Puhelinliittymän valinta koetaan haastavaksi

Puhelinliittymän valinta koetaan haastavaksi

Moi Mobiilin teettämässä kyselytutkimuksessa selviää, mitä mieltä Suomalaiset ovat liittymien ostamisesta, vaihtamisesta ja uusille asiakkaille suunatuista liittymätarjouksista. Kyselyyn vastasi 1000 suomalaista, jotka olivat vaihtaneet liittymää tai liittymätyyppiä viimeisen viiden vuoden aikana.

Moi Mobiili kysyi suomalaisten mielipiteitä liittymien ostamiseen ja myyntiin liittyen

Moi Mobiilin Kantarilla teettämässä kyselytutkimuksessa kysyttiin viimeisen viiden vuoden aikana liittymätyyppiä tai liittymää vaihtaneilta suomalaisilta mielipiteitä liittymien ostamisesta, myynnistä ja syitä puhelinliittymän vaihtamisesta. Nettikysely järjestettiin 22.11.-3.12.2019 ja siihen vastasi yhteensä 1000 suomalaista.

Kyselyssä saatujen vastausten perusteella 52% kokee uuden puhelinliittymän valinnan vaikeaksi ja uskoo tällä hetkellä maksavansa ylihintaa kotitaloutensa liittymistä. Valtaosa vastanneista 71% piti operaattorien uusille asiakkaille suunnattuja liittymätarjouksia ärsyttävinä. Suomalaisten mielestä ärsyttävintä liittymäkaupassa on uusille asiakkaille suunnatut, heidän omia liittymiään halvemmat liittymätarjoukset.

– Aika moni kuluttaja kokee, että hänen pitäisi itse jatkuvasti tarkkailla liittymien hinnoittelua ja sen kehitystä. Peräti 45 prosenttia kyselyyn vastanneista ajatteli, että liittymän päivittämistarve pitäisi juuri nyt tarkistaa”, sanoo Moi Mobiilin toimitusjohtaja Petri Lahtinen.

Moi liittymät eroaa muista operaattoreista hinnoittelullaan ja kaikki liittymät ovat ostettavissa vain verkkokaupoista. Puhelinliittymien hinnat ovat kaikille samat eikä tarjouksia eri kohderyhmille ole. Moi Mobiilin liittymävalikoimaan kuuluvat: Moi laitenetti, Moi Rento 4G, Moi Rajaton 4G 300, Moi Reilu 5G 450 ja Moi Reilu 5G 1000.

Puhelinliittymän valitsemisessa kaivataan myyjän apua

Nettikyselyn mukaan puhelinliittymät ostetaan suurimmaksi osaksi operaattorin myymälästä (41%), sillä kaupassa on mahdollista keskustella eri vaihtoehdoista myyjän kanssa. Vain 19% vastanneista, eli joka viides vastaaja (19%), kertoo hankkineensa viimeisimmän puhelinliittymän verkkokaupasta.

Moi Mobiilin liittymissä keskustelun tarve näkyy siten, että chat-tuen merkitys on suuri. Ennen ostopäätöstä 30% asiakkaista on keskustellut chatissa asiakaspalvelun kanssa. Toinen syy myymälöissä tehtyihin liittymäkauppoihin on se, että asiakas odottaa saavansa myyjältä edullisemman tarjouksen.

Puhelinliittymää ostavat henkilöt odottavat edelleen löytävän halvimman liittymän myymälästä. Ihmisille tulee tunne siitä, että verkkokaupassa on kallista, jos siellä ei ole lainkaan tarjouksia eikä pysty tinkimään hinnoista. Tämä asia ei tietenkään perustu faktaan vaan fiilikseen.

Vaikka suurin osa ostaa lopulta puhelinliittymän suoraan operaattorin myymälästä, internetti on kuitenkin suosittu tiedonhakukanava. Kyselyn perusteella voidaan sanoa, että valtaosa vastaajista 68% kertoo hakeneensa netistä tietoa liittymävertailuista ennen ostopäätöstä.

