Rajattoman puhelinliittymän plussat ja miinukset

Rajattoman puhelinliittymän plussat ja miinukset

Täysin rajaton puhelinliittymä on varmasti suosituin liittymätyyppi tänä päivänä, mutta onko se todella edullisin? Nykyaikana yhä useampi valitsee varmuuden vuoksi rajattoman liittymän vaikka todellisuudessa esimerkiksi puhelut ja tekstiviestit jäävät vähäiselle käytölle. Olisiko nyt hyvä aika tarkistaa, onko nykyinen liittymäsi varmasti paras vaihtoehto käyttöösi?

Rajaton puhelinliittymä on suosittu liittymätyyppi

Nykyaikana rajaton puhelinliittymä on ylivoimaisesti suosituin liittymätyyppi ja monelle käyttäjälle myös paras sekä edullisin vaihtoehto. Rajaton liittymä tarkoittaa sitä, että puhelut, tekstiviestit ja mobiilidata kuuluvat liittymän kiinteään kuukausihintaan ja niitä voi käyttää täysin rajattomasti koko laskutuskauden ajan.

Operaattorien valikoimassa on myös rajattomia liittymiä, jotka sisältävät kuitenkin vain rajattoman nettipaketin. Näissä liittymissä puhelut ja tekstiviestit laskutetaan kulutuksen mukaan ja osassa saattaa olla lisäksi hintakatto. Hintakatto tarkoittaa sitä, että puheluista ja tekstiviesteistä veloitetaan kulutuksen mukaan, mutta enintään asetetun hintakaton verran kuukaudessa.

Rajatonta puhelinliittymää etsiessä kannattaa tarkistaa ensimmäisenä, sisältääkö se rajattoman nettiyhteyden lisäksi myös rajattomasti puheaikaa ja tekstiviestejä. Kannattaa toki myös tarkistaa, onko uudenlainen hintakatolla varustettu puhelinliittymä omaa kulutusta ajatellen edullisempi vaihtoehto.

Yhä useampi on varmasti sitä mieltä, että rajaton liittymä on halvin vaihtoehto, mutta onko todella? Nykyaikana matkapuhelimella käytetään yhä enemmän nettiyhteyttä, mutta perinteiset puhelut ja etenkin tekstiviestit jäävät hyvin vähälle käytölle. Olisiko nyt hyvä aika tarkistaa, minkälainen liittymä sinulla on käytössä ja onko se kaikista halvin vaihtoehto?

Rajattoman liittymän plussat ja miinukset

Rajaton puhelinliittymä on siitä hyvä vaihtoehto, että kaikkia ominaisuuksia on mahdollista käyttää koko kuukauden ajan huoletta niin paljon kuin vain haluaa. Rajattoman liittymän laskun suuruutta ei tarvitse murehtia oikeastaan ollenkaan, sillä laskun loppusumma on joka kuukausi sama. Voisi sanoa, että se on täysin huoleton vaihtoehto.

Nykyaikana rajaton liittymä on kuitenkin siitä syystä huono vaihtoehto, että yhä useampi ei tarvitse todellisuudessa rajatonta puhe- ja viestipakettia. Suurella osalla puhelut ja tekstiviestit jäävät hyvin vähäiselle käytölle, sillä soittaminen ja viestien lähettäminen onnistuu netissä eri sovellusten kautta, kuten esimerkiksi Whatsappin ja Facebookin avulla.

Rajattomien liittymien suosituin ominaisuus on varmasti rajaton nettiyhteys, jota voi käyttää niin paljon kuin vain tarvitsee kiinteään kuukausihintaan. Se on erinomainen etenkin silloin, jos ei pysty käyttämään wifiä. Suomessa wifi-yhteys on kuitenkin nykyaikana saatavilla esimerkiksi kouluissa, työpaikoilla, ravintoloissa, kirjastoissa ja monissa muissa paikoissa.

