Parhaat vinkit halvempaa liittymää etsivälle

Parhaat vinkit halvempaa liittymää etsivälle

Haluatko löytää halvemman puhelinliittymän mahdollisimman helposti ja nopeasti? Tässä artikkelissa tarjoamme hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla löydät halvemman liittymän säästäen runsaasti aikaa, rahaa ja hermoja.

Vertaa puhelinliittymät siihen suunnitellussa palvelussa

Puhelinliittymien etsimiseen ja vertailemiseen kuluu yllättävän paljon aikaa, jos selaa erikseen jokaisen palveluntarjoajan verkkosivut läpi vertaillen eri tyyppisiä puhelinliittymiä. Suomessa toimii tällä hetkellä neljä suurta operaattoria, joiden uusien liittymätarjousten perässä on tällä tavalla vaikea pysyä.

Eikö olisi paljon helpompaa vertailla puhelinliittymät yhdellä verkkosivulla, johon on koottu suosituimpien operaattoreiden liittymätarjoukset uusille asiakkaille? Mikäli haluat säästää aikaa, rahaa ja hermoja, vertaile puhelinliittymät Puhelinliittymä.com palvelussa, josta löytyy erittäin laaja valikoima liittymätarjouksia.

Oli mielessä sitten 4G liittymä, 5G liittymä, puhelinliittymä ilman kuukausimaksua, perusliittymä hitaalla nettiyhteydellä, liittymä ilman nettiä, puhelinliittymä lapselle tai seniorille, riistakameran liittymä tai prepaid liittymä, löydät palvelun kautta melko varmasti sopivimman vaihtoehdon edullisella tarjousjaksolla.

Liittymävertailusta voit tarkistaa ajankohtaiset liittymätarjoukset silloin kuin sinulle itsellesi parhaiten sopii. Voit vertailla yhdellä verkkosivulla kaikki Moi liittymät, Telia dot liittymät, Elisa liittymät, DNA liittymät ja Telia liittymät, jolloin säästät merkittävästi aikaa.

Palvelun valikoimaan on koottu operaattoreiden tarjoushintaiset puhelinliittymät, jotka ovat suunnattu uusille asiakkaille. Suurin osa tarjouksista on voimassa 1-2 vuotta, jonka jälkeen normaali hinta palaa voimaan automaattisesti. Hyödyntämällä uusille asiakkaille suunnatun liittymätarjouksen, voit säästää parhaassa tapauksessa jopa yli 100 euroa seuraavan vuoden puhelinlaskuissa.

Valitse puhelinliittymä tarpeesi mukaan

Ennen puhelinliittymien vertailemista on tärkeintä miettiä valmiiksi, millainen puhelinliittymä on paras omaa kulutusta ajatellen. Tarkoitus ei kuitenkaan ole etsiä markkinoiden halvin puhelinliittymä, vaan mahdollisimman edullista omaan käyttöön.

Liittymiä on laidasta laitaan, 4G liittymiä, 5G liittymiä, täysin rajattomilla ominaisuuksilla varustettuja, kulutuksen mukaan laskutettavia, joissa netti on kuitenkin rajaton, perusliittymiä ilman nettiyhteyttä ja prepaid liittymiä, joissa käytöstä maksetaan aina etukäteen.

Oma todellinen kulutus on mahdollista tarkistaa edellisen kuukauden puhelinlaskun erittelystä, johon on merkitty kulutettu data, puheluminuutit ja tekstiviestit. Puhelinliittymän ominaisuuksia ei kannata varmuuden vuoksi ylimitoittaa, silloin kuluja saattaa kertyä myös sellaisista ominaisuuksista, joita ei tarvitse.

Ylimääräiset ja turhat ominaisuudet karsimalla, kuluja kertyy vain tärkeistä ja välttämättömistä ominaisuuksista, joka on aina edullisin vaihtoehto. Voit tutustu erilaisiin liittymätyyppeihin puhelinliittymien vertailemiseen suunnitellussa palvelussamme.

