Miten puhelimen akun saa kestämään pidempään?

Miten puhelimen akun saa kestämään pidempään?

Puhelimen akun kesto on yleensä yksi suurimmista haasteista nykypäivän käyttäjille. Akun loppuminen kesken päivän voi olla ärsyttävää ja rajoittaa puhelimen käyttöä. Onneksi on olemassa useita tapoja, joilla puhelimen akun kestoa voi pidentää. Tässä artikkelissa Puhelinliittymä.com tiimi antaa erilaisia vinkkejä, joilla voit saada puhelimesi akun kestämään pidempään.

Vältä turhia taustasovelluksia

Yksi tärkeimmistä keinoista puhelimen akun keston pidentämiseen on välttää turhien taustasovellusten käyttöä. Monet sovellukset, kuten some-sovellukset ja pelit, voivat jatkaa toimintaansa taustalla, vaikka et käyttäisi niitä aktiivisesti. Tämä vie merkittävästi virtaa puhelimen akusta ja voi lyhentää sen kestoa huomattavasti.

Jos haluat pidentää puhelimen akun kestoa, voit käydä läpi sovelluksesi ja poistaa ne, joita et käytä tai joita et tarvitse jatkuvasti. Lisäksi voit tarkistaa sovellustesi asetukset ja estää niitä käyttämästä sijaintitietoja, mikä voi myös auttaa säästämään akkua.

Jotkut puhelinmallit tarjoavat myös erilaisia akunsäästötiloja, jotka rajoittavat taustasovellusten toimintaa ja hidastavat matkapuhelimen toimintaa hieman, mutta pidentävät merkittävästi akun kestoa. Nämä tilat voivat olla hyödyllisiä esimerkiksi matkustaessa tai silloin, kun et tarvitse puhelinta jatkuvasti käytössä.

On myös hyvä muistaa, että eri sovellukset kuluttavat akkua eri tavalla. Esimerkiksi videot ja musiikin suoratoisto kuluttavat enemmän virtaa kuin tekstipohjaiset sovellukset. Siksi kannattaa välttää raskaita sovelluksia ja toimintoja silloin, kun haluat pidentää akun kestoa.

Lisäksi voit tarkistaa, mitkä sovellukset kuluttavat eniten akkua puhelimesi asetuksista ja rajoittaa niiden käyttöä tai poistaa ne kokonaan, jos ne eivät ole välttämättömiä. Näin voit saada merkittävästi enemmän aikaa yhdellä akun latauksella.

Säädä näytön kirkkautta ja sammuta automaattinen kirkkauden säätö

Toinen hyvä tapa säästää akkua on säätää näytön kirkkautta. Mitä kirkkaampi näyttö on, sitä nopeammin akku tyhjenee. Monilla puhelimilla on automaattinen kirkkauden säätö, joka voi nostaa kirkkautta tarpeettomasti, mikä kuluttaa akkua. Siksi on hyvä säätää kirkkaus käsin sopivalle tasolle ja sammuttaa automaattinen säätö. Tämä auttaa pidentämään akun kestoa.

Voit myös harkita puhelimen energiansäästötilan käyttöä, joka rajoittaa puhelimen suorituskykyä ja estää taustasovelluksia käynnissä. Tämä voi auttaa säästämään akkua pitkän päivän aikana. Jos et halua käyttää energiansäästötilaa koko ajan, voit kytkeä sen päälle esimerkiksi silloin, kun akku on vähissä tai kun tiedät, että et tarvitse puhelinta useaan tuntiin.

Lisäksi voit harkita puhelimen näytön aikakatkaisun säätämistä. Tämä tarkoittaa sitä, että näyttö sammuu automaattisesti tietyn ajan kuluttua, kun puhelinta ei käytetä. Lyhyempi aikakatkaisu auttaa säästämään akkua, sillä näyttö ei jää turhaan päälle, kun et käytä puhelinta.

Vältä äänenvoimakkuuden ja värinän käyttöä

Kolmas tapa säästää puhelimen akkua on välttää äänenvoimakkuuden ja värinän käyttöä. Ääni- ja värinähälytykset kuluttavat akkua enemmän kuin yksinkertainen ilmoitus. Varsinkin jos käytät puhelinta paljon päivittäin, äänien ja värinöiden välttäminen voi säästää merkittävästi akkua.

