Prepaid liittymät edullisesti kaikkiin laitteisiin

prepaid liittymät

Tässä artikkelissa kerromme, mihin laitteisiin prepaid liittymät soveltuvat, millaisia ominaisuuksia nykyaikaiset paketit sisältävät ja miltä operaattorilta ne ovat tällä hetkellä saatavilla.

Prepaid liittymät ovat saatavilla kaikille laitteille

Suomessa prepaid liittymät ovat kolmen suurimman teleoperaattorin valikoimassa, jotka ovat Telia, Elisa Saunalahti ja DNA. Liittymä on saatavilla suoraan palveluntarjoajan verkkosivuilta, mutta myös useista kaupoista ja kioskeista.

Liittymä eroaa tavallisesta postpaid liittymästä merkittävästi, käytöstä maksetaan etukäteen eikä se sisällä kuukausimaksua. Se onkin erinomainen vaihtoehto kaikille heille, jotka tarvitsevat väliaikaisen liittymän tai eivät halua tehdä tavallista liittymäsopimusta.

Prepaid liittymää ostaessa ei tarkisteta asiakkaan luottotietoja, sillä liittymän käytöstä maksetaan etukäteen. Puhelinliittymä ilman luottotietoja on vaikea saada etenkin ilman kallista vakuusmaksua, siitä syystä prepaid liittymät ovat varma valinta.

Luottotiedottoman ei tarvitse tyytyä käyttämään ensimmäisiä markkinoille tulleita netittömiä liittymiä, sillä uudet paketit sisältävät yhtä kattavan ja nopean 4G nettiyhteyden kuin tavalliset liittymät.

Nykyaikana prepaid liittymää ei myydä vain puhelimeen, se on saatavilla kaikkiin laitteisiin. Voit hankkia liittymän tablettiin, puhelimeen, mokkulaan, reitittimeen, riistakameraan, koirapantaan ja moneen muuhun nettiyhteyttä tarvitsevaan laitteeseen.

Prepaid liittymien nettipaketti maksetaan etukäteen, jolloin saat operaattorista riippuen 30-31 päiväksi käyttöösi rajattoman netin valinnaisella 100 tai 300 Mbit/s maksiminopeudella. Kuukauden kuluttua lataat vain lisää rajatonta netin käyttöä tai dataa kevyempään selaamiseen 7, 30 tai 90 vuorokaudeksi valintasi mukaan.

Prepaid liittymä on helppokäyttöinen, turvallinen ja erinomainen puhelinliittymä lapselle. Kun käytöstä maksetaan etukäteen, poissuljetaan yllättävien kulujen muodostuminen. Maksu etukäteen, ei kuukausimaksua, ei laskuja, eikä yllätyskuluja, maksat vain käytöstä. Lisää saldoa voi ladata nopeasti missä ja milloin vain, esimerkiksi puhelimeen ladattavan sovelluksen kautta.
Mikä prepaid on?

Prepaid liittymät ovat ennakkoon maksettuja liittymätyyppejä, joita ostaessa ei tarvitse tehdä erillistä liittymäsopimusta teleoperaattorin kanssa. Puhelinliittymän käytöstä maksetaan aina etukäteen, jonka jälkeen se toimii siihen saakka, kunnes ennakkoon maksettu summa on käytetty loppuun.

Saldorajan täytyttyä, täytyy sitä ladata lisää kaupoista saatavilla latauskorteilla, netissä tai mobiilisovelluksen avulla. Tämän jälkeen liittymä toimii niin kauan, kunnes saldo on jälleen kulutettu loppuun. Prepaid liittymän käytöstä ei siis milloinkaan tarvitse maksaa jälkikäteen eikä käytöstä ole mahdollista aiheutua yllättäviä kuluja.

Vielä useampi vuosi sitten liittymillä ei voinut tehdä muuta kuin soittaa ja lähettää tekstiviestejä. Silloin valikoimassa oli vain muutama vaihtoehto, joihin pystyi lataamaan kerralla saldoa vain vähän kerrallaan.

