Nettiliittymä

Nettiliittymä helposti ja edullisesti netistä

Onko sinulla hakusessa nopea nettiliittymä puhelimeen, tietokoneeseen, tablettiin, riistakameraan tai muuhun laitteeseen?

Vertailutaulukostamme löydät kaikki suosituimmat Elisa liittymät, DNA liittymätTelia liittymät ja Moi liittymät.

Tutustu eri vaihtoehtoihin ja valitse sinun käyttöösi edullisin ja parhaiten sopiva nettiliittymä.

Puhelinliittymä suositellaan kilpailuttamaan ja hinta tarkistamaan vähintään kerran vuodessa.

Näin voit olla aina varma siitä, että sinulla on aina käytössäsi paras paketti edullisimpaan hintaan.

Säännöllinen kilpailuttaminen voi tuoda vuositasolla kymmenien ellei jopa satojen eurojen säästöt.

Valitse taulukosta käyttötarkoitukseesi sopiva nettiliittymä

Usein kysyttyä nettiliittymistä

Mikä nettiliittymä on?

Nettiliittymä, eli mobiililaajakaistan avulla voit selata esimerkiksi puhelimellasi nettiä, missä ikinä liikutkin. Nykyään lähes kaikki puhelinliittymät sisältävät myös netin, mutta nopeus ja laskutustapa vaihtelevat.

Kuinka nopean nettiliittymän tarvitsen?

Tähän on mahdotonta sanoa oikeaa vastausta. Puhelimen käyttäjä tietää itse parhaiten sen, kuinka paljon ja miten nettiä käyttää. Mikäli et pelaa puhelimella nettipelejä tai katso viedeoita, 50-100 Mbit/s -yhteys on yleensä riittävän nopea. Jos kuitenkin katso puhelimella elokuvia, videoita ja pelaat pelejä, silloin nopeampi yhteys takaa sen ettei netti pätki.

Mihin laitteeseen nettiliittymä soveltuu?

Palvelumme kautta voit hankkia nettiliittymän edulliseen tarjoushintaan mihin tahansa laitteeseen. Oli tarpeesi sitten nettiliittymä puhelimeen, robottiruohonleikkuriin, riistakameraan, tietokoneeseen, läppäriin tai tablettiin.

Millä operaattorilla on halvin nettiliittymä?

Tämän asian voit tarkistaa helposti ja nopeasti palvelumme vertailutaulukosta, johon on koottu kaikkien puhelinoperaattorien nettiliittymät.

Kuinka usein nettiliittymä kannattaa kilpailuttaa?

Liittymä suositellaan kilpailuttamaan ja hinta tarkistamaan vähintään kerran vuodessa. Oli käyttölaitteesi sitten robottiruohonleikkuri, riistakamera, tabletti, tietokone tai älypuhelin, säännöllinen kilpailuttaminen voi tuoda vuositasolla yllättävän suuret säästöt.

Nettiliittymä vertailusta löydät parhaat tarjoukset

Puhelinliittymä.com sivuston nettiliittymä vertailusta löydät parhaat liittymätarjoukset, joissa et maksa turhaan puhepaketeista tai vastaavista lisäominaisuuksista.

Liittymät sopivat täydellisesti kaikille, jotka käyttävät puhelinta netti painotteisesti ja hoitavat puhelut sekä viestittelyt sovelluksien kautta, kuten esimerkiksi Whatsappissa.

Lisäksi palvelumme nettiliittymät sopivat mainiosti tablettiin tai vaikka riistakameraan, sillä paketit ei sisällä lainkaan puhetta, tekstiviestejä tai muita lisäpalveluita.

Liittymää hankkiessa kannattaa siis pitää silmällä, mitä ominaisuuksia liittymä sisältää, ettet turhaan maksa ylimääräistä ominaisuuksista, joita et ikinä tule tarvitsemaan.

Kannattaa aina pohtia hieman sitä, millaiseen käyttöön liittymä tulee. Jos surffailet esimerkiksi puhelimella tai tabletilla paljon verkossa päivittäin, niin siinä tapauksessa rajaton nettiliittymä saattaa olla halvin vaihtoehto.

