenet liittymätilauksessa eteenpäin vaihe vaiheelta.

Puhelinliittymää tilatessa saat mahdollisuuden päättää, haluatko säilyttää nykyisen puhelinnumerosi vai vaihtaa sen uuteen. Kokonaisuudessaan liittymän tilaamisessa kuluu aikaa noin 5-10 minuuttia ja voit tilata liittymän mihin kellon aikaan tahansa, vaikka viikonloppuna keskellä yötä. Kun olet tilannut liittymän, saat uuden SIM-kortin kotiin toimitettuna tavallisesti muutamassa arkipäivässä.

Tästä eteenpäin sinun ei tarvitse huolehtia vanhasta liittymästäsi, sillä operaattori irtisanoo liittymän puolestasi automaattisesti oikeaan aikaan. Vanha puhelinliittymä toimii kuin ennenkin siihen saakka, kunnes otat uuden liittymän käyttöön. Teleoperaattori ilmoittaa sinulle tekstiviestillä tarkan päivämäärän ja kellonajan, jolloin voit asettaa uuden SIM-kortin puhelimeesi ja ottaa uuden liittymän käyttöösi.

Lue myös: Liittymän vaihto edullisempaan

Kuinka usein kannattaa vertailla puhelinliittymiä?

Teleoperaattorien liittymätarjoukset ovat voimassa tavallisesti 12-24 kuukauden ajan, jonka jälkeen liittymän hinta muuttuu hieman kalliimmaksi. Mikäli et halua maksaa euroakaan ylimääräistä, pidä huoli siitä, että vaihdat puhelinliittymän mieluiten hyvissä ajoin ennen tarjousjakson umpeutumista. Silloin sinulla on vielä edullinen tarjousjakso voimassa, kun vaihdat sen uuteen.

Monesti ihmiset havahtuvat puhelinliittymän laskun nousseen 3-7 euroa tavallista suuremmaksi, joka selittyy pienen selvittelyn jälkeen tarjousjakson umpeutumisella. Tässä kohtaa asiakas on maksanut jo hieman tavallista enemmän puhelinliittymän käytöstä. Uuden liittymätarjouksen ottaminen tuo tässä kohtaa säästöä mukavasti, mutta uuden liittymän saa käyttöön kuitenkin yleisesti viikon tai kahden kuluttua.

Vertaa puhelinliittymät siis mieluummin liian usein kuin harvoin. Näin pysyt kokoajan kartalla liittymien ominaisuuksista ja hinnoittelusta. Toisinaan teleoperaattorit saattavat julkaista hetkellisesti uusille asiakkaille suunnattuja tavallista halvempia liittymätarjouksia, jotka ovat voimassa vain rajoitetun ajan. Tällaiset tarjoukset kannattaa hyödyntää, mikäli havittelee mahdollisimman suurta säästöä.

Useimmat puhelinliittymien vertailupalvelut suosittelevatkin asiakkaitaan vertailemaan puhelinliittymät vähintään 12 kuukauden välein. Tämä johtuu tietenkin siitä, että osa liittymätarjouksista on voimassa vain vuoden ajan. Mikäli sinulla on tällä hetkellä voimassa oleva tarjous, jonka tarjousjakso on voimassa kokonaisuudessaan 12 kuukautta, kannattaa vertailla puhelinliittymät kuukautta tai kahta ennen tarjousjakson umpeutumista.

Oli sinulla sitten puhelinliittymä, mobiililaajakaista, valokuitu tai laitenetti, kannattaa se kilpailuttaa vähintään vuoden välein. Kilpailuttaminen ei aina tarkoita uuden liittymän hankkimista, vaan liittymän ominaisuuksien ja hinnan tarkistamista sekä tarvittaessa palvelun vaihtamista.

Lue myös: Liittymän hinta nousee määräaikaisen hintajakson päättyessä

Puhelinliittymä.com
Logo