Suosituimmat operaattorit Suomessa – Mikä kannattaa valita?

suosituimmat-operaattorit-suomessa

Tiedätkö, mikä on Suomen suurin tai suosituin matkapuhelinoperaattori? Tässä artikkelissa esittelemme Suomen suosituimmat operaattorit.

Mitkä ovat suosituimmat operaattorit Suomessa?

Suomessa toimii tällä hetkellä alle kymmenen matkapuhelinoperaattoria, joista suosituimmat ovat varmasti DNA, Elisa, Telia ja Moi Mobiili. Yhä useampi suomalainen valitsee mieluummin tunnetun operaattorin palvelun kuin pienen ja ei niin tunnetun palveluntarjoajan. Osa Suomessa toimivista matkapuhelinoperaattoreista on toiminut alalla yli kahdenkymmenen vuoden ajan, saavuttamatta kuitenkaan suurta kansansuosiota.

Suurten ja suosituimpien operaattorien suuntaan on helppo kääntyä, sillä he tarjoavat erittäin laajan valikoiman erilaisia palveluja ja tuotteita, jolloin kaiken saa kätevästi hankittua ”saman katon alta”. Hyvä esimerkki on DNA, Elisa ja Telia, joilta voit ostaa niin puhelinliittymät, yritysliittymät, nettiliittymät, laitteet kuin lukuisat muut palvelut vaivattomasti samasta paikasta koko perheelle.

Suomessa toimivista operaattoreista DNA:lla, Elisalla ja Telialla on oma lähes yhtä kattava matkapuhelinverkko ja jokainen laajentaa 5G verkkoa jatkuvasti uusille paikkakunnille. Moi Mobiili on vuokrannut alusta alkaen DNA:n verkkoa. Suomen suosituimpien operaattorien listauksessa Moi Mobiili on vielä melko uusi tulokas, joka nousi nopeasti koko kansan tietoisuuteen ja suosioon. Nykyaikana Moi Mobiili on 100% DNA:n omistama brändi.

Mikä operaattoreista kannattaa valita esimerkiksi puhelinliittymää etsiessä? Kuuluvuudeltaan sillä ei ole suurta merkitystä, sillä verkot ovat kaikilla operaattoreilla lähes yhtä kattavat. Mikäli puhelinliittymä ei jostain syystä toimi tai kuuluvuus sattuu olemaan huono alueella, jossa viettää suurimman osan päivästä, kannattaa tutustua toisen operaattorin palveluihin. Paras operaattori löytyy yleensä kokeilemalla ja hintoja vertailemalla.

Mikä on Suomen suurin teleoperaattori?

Suomen suurin operaattori on ollut jo useamman vuoden ajan tilastollisesti Elisa ja toiseksi suurin sija jakautuu Telian ja DNA:n välillä. Elisalla on ollut parhaimmillaan yli 6 miljoonaa liittymäasiakkuutta Suomessa ja Virossa. Luku kuulostaa uskomattoman suurelta, mutta mukana on myös runsaasti yritysasiakkuuksia. Julkishallinto käyttää myös paljon Elisan liittymiä.

DNA:n liittymäasiakkaiden määrä on liikkunut jo useamman vuoden ajan noin 2-3 miljoonan välillä. Telian liittymäasiakkuuksien määrästä ei löydy nopealla katsauksella tietoa, mutta se on Suomen suosituimmista teleoperaattoreista ylivoimaisesti suurin yhtiö, sillä se on useassa maassa toimiva monikansallinen yritys. DNA ja Telia tarjoavat palveluitaan niin kuluttajille kuin yrityksille.

Moi Mobiili on suomalainen vuonna 2016 aloittanut palveluoperaattori, jonka omistaa DNA. Toimintansa alussa Moi aloitti virtuaalioperaattorina ja käytti DNA:n matkapuhelinverkkoa. Moi Mobiilin kohderyhmää ovat kuluttajien lisäksi pienet yritykset. Moi Mobiilin liittymäasiakkaiden määrä on kasvanut tasaisesti ja pyörinyt 50-100 tuhannen välillä, joka on vain murto-osa suuriin kilpailijoihin verrattuna.

Mikä operaattori kannattaa valita?

Suurin osa suomalaisista valitsee operaattoriksi tunnetun ja suositun palveluntarjoajan, kuten esimerkiksi DNA, Telia, Elisa Saunalahti tai Moi Mobiili. Suomen liittymämarkkinoilla toimii myös useampi vähemmän tunnettu palveluntarjoaja, kuten esimerkiksi Globetel. Uutta operaattoria etsiessä suosittelemme valitsemaan tunnetun operaattorin ja tutustumaan ensimmäisenä kuuluvuuskarttaan sekä tuotevalikoimaan.

Operaattorilta ei tänä päivänä hankita useissa tapauksissa vain puhelinliittymää, vaan kaikki mahdolliset palvelut halutaan keskittää samalle operaattorille. Useimmilta isoilta matkapuhelinoperaattoreilta on mahdollista ostaa tavallisen matkapuhelinliittymän lisäksi myös kodin langaton nettiyhteys, kanavapaketti, matkapuhelin, tietokone, tabletti, ääni- ja e-kirja, nettilaite, kodinkone, kello tai ranneke.

Erilaiset palvelut ja laitteet on mahdollista keskittää samalla operaattorille, joka tekee esimerkiksi palvelujen muokkaamisesta vaivattomampaa ja on tuonut monessa tapauksessa yksinkertaisesti silkkaa säästöä. Suuret operaattorit tarjoavat asiakkailleen myös mahdollisuuden ostaa tuotteita osamaksulla ilman korkoja ja kuluja, joka mahdollistaa kalliinkin tuotteen hankinnan ilman että talous kärsii.

Operaattorin valintaan ei kannata kuitenkaan käyttää tolkuttomasti aikaa, sillä usein esimerkiksi puhelinliittymä ja yritysliittymä suositellaan kilpailuttamaan tasaisin väliajoin, yleisesti noin kerran vuodessa. Nykyaikana harva asiakas pitää matkapuhelinliittymää samalla operaattorilla vuodesta toiseen. Puhelinliittymän tarjousjakson jälkeen halvempi matkapuhelinliittymä löytyy usein kilpailevalta operaattorilta.

Puhelinliittymä.com
Logo