Rajaton liittymä on huoleton valinta

Lähes jokaisella operaattorilla on liittymävalikoimassa valtaosa kiinteähintaisia rajattomia liittymiä. Rajaton liittymä on huolettomin liittymätyyppi, sillä se sisältää aina rajattomasti puheaikaa, tekstiviestejä ja netin käyttöä ennalta määritettyyn kuukausihintaan.

Puhelinliittymä on monen valinta varmasti myös siitä syystä, että silloin ei tarvitse laskea todellista kulutusta ja voi aina käyttää kaikkia ominaisuuksia täysin vapaasti. Rajatonta liittymää ei kuitenkaan suositella valitsemaan varmuuden vuoksi, sillä puhelut ja tekstiviestit eivät ole tässäkään liittymätyypissä milloinkaan ilmaisia.

Nykyaikana lähes jokainen matkapuhelimen omistaja lähettää viestejä ja soittaa erilaisten pikaviestipalveluiden kautta, sillä se on täysin ilmaista. Tästä syystä perinteiset puhelut ja tekstiviestit jäävät monella loppujen lopuksi erittäin vähäiselle käytölle kuukausittain.

Ennen liittymävalintaa kannattaa tutustua edellisen kuukauden puhelinlaskun erittelyosaan ja tarkistaa, kuinka paljon puheluminuutteja ja viestejä on kuluttanut. Rajaton puhelinliittymä ei välttämättä olekaan se kaikista halvin vaihtoehto, sillä kulutuksen mukaan laskutettava liittymä on melko varmasti halvempi.

Maksa vain siitä mitä käytät

Liittymävalikoimasta löytyy jokaiselta operaattorilta hieman erilainen kulutuksen mukaan laskutettava puhelinliittymä, jossa netin käyttöoikeus on kuitenkin rajaton. Nykyaikana suurin osa puhelimen omistajista käyttää erilaisia maksuttomia sovelluksia, joiden kautta on mahdollista soittaa ja lähettää viestejä ilmaiseksi.

Sovelluksien ansiosta perinteiset maksulliset puhelut ja tekstiviestit jäävät monella erittäin vähäiselle käytölle joka kuukausi. Tästä johtuen monet valitsevat liittymän, jossa kulutetusta puheajasta ja tekstiviesteistä maksetaan vain sen verran, mitä todellisuudessa on käyttänyt.

Puheluminuuttien ja tekstiviestien hinnoittelussa ei ole operaattoreiden välillä mitään kauhean suurta eroa. DNA laskuttaa puheluminuuteista ja tekstiviesteistä käytön mukaan 0,07€/min/kpl, Elisa 0,069€/min/kpl, Telia 0,07€/min/kpl ja Moi Mobiili 0,055€/min/kpl.

Moi Mobiili kertoo sivuillaan puhelujen ja tekstiviestien kuuluvan Euroopan reiluimmin hinnoiteltujen mobiilipalvelujen joukkoon.

Suurimman säästön saavutat vaihtamalla operaattoria

Mikäli tarkoituksena on säästää mahdollisimman paljon puhelinlaskuissa, suosittelemme vaihtamaan operaattoria. Lähes kaikki operaattorit julkaisevat tavallista edullisempia liittymätarjouksia, jotka ovat voimassa vain uusille asiakkaille.

Moi Mobiilin, Elisa Saunalahden, Telian ja DNA puhelinliittymät voit tarkistaa muutamassa minuutissa. Jos olet valmis vaihtamaan operaattoria, olet oikeutettu hyödyntämään uusille asiakkaille suunnatut liittymätarjoukset.

Näin saat puhelinliittymän edullisella tarjousjaksolla, joka on voimassa operaattorista riippuen 1-2 vuoden ajan. Tarjousjakson umpeuduttua liittymän hinta palaa normaaliin, jonka jälkeen voit uudelleen kilpailuttaa liittymäsi.