Lue myös: Liittymän vaihtaminen

Puhelinliittymien ostaminen netistä on harvinaista muihin tuotteisiin vertailtuna

Kyselytutkimuksen mukaan verkkokaupassa asiointi on yleisesti varsin suosittua, sillä peräti 93% vastaajista kertoi ostaneensa jotakin netistä. Liittymien ostaminen netistä on siis huomattavasti harvinaisempaa kuin muiden tuotteiden ja palveluiden.

Hieman yli puolet vastanneista 56% on ostanut viimeisen 5 vuoden aikana verkkokaupasta matkoihin liittyviä palveluita, kuten juna- ja lentolippuja tai tehnyt hotellivarauksia. Noin 53% on myös ostanut vaatteita tai kenkiä nettikaupoista.

Älylaitteiden ostaminen verkkokaupoista on myös hieman yleisempää kuin puhelinliittymien. Vastaajista noin joka neljäs 26% on ostanut älylaitteen verkosta. Älylaitteita ostetaan Suomessa nettikaupoista hieman harvemmin kuin muilla Euroopan markkinoilla 37%. Matkapuhelimet ovat varmasti listan kärjessä.

Lue myös: Vertaa palvelut ja säästä jopa satoja euroja vuodessa

Onko puhelinliittymä vaikea ostaa netistä?

Nykyajan teknologian ja internetin myötä puhelinliittymän ostaminen verkosta on muuttunut erittäin helpoksi prosessiksi. Tämä pätee eri operaattoreihin, kuten Moi, Telia, DNA ja Elisa, jotka kaikki tarjoavat helppokäyttöisiä ja asiakasystävällisiä verkkosivustoja liittymien hankintaan. Tässä prosessissa keskeistä on asiakkaan tarpeiden ymmärtäminen ja niiden mukaisen liittymän valitseminen.

Kun päätät hankkia uuden puhelinliittymän tai vaihtaa nykyisen operaattorisi, ensimmäinen askel on vierailla valitsemasi operaattorin verkkosivustolla. Esimerkiksi Moi, Telia, DNA ja Elisa tarjoavat selkeät ja informatiiviset sivustot, joissa eri liittymävaihtoehdot on esitelty ymmärrettävästi. Voit vertailla eri liittymien ominaisuuksia, kuten datan määrää, puheluiden hintoja ja muita etuja, jotta löydät juuri sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Kun olet päättänyt, mikä liittymä vastaa parhaiten tarpeitasi, seuraava vaihe on siirtyä tilausprosessiin. Tämä vaihe on yleensä hyvin ohjattu ja yksinkertainen. Verkkosivusto opastaa sinua vaihe vaiheelta, alkaen henkilötietojen syöttämisestä ja päättyen maksutietojen antamiseen. Operaattorit ovat tehneet prosessin mahdollisimman sujuvaksi, jotta asiakkaat voivat tehdä tilauksensa nopeasti ja vaivattomasti.

Jos sinulla on jo liittymä ja haluat vaihtaa operaattoria, kaikki operaattorit hoitavat liittymän siirron puolestasi. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse itse olla yhteydessä vanhaan operaattoriisi liittymän irtisanomiseksi. Uusi operaattori hoitaa kaiken tarvittavan, mukaan lukien mahdollisen numeronsiirron.

Puhelinliittymän ostaminen ja operaattorin vaihtaminen netissä on nykyaikana tehty asiakkaille mahdollisimman helpoksi. Selkeät verkkosivut, erilaiset liittymävaihtoehdot ja yksinkertainen tilausprosessi tekevät tästä aiemmin monimutkaisesta tehtävästä vaivatonta ja nopeaa. Lisäksi asiakaspalvelu on yleensä saatavilla auttamaan, mikäli sinulla on kysyttävää tai tarvitset apua tilausprosessissa.

Lue myös: Liittymät kaikkiin laitteisiin helposti netistä

Puhelinliittymä.com
Logo