Puhelinliittymät vertailussa – mistä ja miten löydän halvemman liittymän?

Puhelinliittymat-vertailussa-mista-ja-miten-loydan-halvemman-liittyman

Oletko miettinyt puhelinliittymien hintoja vertaillessa, miten ja mistä löydän helpoiten halvimman liittymän? Puhelinliittymiä vertaillessa on tärkeä ottaa useampi asia huomioon, jos haluaa löytää halvimman liittymän mahdollisimman helposti ja nopeasti. Esimerkiksi sillä on suuri merkitys liittymien hintoja vertaillessa, mihin vuoden aikaan liittymiä vertailee.

Mistä ja miten löydän halvemman liittymän?

Oletko miettinyt, mistä ja miten löydän halvemman liittymän? Puhelinliittymät ovat yksi yleisimmistä kuukausittaisista niin sanotuista pakollisista kustannuksista, eikä kukaan haluaisi maksaa niistä vapaaehtoisesti ylimääräistä. Useilla meistä ei ole käytössä vain yhtä liittymää, vaan useampi mobiililaajakaista eri laitteissa, kuten puhelimessa, tabletissa, riistakamerassa ja muissa laitteissa.

Kun puhelinliittymiä on useita, ei puhuta enää yhteenlaskettuna parin kymmenen euron kuukausimaksusta. Tässä kohtaa sitä viimeistään huomaa, että useasta pienestä purosta kasvaa lopulta suuri joki. Suurissa perheissä puhelinlasku saattaa olla helposti satoja euroja kuukaudessa, kun lasketaan vanhempien ja lasten liittymien lisäksi vielä tabletit ja muut liittymää vaativat laitteet.

Suomessa puhelinliittymät ovat onneksi moniin muihin maihin vertailtuna edullisimmasta päästä ja markkinoilla kilpailee useampi suuri operaattori, jolloin yksi palveluntarjoaja ei pysty yksin päättämään puhelinliittymien hintoja. Operaattorit kilpailevat asiakkaista tarjoamalla puhelinliittymiä mahdollisimman edulliseen hintaan uusille asiakkaille ja pyrkivät näin saamaan mahdollisimman paljon asiakkaita.

Puhelinliittymiä on saatavilla useilla erilaisilla ominaisuuksilla, mutta lähes aina on mahdollista saada hieman halvempi puhelinliittymä vaihtamalla vanhan liittymän uuteen. Mikäli et ole täysin tyytyväinen puhelinliittymiesi hintaan, katso alta Puhelinliittymä.com palvelun 5 vinkkiä, joiden avulla voit helposti saada nykyistä halvemmat puhelinliittymät ja säästää vuositasolla suuriakin summia rahaa.

Suorita liittymävertailu säännöllisesti

Mikäli et ole tyytyväinen puhelinliittymäsi hintaan, kannattaa pohtia ensimmäisenä, kuinka vanha liittymä sinulla on käytössä? Mikäli sinulla on ollut sama liittymä käytössä useamman vuoden ajan, on liittymävertailu varmasti ajankohtaista. Nykyaikana operaattorien uusille asiakkaille suunnatut liittymätarjoukset ovat voimassa noin 12-24 kuukauden ajan, jonka jälkeen tarjousjakso päättyy.

Vuoden tai kahden vuoden mittaisen tarjousjakson päätyttyä puhelinliittymän hinta palaa normaaliin, eli maksat liittymästä sen jälkeen täyden hinnan. Tässä kohtaa et melko varmasti saa nykyiseltä operaattoriltasi enää yhtä edullista liittymätarjousta, mutta mikään ei tietenkään estä pyytämästä uutta tarjoushintaista liittymää. Mikäli et saa niin hyvää tarjousta kuin haluaisit, on aika vaihtaa operaattoria.

Tarjousjakson päätyttyä ei kannata niin sanotusti jäädä tuleen makaamaan ja tyytyä maksamaan puhelinliittymästä täyttä kuukausihintaa. Tässä kohtaa kannattaa vertailla muiden operaattorien liittymätarjouksia, jotka ovat suunnattu uusille asiakkaille. Saat lähes varmasti samoilla tai jopa paremmilla ominaisuuksilla varustetun puhelinliittymän, jossa on vielä halvempi kuukausimaksu.