Tarjoushintaisen puhelinliittymän kulut voivat olla vuositasolla jopa 142 euroa vähemmän kuin normaalihintaisen liittymän.

Näin voit saada edullisen tarjouksen nykyiseltä operaattoriltasi

Päättyikö puhelinliittymäsi tarjousjakso ja liittymän hinta on tästä eteenpäin huomattavasti korkeampi? Haluatko pysyä nykyisen operaattorin asiakkaana mutta et ole tyytyväinen liittymän hintaan? Operaattoreiden liittymätarjoukset ovat voimassa uusille asiakkaille, joten et pysty hyödyntämään uusille asiakkaille suunnattuja liittymätarjouksia.

Mikään ei estä ottamasta yhteyttä esimerkiksi Elisa Saunalahden asiakaspalveluun ja pyytämään uutta liittymätarjousta, jolloin saatat saada uuden tarjouksen. Voit ottaa yhteyttä haluamallasi tavalla puhelimitse, sähköpostilla, verkkosivuilla olevalla lomakkeella tai keskustella asiasta operaattorin chat asiakaspalvelussa.

Yksi vaihtoehto on etsiä vastaava puhelinliittymä kilpailevalta operaattorilta ja hyödyntää heidän uusille asiakkaille suunnattu liittymätarjous. Mikäli päätät vaihtaa operaattoria ja tilaat uuden puhelinliittymän toiselta palveluntarjoajalta, ottaa nykyinen operaattori sinuun melko varmasti yhteyttä noin viikon sisällä.

Operaattori saattaa soittaa tai lähettää sinulle tekstiviestillä uuden liittymätarjouksen, jossa tarjoaa nykyistä liittymääsi tavallista halvemmalla tarjousjaksolla. Nykyinen operaattori on tässä kohtaa huomannut, että olet vaihtamassa operaattoria ja yrittää kaikin tavoin pitää sinut asiakkaanaan.

Vaikka olet tilannut uuden puhelinliittymän, voit silti hyväksyä operaattorin tarjoaman liittymätarjouksen, jolloin jo tilattua liittymää ei tarvitse irtisanoa tai peruuttaa.

Tarkista liittymän hinta ja ominaisuudet kerran vuodessa

Yksi tärkeimmistä asioista on tarkistaa puhelinliittymän hinta ja ominaisuudet säännöllisesti. Vertaile liittymäsi tarjoamia ominaisuuksia ja hintaa vastaaviin liittymiin, joita operaattorit kauppaavat. Monet maksavat tietämättään reilusti ylihintaa puhelinliittymästään, sillä hinnan ja ominaisuuksien tarkistaminen on jäänyt tekemättä.

Vaikka puhelinliittymän hinnan ja ominaisuudet tarkistaisi vuoden välein, saattaa markkinoilla olla vastaava liittymä huomattavasti halvempaan hintaan. Mikäli löydät joltain operaattorilta halvemman tarjouksen, kannattaa liittymä tietenkin vaihtaa halvempaan.

Suurin osa operaattoreiden tarjousjaksoista on voimassa vain yhden vuoden ajan, jonka jälkeen liittymän hinta palaa normaaliin. Tässä kohtaa puhelinliittymän hinta tulisi viimeistään tarkistaa, sillä silloin saat varmasti halvemman tarjouksen toiselta operaattorilta.

Jos liittymän hinta näyttää olevan edelleen halvimmasta päästä, kannattaa myös tarkistaa liittymän ominaisuudet. Sisältääkö nykyinen liittymäsi esimerkiksi jotain ominaisuuksia joita et todellisuudessa tarvitse? Turhat ominaisuudet kannattaa aina karsia pois, sillä ne saattavat nostaa puhelinliittymän kuukausimaksua.

Puhelinliittymä.com
Logo