Monella on myös kotona wifi-yhteys saatavilla. Välillä onkin hyvä tarkistaa, tarvitseeko tänä päivänä todella rajattomasti puheaikaa, tekstiviestejä ja kuinka paljon dataa todella kuluttaa. Onko kenties edullisempi ratkaisu datapaketilla varustettu mobiililaajakaista, jossa puhelut ja tekstiviestit veloitetaan kulutuksen mukaan tai hintakatolla varustettu puhelinliittymä.

Onko rajaton liittymä halvin vaihtoehto?

Monet valitsevat suoraan rajattoman nettiliittymän, koska eivät osaa arvioida kuukaudessa käyttämänsä datan, puhelimessa puhuttujen minuuttien ja lähetettyjen tekstiviestien määrää. Rajaton puhelinliittymä on helppo valita, silloin datan, puheajan tai tekstiviestien kulutusta ei tarvitse seurata ja kuukausimaksu on kiinteä.

Rajaton liittymä tunnetaan huolettomana ja edullisena vaihtoehtona, jonka yhä useampi haluaa. Monet kuluttavat loppujen lopuksi kuitenkin dataa melko vähän kuukausittain, useimmilla datan käyttö ei ylitä edes 9 Gt:n määrää ja tästä syystä rajattomasta netistä maksaa aivan turhaan ja halvempia vaihtoehtoja olisi tarjolla.

Mikäli käytössä on rajaton liittymä, suosittelemme tarkistamaan sen kannattavuuden, eli oman kuukausittaisen kulutuksen viimeisestä puhelinlaskusta. Laskusta voit tarkistaa muutamassa minuutissa sen, kuinka paljon olet kuluttanut dataa, puheaikaa ja tekstiviestejä. Kulutus suositellaan tarkistamaan puolen vuoden ajalta ja laskemaan keskiarvo.

Kun luvut ovat selvillä, voit aloittaa liittymävertailun perusliittymien ja rajattomien välillä. Halvin puhelinliittymä on yllättävän helppo löytää, kunhan tietää, mitä ominaisuuksia tarvitsee. Valikoimasta löydät suosittujen rajattomien liittymien lisäksi datapaketilla varustettuja vaihtoehtoja, joissa puhelut ja viestit veloitetaan käytön mukaan.

Rajattomien liittymien hinnat

Rajattomia puhelinliittymiä on pidetty erittäin edullisina jo vuosikausia. Valtaosa puhelimen käyttäjistä kaipaa nykyaikana nopeaa ja rajatonta nettiyhteyttä ja täysin rajaton liittymä kiinteällä kuukausimaksulla on helppo valita. Rajattomien liittymien hinnat ovat kuitenkin nousseet merkittävästi viime vuosien aikana.

Vielä useampi vuosi sitten rajattoman puhelinliittymän sai esimerkiksi Telia liittymät ja DNA liittymät valikoimasta käyttöön melko nopealla nettiyhteydellä hintaan 18,90-19,90 euroa kuukaudessa. Mikäli tänä päivänä haluaa täysin rajattoman liittymän nopealla nettiyhteydellä, on kuukausimaksu hieman vajaa 24 euroa kuukaudessa.

Puhelinliittymien hinnat ovat nousseet useamman euron viime vuosien aikana. Samaan aikaan Moi Mobiili on tuonut markkinoille uudenlaisia rajattomia liittymiä hintakatolla, joissa netti on rajaton, mutta puhelut ja tekstiviestit hinnoitellaan kulutuksen mukaan. Näitä ovat Moi Rento 4G, Moi Rajaton 4G, Moi Reilu 5G 450 ja Moi Reilu 5G 1000.

Uudenlaisen näistä rajattomista liittymistä tekee hintakatto, joka pitää puheluista ja viesteistä kertyvät kulut kurissa. Puhelut ja viestit hinnoitellaan kulutuksen mukaan, mutta hintakatto on asetettu 4 euroon. Näin maksat puheluista ja viesteistä kulutuksesi mukaan tai enintään 4 euroa kuukaudessa.

Puhelinliittymä.com
Logo