Liittymävertailu suositellaan tekemään noin vuoden välein tai viimeistään silloin, kun liittymän tarjousjakso umpeutuu. Silloin sinulla on aina tarjoushintainen puhelinliittymä käytössä, vaihdat vain välillä operaattoria. Suomessa toimii monta suurta ja tunnettua operaattoria, joilla on lähes yhtä hyvä kuuluvuus. Suosituimmat operaattorit Suomessa ovat Elisa Saunalahti, Telia, DNA ja Moi Mobiili.

Palvelumme liittymävertailussa voit tarkistaa yhdestä selkeästä taulukosta kaikki Moi liittymät, Teli Dot liittymät, DNA liittymät, Telia liittymät ja Elisa liittymät. Vertaile eri vaihtoehtoja ja tarjouksia uusille asiakkaille ja vaihda liittymä halvempaan. Netti kotiin kannattaa myös vertailla säännöllisesti, sillä tarjous on saattanut jo umpeutua. Oli tarpeesi sitten mobiililaajakaista tai valokuitu.

Lue myös: Miten pienentää puhelinlaskua?

Vertaa kaikkien operaattorien puhelinliittymät

Liittymävertailua tehdessä on tärkeä muistaa vertailla mahdollisimman monen eri operaattorin liittymätarjouksia. Lähes kaikilla operaattoreilla on valikoimassaan erikoistarjouksia, jotka ovat suunnattu vain uusille asiakkaille. Mikäli nykyinen operaattorisi on esimerkiksi Telia ja haluat vaihtaa puhelinliittymän halvempaan, vertaa Elisa Saunalahden, DNA:n ja Moi Mobiilin puhelinliittymiä.

Toisinaan operaattoreilla saattaa olla tavallisia liittymätarjouksia edullisempia liittymiä valikoimassaan rajoitetun ajan. Nämä liittymätarjoukset on suunnattu myös uusille asiakkaille, mutta ne ovat hinnaltaan tavallisia tarjouksia huomattavasti edullisempia. Tällaisilla tarjouksilla operaattorit saavat runsaasti uusia asiakkaita, sillä jo muutaman euron hinnan pudotus kuukausimaksussa on melko tuntuva alennus.

Operaattorilla saattaa olla esimerkiksi valikoimassaan suosittu puhelinliittymä, joka soveltuu ominaisuuksiltaan suurimmalle osalle asiakkaistaan. Liittymän normaali kuukausihinta on 26,90€ ja uusille asiakkaille kuukausimaksu on 17,90€. Tämä puhelinliittymä voisi olla muutaman kuukauden ajan erikoistarjouksessa, jolloin kuukausimaksu olisi vain 15,90€ ja tarjousjakso on voimassa 24 kuukauden ajan.

On siis tärkeä muistaa vertailla kaikkien operaattorien puhelinliittymät, kun tarkoituksena on löytää halvin puhelinliittymä. Erikoistarjouksia kannattaa pitää silmällä, sillä silloin puhelinliittymän voi saada merkittävästi tavallista tarjoushintaa halvemmalla. Suurimman säästön saavutat tietenkin siinä tapauksessa, jos sinulla on tarve useammalle liittymälle.

Hyödynnä Black Friday tarjoukset

Mikäli olet vaihtamassa vain omaa tai koko perheen liittymiä edullisempaan, kannattaa myös muistaa operaattorien Black Friday tarjoukset. Jos Black Friday kolkuttelee jo aivan nurkan takana, saatat saada liittymät silloin tavallista halvemmalla. Lähes kaikki suuret palveluntarjoajat julkaisevat Black Friday tarjouksia, jolloin tuotteita myydään ylivoimaisesti parhailla tarjoushinnoilla.

Jos Black Friday on kuitenkin vasta esimerkiksi puolen vuoden kuluttua, saattaa puhelinliittymät olla siinä tapauksessa parempi vaihtaa jo aikaisemmin. Mikään ei kuitenkaan estä vaihtamasta liittymää uudelleen, kun mustan perjantain tarjoukset julkaistaan. Silloin sinulla on jo edulliset puhelinliittymät käytössä ja voit tarkistaa operaattorien tarjoukset, saatko liittymät vielä halvemmalla.