Nykyään rajattomat 4G nettiliittymän saa todella huokeaan hintaan verrattuna siihen, kuinka paljon vastaavat nettiliittymät maksoivat vielä muutama vuosi sitten.

Myös teknologia ja kuuluvuusalueet ovat kehittyneet ja kasvaneet roimasti, jonka ansiosta netin käyttö on entistäkin vaivattomampaa, mukavampaa ja tietystin nopeampaa.

Yritysliittymä kannattaa myös päivittää uuteen säännöllisesti tai ainakin vilkaista yrityspakettien hinnat ja ominaisuudet omalle yritykselle sopiviksi. Kilpailuttaminen tuo yrityksille yleensä satojen eurojen säästöt.

Miksi nettiliittymä kannattaa kilpailuttaa?

Usein operaattorit tarjoavat lähes samoja palveluja eri hintaan, siksi liittymävertailu kannattaa.

Nykyään nettiliittymä suositellaan kilpailuttamaan muutaman kerran vuodessa tai vähintään kerran vuodessa.

Suomessa toimii tällä hetkellä kolme suurta operaattoria, jotka pyrkivät pitämään kiinni viimeiseen asti vanhoista asiakkaistaan ja tietystin pyrkivät saamaan jatkuvasti lisää uusia asiakkaita tarjoamalla erilaisia palveluja tarjoushintaan.

DNA:n, Elisa Saunalahden ja uuden tulokkaan Moi Mobiilin välinen kilpailu on siis todella kovaa, siksi markkinoille ilmestyy myös tasaiseen tahtiin erittäin edullisia liittymätarjouksia, joilla houkutellaan uusia asiakkaita.

Säännöllinen tuotevertailu, hintojen silmällä pitäminen ja puhelinliittymän tai nettiliitymän vaihtaminen edullisempaan tai kokonaan toiselle operaattorille saattaa tuoda vuositasolla suuriakin säästöjä.

Toisella operaattorilla saattaa olla tälläkin hetkellä ominaisuuksiltaan sama liittymä edullisempaan hintaan kuin sinun operaattorillasi. Suosittelemme vikaisemaan liittymätarjoukset, ettet maksa samasta palvelusta liikaa.

Kilpailuta oma ja perheenjäsenten nettiliittymät  samalla kertaa ja saatat yllättyä positiivisesti kuinka paljon muutaman minuutin mittainen kilpailuttaminen pudottaa puhelinlaskuja vuositasolla!

Langaton nettiliittymä tarjoaa peruskäyttöön riittävät nopeudet

Nykyaikainen langaton nettiliittymä tarjoaa peruskäyttöön riittävät nopeudet, sillä 4G verkot ovat laajentuneet ja parantuneet kovaa vauhtia.

Tekniikan kehittyessä ja verkkojen laajentuessa se tarjoaa tulevaisuudessa varmasti vieläkin huomattavasti paremman ja suuremman nopeuden.

Langaton nettiliittymä sopii mainiosti peruskäyttöön niin kotiin, mökille ja matkoille.

Langaton liittymä on saatavilla tänä päivänä laitteeseen kuin laitteeseen, niin puhelimeen, pöytätietokoneeseen, kannettavaan tietokoneeseen, tablettiin kuin riistakameraankin.

Miltä operaattorilta löytyy halvin 4G nettiliittymä?

Nettiliittymä vertailussa valitaan yleisesti sama tiedonsiirtonopeus ja vertaillaan kaikkien operaattorien valikoimaa. Näin koitetaan löytää jokaiselta operaattorilta samoilla ominaisuuksilla varustettu paketti vertailuun.

Jos tarkastellaan Moi Mobiilin, Elisa Saunalahden ja DNA:n valikoimaa, joissa on kaikissa 100 Mbit/s tiedonsiirtonopeus ja rajaton netti, niin halvin nettiliittymä löytyy ylivoimaisesti Moi Mobiililta.

Moin liittymä sisältää siis 100 Mbit/s tiedonsiirtonopeuden ja rajattoman netin hintaan 18 euroa kuukausi.