Nykyaikana Prepaid liittymät ovat saatavilla kattavalla 4G nettiyhteydellä, jonka maksiminopeus voi olla jopa 300 Mbit/s. Prepaid liittymä ei ole enää vain puhelimeen tarkoitettu paketti, sillä useimman teleoperaattorin valikoimassa on erittäin monipuolinen valikoima niin puhelimeen, reitittimeen, mokkulaan, tablettiin, riistakameraan kuin koiratutkaankin suunniteltuja liittymiä.

Prepaid liittymät soveltuvat käytettäviksi lähes missä vain laitteissa. Aloituspaketti sisältää yleensä 30-31 vuorokautta rajatonta netin käyttöä huippunopeudella. Kuukauden kuluttua voit ladata lisää dataa kevyempään käyttöön tai rajattoman netin käyttöä seuraavaksi 7, 30 tai 90 vuorokaudeksi. Netin käytöstä maksetaan aina etukäteen, esimerkiksi 24,90 euroa 30 vrk rajattomasta netin käytöstä. Kulutusta on vaivatonta seurata siihen tarkoitetun sovelluksen kautta tai vaihtoehtoisesti netissä.

Mistä prepaid liittymät ovat saatavilla?

Prepaid liittymät löytyvät lähes jokaisen operaattorin valikoimasta, pois lukien Moi liittymät.

Liittymä on saatavilla niin netistä kuin useista kaupoista, huoltoasemilta ja pienistä kioskeistakin. Operaattorien ja yhteistyökumppaneiden verkkokaupoista Prepaid liittymät ovat ostettavissa netistä kotiin toimitettuna samoin kuin tavalliset kuukausimaksulliset puhelinliittymät.

Suurin valikoima on tietenkin operaattorien omissa verkkokaupoissa, jonka valikoimasta vain murto osa on kivijalkaliikkeiden valikoimassa. Esimerkiksi lähikioskilta saattaa löytyä vain yksi prepaid liittymä.

Mikäli tarvitset prepaid liittymän tablettiin, tietokoneeseen tai riistakameraan, suosittelemme tutustumaan suurimpien operaattorien valikoimaan. Heiltä löytyy erittäin kattava valikoima liittymiä laitteeseen kuin laitteeseen. Monelta palveluntarjoajalta löytyy tuotevalikoimasta puhelimeen, koiratutkaan, riistakameraan tai reitittimeen suunniteltu paketti.

Vaihtoehtoja on useita, joista kuluttajan voi olla vaikea valita juuri omaan käyttötarkoitukseen parhaiten soveltuva paketti. Operaattorit auttavat asiakasta valitsemaan edullisimman vaihtoehdon jokaiseen laitteeseen.

Miten Prepaid liittymät aktivoidaan ja otetaan käyttöön?

Liittymän aktivointi ja lataaminen on tehty asiakkaalle erittäin helpoksi. Uuden prepaidin aktivointi tapahtuu vain muutamassa minuutissa. Liittymä aktivoituu automaattisesti käyttöön, kun soitat tai vastaanotat ensimmäisen puhelun, lähetät tai vastaanotat viestin, avaat nettiyhteyden tai lataat saldoa ensimmäisen kerran.

Liittymän lataus tapahtuu mutkattomasti lähes käden käänteessä. Saldoa lataat esimerkiksi kioskilta, kaupasta tai huoltoasemalta ostetun latauslipun avulla. Helpoin ja nopein tapa on kuitenkin ladata lisää saldoa mobiilisovelluksen avulla tai operaattorin verkkosivuilla. Latausmäärät ovat 10 €, 20 €, 30 €, 40 € tai 50 €.

Miksi prepaid liittymä ostetaan?