Sen sijaan voit asettaa ilmoitukset vain näytölle ilman ääntä tai värinää. Tämä mahdollistaa ilmoitusten havaitsemisen, mutta vähentää akun kulutusta. Voit myös säätää ilmoitusten tiheyttä ja määrää valitsemalla vain tärkeimmät sovellukset, joista haluat vastaanottaa ilmoituksia.

Lisäksi voit välttää puhelimen ääni- ja värinähälytyksiä kokonaan pitämällä sen äänettömällä tilalla tai lentotilassa, jos et tarvitse puhelimen yhteyksiä hetkeksi. Lentotilassa puhelimesi ei yritä löytää yhteyttä mobiiliverkkoon tai Wi-Fiin, joten se käyttää vähemmän akkua. Voit myös asettaa älypuhelimesi äänettömälle tilalle esimerkiksi silloin, kun et halua häiritä muita ihmisiä tai kun keskityt tärkeisiin tehtäviin.

Värinän sijaan voit myös asettaa puhelimen näytön vilkkumaan, kun saat ilmoituksen. Tämä auttaa havaitsemaan ilmoituksen ilman, että puhelin tarvitsee käyttää värinää tai ääntä. Puhelimen näytön vilkutusasetukset löytyvät yleensä puhelimen asetuksista.

Sulje sovellukset käytön jälkeen

Neljäs tärkeä vinkki puhelimen akun kestävyyden parantamiseksi on sulkea sovellukset käytön jälkeen. Monet käyttävät useita sovelluksia samanaikaisesti ja jättävät ne auki taustalle, mikä voi kuluttaa huomattavasti akkua. Kun sovelluksia on avoinna taustalla, ne jatkavat usein päivittämistä, mikä käyttää lisää virtaa.

Sovellusten sulkeminen on helppoa. Useimmissa puhelimissa voit napauttaa vierityspalkin painiketta kahdesti, jolloin pääset sovellusten avoimeen näkymään. Täällä voit pyyhkäistä sovellukset ylöspäin, jolloin ne sulkeutuvat. On myös mahdollista käyttää sovelluksia, jotka sulkevat automaattisesti taustalla olevat sovellukset tietyn ajan kuluttua.

On kuitenkin hyvä muistaa, että jotkut sovellukset saattavat olla tarkoitettu toimimaan taustalla jatkuvasti, kuten musiikkisoittimet tai paikannussovellukset. Näiden sovellusten sulkeminen voi vaikuttaa niiden suorituskykyyn tai toimivuuteen. Tarkista siis aina, onko sovelluksen sulkeminen välttämätöntä ennen sen sulkemista taustalta.

Pidä puhelin viileässä paikassa

Puhelimen akun kesto voi kärsiä huomattavasti, jos puhelin altistuu kuumuudelle. Jos pidät puhelinta esimerkiksi taskussasi tai laukussasi auringonpaisteessa, se voi ylikuumentua ja kuluttaa akkua nopeammin. Siksi on tärkeää pitää puhelin viileässä paikassa, kun sitä ei käytetä.

Voit esimerkiksi pitää puhelinta varjossa. Vältä myös puhelimen jättämistä suoraan auringonpaisteeseen tai kuuman auton sisälle.

Lisäksi on hyvä huomioida, että puhelin saattaa lämmetä käytön aikana, varsinkin jos käytät sitä intensiivisesti tai pidempään aikaa. Tällöin on hyvä antaa puhelimen jäähtyä hetki, jotta se ehtii viilentyä ennen uuden käyttökerran aloittamista.

Puhelimen viileänä pitäminen ei pelkästään paranna akun kestoa, vaan myös pidentää puhelimen elinikää ja voi estää mahdollisia vaurioita, jotka voivat syntyä liian korkeassa lämpötilassa.

Vältä nopeaa lataamista ja ylikuormitusta

Nopea lataaminen ja puhelimen ylikuormittaminen voivat lyhentää akun käyttöikää ja aiheuttaa muita ongelmia. Puhelimen lataaminen liian nopeasti voi lisätä akun lämpötilaa, mikä voi vaikuttaa sen elinikään. Siksi kannattaa käyttää vain puhelimen mukana toimitettua laturia tai muuta yhteensopivaa laturia, joka on suunniteltu puhelimesi lataamiseen.