Kun tarkastellaan DNA:n ja Elisa Saunalahden vastaavia nettiliittymiä, niin hinta on noin 25 euroa kuukausi.

Ainut ero nettiliittymien ominaisuuksissa oli se, että Moin liittymä ei sisältänyt yhtään puhetta ja tekstiviestejä kun taas muiden vertaulussa olleiden operaattorien puhelinliittymät sisältävät hieman puhetta ja tekstiviestejä.

Kannattaako valita automaattisesti halvin nettiliittymä?

Liittymä kannattaa valita aina sen mukaan, mikä paketti vastaa parhaiten käyttötarkoitusta.

Halvin nettiliittymä ei siis ole missään nimessä paras vaihtoehto kaikille.

Ensin kannattaa etsiä jokaiselta operaattorilta omaan käyttötarkoitukseen parhaiten soveltuvat nettiliittymät, jonka jälkeen on helppo vertailla liittymien ominaisuuksia, hintaa ja tiedonsiirtonopeuksia toisiinsa.

Näin löydät varmasti muutamassa minuutissa ominaisuuksiltaan parhaan ja hinnaltaan edullisimman vaihtoehdon.

Operaattorien nettiliittymissä on niin suuria eroja, että vertailuun kannattaa malttaa käyttää muutama minuutti. Usein hätiköiden valittu nettiliittymä ei ole ominaisuuksiltaan paras eikä varsinkaan edullisin vaihtoehto.

Nettiliittymien vertailu saattaa kuulostaa aluksi vaikealta ja siksi vertailu usein jää tekemättä. Me olemme kuitenkin koonneet suurimpien operaattorien nettiliittymät samaan taulukkoon, joten vertailu ei voisi olla enää helpompaa.

Liikkuva nettiliittymä datakatolla

Useimmat varsinkin vanhemmat ihmiset käyttävät nettiä hyvin vähän tyypillisimmillään jopa alle pari gigaa.

Siksi kannattaa hieman laskea, onko mitään järkeä maksaa silloin rajattomasta tiedonsiirrosta.

Liittymä suositellaan aina valitsemaan vastaamaan parhaiten omaa käyttötottumusta.

Mikäli nettiliittymä on varustettu rajattomalla netillä mutta sen käyttö jää vähäiseksi, ei liittymä luultavasti ole oikea ja edullisin vaihtoehto käyttäjälle.

Tässä kohtaa liittymävertailu voi säästää useita euroja kuukaudessa ja käyttäjä saa kaupan päälle itselle sopivan liittymän.

On kuitenkin hyvä muistaa, että Suomessa data on maailmanlaajuisesti katsottuna poikkeuksellisen edullista, joten mistää satojen eurojen säästöistä tässä ei kuitenkaan ole kyse.

Rajaton liikkuva nettiliittymä

Nykyään yhä useampi liittymä on varustettu rajattomalla datalla, eli saat käyttää nettiä niin paljon kuin haluat edulliseen kuukausihintaan.

Rajaton nettiliittymä on erinomainen valinta kaikille heille, jotka käyttävät internettiä päivittäin.

Kun sinulla on käytössä rajaton netti, voit surffailla netissä niin paljon kuin haluat päivittäin ja silti tiedät jo etukäteen lähes eurolleen kuinka suuri seuraava puhelinlaskusi tulee olemaan.

Liikkuva nettiliittymä sopii mainiosti puhelimeen, tablettiin, valvonta- tai riistakameraan. Tällöin voit surffailla myös tabletilla internetissä rajattomasti kotimaassa.

Mikäli matkustat  paljon, suosittelemme valitsemaan liittymän, joka toimii samaan tapaan myös ulkomailla.

Miten valita sopiva liittymä?

Nettiliittymä kannattaa valita aina sen mukaan, mikä vastaa parhaiten käyttötarkoitusta.

Onko toiveissa kiinteä vai langaton netti? 

Langaton netti soveltuu nykyään hyvin peruskäyttöön ja on myös hyvä vaihtoehto silloin jos nettiyhteyttä tarvitaan myös esimerkiksi työmatkalla, lomalla tai mökillä.

