Puhelinliittymä lapselle hyvissä ajoin ennen koulun alkua

puhelinliittymä lapselle

Matkapuhelin ja puhelinliittymä lapselle hankitaan yleensä hyvissä ajoin ennen koulun alkua. Silloin lapsi ehtii kesälomalla harjoittelemaan puhelimen toimintoja.

Puhelinliittymä lapselle on helpointa hankkia netistä

Suurin osa suomalaisista hankkii lapselle oman älypuhelimen ja puhelinliittymän kesälomalla, jolloin lapsella on useampi viikko aikaa harjoitella puhelimen käyttöä ennen koulun alkua. Puhelinliittymä lapselle saattaa tuntua aluksi vaikealta valita suuresta valikoimasta johtuen. Minkälainen liittymä lapselle sitten pitäisi hankkia? Mitkä ominaisuudet ovat tärkeitä?

Lapset käyttävät puhelimen ominaisuuksia aina hieman eri tavalla kuin toiset. Tästä johtuen heille ei ole suunniteltu yhtä ainoaa vaihtoehtoa, joka olisi paras puhelinliittymä. Lasten puhelimen käyttö on suurimmaksi osaksi nettipohjaista. Tämän takia yksi tärkeimmistä ominaisuuksista ekaluokkalaisen liittymässä on rajaton ja tarpeeksi nopea netti.

Riittävän nopea nettiyhteys takaa sen, ettei netti pätki videoita katsoessa tai pelejä pelatessa. Nykyään myös osa koulutehtävistä tehdään puhelimella netissä tai pelataan pelejä, joissa opetellaan matikkaa tai englantia. Etäkoulua käyvät lapset voivat myös lähettää viestejä tai soittaa videopuheluita opettajille.

Nykyään lapset eivät soita perinteisiä puheluita tai lähetä tekstiviestejä kovin paljoa, sillä niin vanhemmille kuin kavereillekin on mahdollista kommunikoida ilmaisten sovelluksien välityksellä. Yksi suosituimmista sovelluksista on WhatsApp, jonka kautta viestittely ja videopuheluiden soittaminen on täysin maksutonta.

Mikäli puhelut ja tekstiviestit jäävät hyvin vähäiselle käytölle kuukausittain, ei rajaton liittymä ole tarpeellinen. Halvempi puhelinliittymä lapselle saattaa olla liittymä, jossa puheluista ja tekstiviesteistä maksetaan käytön mukaan? Asia kannattaa tarkistaa kun teet liittymävertailun, sillä rajattomien liittymien hinnat ovat pudonneet merkittävästi viime vuosien aikana.

Mikä operaattori tarjoaa halvimman liittymän lapselle?

Jos lapsen käyttötarpeet olisi tiedossa, voisimme kertoa kysymykseen vastauksen. Lapset käyttävät kuitenkin ominaisuuksia eri tavalla, jonka takia sama puhelinliittymä ei ole halvin ja paras vaihtoehto kaikille. Vanhemmat löytävät varmasti lapselle sopivan ja edullisen liittymän esimerkiksi Liittymätarjoukset.fi palvelun kattavasta vertailutaulukosta, johon on koottu neljän suurimman teleoperaattorin tarjoukset.

Useiden kyselytutkimuksien mukaan suurin osa perheistä haluaisi puhelinliittymän lapselle, joka on varustettu edullisella kuukausimaksulla. Suurin osa vastaajista piti tärkeänä, että liittymän hinta olisi maksimissaan 15 euroa kuukaudessa. 15 euron kuukausimaksu kuulostaa melko suurelta summalta ainakin ekaluokkalaisen liittymäksi, sillä Moi Mobiili tarjoaa 4G liittymän 6 euron kuukausihintaan. Hintaan lisätään tietenkin veloitus puheluista ja tekstiviesteistä kulutuksen mukaan, mutta lapsilla ne jäävät nykyään vähäiselle käytölle.

Moi Mobiili on yksi halpa puhelinliittymä lapselle, mutta kaikki Moi liittymät, DNA liittymät, Elisa liittymät ja Telia liittymät kannattaa kuitenkin vertailla ennen lopullista päätöstä. Muutaman vuoden kuluttua lapsi haluaa varmasti muokata liittymän ominaisuuksia, jolloin paketin voi vaihtaa toiseen. Lapsen kasvaessa myös datan käyttömäärissä on huomattu selkeä kasvu.

Vanhemmat lapset kaipaavat yleisesti nopeaa nettiyhteyttä, jonka voi tarvittaessa jakaa myös kodin muille laitteille. Lähes kaikki puhelinliittymät ovat nykyään varustettu jonkinlaisella netillä. Osa soveltuu vain kevyeen surffailuun, ne ovat suunniteltu netin vähäisille käyttäjille mutta joukossa on useampi vaihtoehto nopeaa ja erittäin nopeaa nettiä tarvitseville.