Black Friday on ollut liittymien osalta viimeisen kahden vuoden aikana erittäin suosittua aikaa, sillä silloin ainakin DNA ja Telia ovat julkaisseet sivuillaan tavallista edullisempien liittymätarjouksien lisäksi myös lukuisia laitetarjouksia. Matkapuhelimien hankinta kannattaakin siirtää aina Black Friday viikonlopulle, sillä silloin monet matkapuhelimet myydään erittäin suurilla alennuksilla.

Lue myös: Telia Singles Day tarjoukset

Tarkista liittymien hinnat aina Puhelinliittymä.com palvelusta

Aina kun haluat tarkistaa Suomen suosituimpien operaattorien puhelinliittymä tarjoukset, tarkista liittymien hinnat Puhelinliittymä.com palvelusta. Silloin sinun ei tarvitse kuluttaa aikaa selailemalla kaikkien operaattorien verkkosivuja läpi. Löydät kaikki parhaat liittymätarjoukset huomattavasti helpommin ja nopeammin vertailupalvelustamme, jonka liittymävalikoima päivittyy uusilla tarjouksilla joka päivä.

Puhelinliittymä.com palvelu on kaikille käyttäjille täysin maksuton apu liittymien vertailemisessa. Palvelun valikoimasta löydät neljän suuren operaattorin liittymätarjoukset, eli Moi Mobiilin, DNA:n, Elisa Saunalahden ja Telian. Etusivulta voit siirtyä vertailemaan edellä mainittujen operaattorien liittymätarjouksia tai vaihtoehtoisesti vertailla samasta liittymätaulukosta kaikkien operaattorien liittymiä.

Liittymätaulukosta näet yhdellä silmäyksellä kaikki oleellisimmat tiedot liittymien ominaisuuksista, kuten normaalihinnan, tarjoushinnan, tarjousjakson pituuden, avausmaksun suuruuden, netin nopeuden, puheluiden ja tekstiviestien määrän ja hinnoittelutavan. Vertailutaulukosta on helppoa vertailla eri operaattorien puhelinliittymiä, sillä kaikki liittymätarjoukset ovat samassa taulukossa alekain.

Älä ylimitoita liittymäsi ominaisuuksia

Halvinta liittymää etsiessä on tärkeä muistaa tarkistaa nykyisen liittymän ominaisuudet ja miettiä, onko ominaisuuksia liikaa vai tarvitsetko jotain enemmän. Nykyaikana suomalaiset ostavat yhä enemmän nopeita 5G liittymiä, joiden hinnat ovat perinteisiä 4G liittymiä huomattavasti korkeampia. Älä turhaan ainakaan ylimitoita liittymän ominaisuuksia, sillä se vaikuttaa kuukausimaksun suuruuteen merkittävästi.

Varmuuden vuoksi ei kannata valita sitä nopeinta saatavilla olevaa nettiliittymää puhelimeen, jos sille ei ole käyttöä. Mikäli selaat puhelimella usein nettiä, mutta et jaa nettiyhteyttä muille laitteille, et tarvitse huippunopeaa nettiyhteyttä. Nopeimpien 5G liittymien kuukausimaksu on tällä hetkellä noin 30-50€ ja 4G liittymien kuukausimaksu on noin 12-25€. Hinnoissa on siis melko suuri ero.

Usein sitä valitsee netin nopeudeksi vähintään 100 Mbit/s, vaikka todellisuudessa pärjäisi erinomaisesti 20 Mbit/s maksiminopeudella. Suurin osa markkinoilla olevista liittymistä sisältää rajattomasti puhetta ja tekstiviestejä, jolloin suurin ero ominaisuuksissa on netin nopeus. Kun et ylimitoita netin nopeutta, saat puhelinliittymän huomattavasti halvemmalla, etkä maksa turhaan ominaisuudesta, jota et tarvitse.

Lue myös: Rajattoman puhelinliittymän plussat ja miinukset

Puhelinliittymä.com
Logo