Ennen prepaid liittymät oli saatavilla vain puhelimeen, silloin netin käyttömahdollisuutta ei ollut lainkaan. Tuohon aikaan se oli hyvä vaihtoehto niille, jotka tarvitsivat liittymän nopeasti vain vähäksi aikaa, liittymän ilman luottotietojen tarkistamista ja heille, jotka haluavat pysyä täysin anonyymina, välttää yllätyslaskujen muodostumisen sekä suomessa vieraileville turisteille.

Tänä päivänä prepaid liittymät ovat saatavilla kaikilta suurilta teleoperaattoreilta, kuten DNA, Telia ja Elisa Saunalahti. Prepaid liittymät ovat saatavilla nyt kaikille laitteille, jonka takia liittymien menekki on kasvanut runsaasti vuosi vuodelta.

Nykyaikana liittymät sisältävät myös yhtä nopean ja kattavan netin kuin tavalliset puhelinliittymät. Prepaid on monen suomalaisen valinta puhelimessa, riistakamerassa, koirapannassa, valvontakamerassa sekä monissa muissa laitteissa.

Prepaid liittymät eivät eroa tavallisista laskutusliittymistä juuri millään muulla tavalla kuin maksussa. Liittymän käytöstä maksetaan ennen käyttöä ja perinteisestä liittymästä maksetaan vasta kuukauden mittaisen käytön jälkeen. Liittymä ei siis ole millään tavalla perinteistä laskutusliittymää huonompi vaihtoehto.
Voiko prepaid liittymän saada ilman luottotietoja?

Ennakkoon maksettavat prepaid liittymät ovat hyvä vaihtoehto luottotietonsa menettäneille henkilöille.

Teleoperaattorilla ei ole mitään syytä olla kiinnostunut raha-asioistasi, kun maksat liittymän käytöstä ennakkoon. Prepaid on saatavilla puhelimen lisäksi myös muille kodin nettiä tarvitseville laitteille, joten luottotietojen menettäminen ei tarkoita sitä, ettetkö voisi saada esimerkiksi kotiin nettiyhteyttä.

Prepaid on varteenotettava ratkaisu ihmisille, joiden taloudellinen tilanne vaihtelee paljon kuukausittain. Koska maksat liittymäsi käytöstä ennakkoon, et joudu rahavaikeuksiin siinä tapauksessa, mikäli liittymän käytöstä sattuisi jostain syystä kertymään odotettua suuremmat kustannukset.

Liittymä on vaivatonta hankkia kioskilta, huoltoasemalta, kaupasta tai suoraan teleoperaattorin verkkokaupasta. Mikäli et halua lähteä merta edemmäksi kalaan, voit tarkistaa liittymien hinnat netissä esimerkiksi Ainacom.fi tai Liittymätarjoukset.fi palvelussa.

Syökö prepaid liittymä dataa itsekseen?

Monet prepaid liittymän omistajat ovat laittaneet merkille, että liittymä syö dataa itsekseen. Ylen artikkelissa asiaa pohdittiin tarkemmin ja esitettiin kysymys DNA:lle. He osasivat kertoa, mitenkä asian laita todellisuudessa on. Dataa kuluu toisinaan kuin itsekseen, sillä data liikkuu puhelimen ja verkon välillä päivitysten takia.

Puhelimet tekevät erilaisia päivityksiä taustalla tai sovellukset päivittävät tietoja verkon yli. Sovellukset ja käyttäjärjestelmä tarvitsee aina dataa. Mikäli puhelimen asettaa lentotilaan, ei dataa pääse siirtymään. Mutta kun lentotila otetaan pois päältä, lähtee data jälleen liikkumaan ja kulumaan kuin itsestään.

Hämmennystä voi aiheuttaa myös se, että markkinoilla on erilaisia prepaid liittymiä. Rajattomissa prepaid liittymissä on tietty päiväveloitus käytti liittymää tai ei. Sitten on prepaid liittymiä, missä datasta veloitetaan kulutuksen mukaan.

Puhelinliittymä.com
Logo