Maksimaalista nopeutta tarvitsevalle 5G liittymät ovat varteenotettava vaihtoehto, jotka ovat vasta vähän aikaa sitten lisätty teleoperaattorien valikoimaan.

Hanki matkapuhelin ja puhelinliittymä samalta operaattorilta

Tiesitkö, että voit hankkia matkapuhelimen ja puhelinliittymän lapselle samalta operaattorilta? Joissakin tilanteissa voi olla rahallisesti kannattavaa hankkia myös matkapuhelin netistä.

Operaattoreilla on erittäin kattava valikoima matkapuhelimia, joihin on saatavilla koroton ja kuluton rahoitus. Osa tarjoaa vanhasta puhelimesta tai tabletista reilun vaihtohyvityksen, kuten esimerkiksi Elisa.

Suurin säästö ja hyöty savutetaan tietenkin keskittämällä koko perheen puhelinliittymät ja laitehankinnat samalle operaattorille. Laitehankintoihin on mahdollista saada jopa 24-36 kuukautta maksuaikaa. Rahoituksen avulla kalliit hankinnat saa pilkottua pieniin kuukausieriin, jolloin kalliskaan hankinta ei rasita perheen taloutta liikaa.

Toisinaan teleoperaattoreilla saattaa olla myös kampanjoita, jolloin puhelinliittymän tai älypuhelimen ostaja saa liittymän tai matkapuhelimen edullisempaan hintaan. Tarjouksia kannattaa pitää ehdottomasti silmällä, mikäli haluaa säästää rahaa laitteissa ja puhelinliittymissä.

Mikäli haluat vertailla palveluntarjoajien tarjouksia uusille asiakkaille ja löytää edullisen puhelinliittymän lapselle, suosittelemme siirtymään etusivullemme. Valitse vain operaattori, jonka tarjoukset haluat nähdä ja vertaile liittymiä. Tarvittaessa saat lisätietoa tarjouksista operaattorin omilta verkkosivuilta.

Mitkä ovat tärkeimmät asiat lasten liittymissä?

Tärkeitä asioita on varmasti todella paljon. Tärkeimmät asiat vaihtelevat myös paljon liittymän käyttäjän iän mukaan. Alla kerromme meidän näkökulmasta tärkeimmät asiat. On hyvä tietää, mitä asioita tulee ottaa huomioon, kun suunnittelee ensimmäistä puhelinliittymää lapselle.

Suoramarkkinointikielto – Kun hankitaan puhelinliittymä lapselle, suosittelemme ilmoittamaan operaattorille, että liittymän käyttäjä on alaikäinen. Muuten lapselle saatetaan tehdä markkinointitutkimuksia tai kaupata lehtiä. Ilmoituksen lisäksi suoramarkkinointikiellon voi tehdä maksutta asiakkuusmarkkinointiliiton Robinson-rekisteriin. Lue lisää aiheesta asml.fi.

Puhelinliittymän hinta – liittymän kustannukset ovat yksi tärkeä asia lapsen liittymässä. Yksikään perhe ei varmasti halua maksaa tietoisesti ylihintaa liittymästä. Jotta liittymän hinta pysyisi kohtuullisena, tulisi kilpailuttaa puhelinliittymä vähintään kerran vuodessa. Liittymätarjoukset ovat voimassa yleisesti 12 kuukautta, jonka jälkeen hinta saattaa nousta tuntuvasti.

Rajoitukset – mikäli suunnitelmissa on hankkia puhelinliittymä lapselle, ei pidä unohtaa tärkeitä rajoituksia ja estoja. Yhä useammat vanhemmat hankkivat lapsen liittymään erilaisia käyttörajoituksia, joilla estetään lapsille haitallisille verkkosivuille pääsy ja vältytään ikäviltä yllätyslaskuilta. Mahdollisia rajoituksia on esimerkiksi palvelunumeroihin soittaminen ja sovelluskaupoissa asiointi.

Rajaton netti – nykypäivänä lapsen puhelimen käytöstä suurin osa tapahtuu internetin välityksellä. Tämän takia yksi tärkeimmistä asioista on nettiyhteys, oli liittymä sitten tarkoitus hankkia ekaluokkalaiselle tai vanhemmalle lapselle. Rajattomalla netillä ei ole mahdollista saada yllättävän suurta laskua, joka kulutuksen mukaan laskutettavan vaihtoehdon varjopuoli yleisesti on.

Tietoturva – puhelimen käyttö painottuu suurimmaksi osaksi nettiin. Tästä johtuen tulisi muistaa laittaa tietoturva kuntoon. Tietoturva ei ole kaikille aikuisillekkaan se kaikista yksinkertaisin aihe, joten ensimmäistä puhelinta käyttävä lapsi ei ole varmasti tietoinen kaikista mobiililaitteisiin liittyvistä tietoturvariskeistä.

Lue lisää Yle.fi – Muista ilmoittaa operaattorille jos ostat liittymän lapsen käyttöön.

Puhelinliittymä.com
Logo