Kiinteässä netissä on huomattavasti suurempi tiedonsiirtonopeus ja se soveltuu hyvin useammalle laitteelle.

Käytetäänkö nettiyhteyttä vain kotona vai tuleeko sen toimia myös muualla?

Mikäli nettiyhteyttä tarvitaan ainoastaan kotona, voi olla fiksuinta hankkia kiinteä netti valokuidun avulla tai mobiililaajakaistaliittymä reitittimellä.

Jos nettiyhteyttä tarvitaan suurimmaksi osaksi työmatkalla, mökillä ja lomalla, silloin kannattaa miettiä langatonta nettiä. Langaton nettiliittymä soveltuu nopeudeltaan erinomaisesti peruskäyttöön.

Tarvitsetko nettiyhteyttä vain harvoin?

Jos tarvitset nettiä vain muutaman päivän kuukaudessa, saattaa nettiliittymä vuorokausihinnoittelulla tai käytön mukaan olla halvin vaihtoehto.

Mikäli valitset rajattoman nettiliittymän ja käytät nettiä hyvin vähän, saatat maksaa kuukausihintaan huomattavasti enemmän kuin käytön mukaan laskutettuna.

Käytätkö nettiä runsaasti päivittäin?

Kuten aikaisemmin kerroimme, nettiliittymä kannattaa valita aina sen mukaan mikä vastaa parhaiten käyttötarkoitusta. Mikäli selaat nettiä paljon päivittäin, kannattaa ehdottomasti valita rajaton nettiliittymä.

Silloin sinun ei tarvitse tressata siitä, oletko käyttänyt tänään jo liikaa nettiä. Voit surffailla siis huoletta niin paljon kuin haluat edulliseen kuukausihintaan.

Nettiliittymien erot

Nettiliittymä vertailussa huomaat varmasti nopeasti, että liittymissä on valinnanvaraa ja suuria eroja.

Eroavaisuuksia ovat datapaketin rajallisuus ja rajattomuus sekä tietystin internetyhteyden nopeus.

Lisäksi nettiliittymiä myydään nykyään niin 3G ja 4G ominaisuuksilla – 5G alkaa olemaan jo ovella.

Saattaa kuitenkin olla, että netin vähäinen käyttäjä ei välttämättä huomaa eroa 3G ja 4G välillä.

Merkittävin ero on kuitenkin se, että 3G yltää maksimissaan noin 20 Mbit/s ja 4G yhteydellä on mahdollisuus saavuttaa satojen megabittien nopeus, maksimissaan jopa 300 Mbit/s.

Todellisuudessa ilmoitetuista maksiminopeuksista jäädään kuitenkin jonkin verran alle, mutta etenkin kaupunkien keskustassa 4G yhteys saattaa saavuttaa lähelle ilmoitetun maksiminopeuden.

Nettiliittymä 3G yhteydellä riittää peruskäyttöön, mutta netin suurkuluttajan kannattaa valita 4G nettiliittymä.

4G liittymää käyttäessä huomaa suuren eron 3G yhteyteen verrattuna, jos käyttää paljon Youtubea tai NetFlixiä.

Tosielämän käytössä nettiliittymä 3G yhteydellä riittää kaikkeen peruskäyttöön, mutta enemmän mediaa kuluttavilla (esim. YouTube, NetFlix) 4G nettiliittymä voi nostaa netinkäyttökokemusta huomattavasti.

Miten tietokoneeseen saa liikkuvan netin?

Tietokoneen nettiliittymänä voi käyttää tavallista mobiililiittymää tai erillistä liikkuvaa laajakaistaa.

Tietokoneeseen saadaan liikkuva netti mokkulan avulla.

Mokkulan sisälle laitetaan nettiliittymän sim-kortti ja mokkula kytketään tietokoneen usb-porttiin.

Mokkulan avulla tietokoneen netti toimii moitteettomasti kaikkialla, missä mobiilitiedonsiirto muutenkin toimii.

10 Total Score

Puhelinliittymä.com
10
User Rating: 5 (1 votes)