Ylikuormitus voi myös olla haitallista puhelimen akulle. Esimerkiksi raskaat pelit ja sovellukset voivat kuormittaa puhelinta liikaa ja aiheuttaa lämpenemistä. Tämä voi johtaa akun nopeampaan tyhjenemiseen ja jopa vaurioihin. Kannattaa siis välttää liian raskaiden sovellusten käyttöä tai ainakin rajoittaa niiden käyttöä tarpeen mukaan.

Puhelimen akun käyttöiän pidentämiseksi on tärkeää huolehtia siitä, että se ladataan turvallisesti ja vältetään ylikuormitusta. Puhelimen akun lataaminen hitaasti ja käyttämällä sitä varovasti auttaa pitämään sen kunnossa ja pidentää sen käyttöikää.

Käytä virransäästötilaa

Virransäästötila on kätevä ominaisuus, joka auttaa säästämään puhelimen akkua. Tämä tila rajoittaa puhelimen suorituskykyä ja vähentää taustalla pyörivien sovellusten toimintaa, mikä auttaa säästämään akkua. Voit aktivoida virransäästötilan yleensä puhelimen asetuksista. Joissain puhelinmalleissa virransäästötilan voi myös kytkeä päälle pikakuvakkeen avulla.

Virransäästötila rajoittaa esimerkiksi näytön kirkkautta, taustalla pyörivien sovellusten käyttöä ja ilmoitusten vastaanottamista. Jos et tarvitse puhelintasi jatkuvasti esimerkiksi työtehtävissä, voi virransäästötila olla hyvä vaihtoehto akun säästämiseksi.

Huomaa kuitenkin, että virransäästötila voi vaikuttaa puhelimen suorituskykyyn, joten sitä ei kannata käyttää jatkuvasti. Esimerkiksi pelejä pelatessa tai vaativien sovellusten käytössä virransäästötila voi haitata käyttökokemusta.

Vaihda akku uuteen tarvittaessa

Vaikka puhelimen akun käyttöikä on pidennyt viime vuosien aikana, on akun vaihtaminen silti hyvä harkita, jos puhelimen akku ei enää kestä kovin pitkään yhdellä latauksella. Akun vaihtaminen voi olla hyvä vaihtoehto, jos et halua investoida uuteen puhelimeen tai jos nykyinen puhelimesi on muuten toimiva.

Akun vaihtaminen voi olla hieman hankalaa, sillä useimmissa puhelimissa akku ei ole helposti vaihdettavissa. Jos et ole varma, miten akunvaihto tapahtuu, on parempi antaa se ammattilaisen tehtäväksi.

Akun vaihtamisen jälkeen kannattaa varmistaa, että akku on yhteensopiva puhelimen kanssa ja että se on asennettu oikein. Kun uusi akku on paikallaan, lataa se täyteen ennen käyttöönottoa. Uusi akku saattaa vaatia muutaman latauskerran ennen kuin se saavuttaa maksimaalisen kapasiteettinsa, joten älä huoli, jos akku ei kestä heti ensimmäisillä latauskerroilla yhtä pitkään kuin toivoisit.

Akun vaihtaminen itse saattaa vaikuttaa puhelimen takuuseen. Jos puhelimesi on vielä takuuaikana, on parempi antaa akunvaihto ammattilaisen tehtäväksi. Joissain tapauksissa takuu voi jopa kattaa akun vaihdon.

Tilaa uusi puhelin tarvittaessa

Puhelimen käyttöikä voi vaihdella merkittävästi eri käyttäjien välillä. Joillekin puhelin voi kestää useita vuosia, kun taas toisilla se voi hajota jopa vuoden kuluttua. Vaikka hyvällä huollolla ja oikealla käytöllä voi pidentää puhelimen käyttöikää, on tärkeää tiedostaa, että uuden puhelimen tilaaminen voi olla tarpeellista tietyn ajanjakson jälkeen.

Puhelimien hinnat vaihtelevat paljon eri merkkien ja mallien välillä. Uuden puhelimen hankinta voi aiheuttaa päänvaivaa, kun pitää pohtia eri vaihtoehtoja ja rahoitusratkaisuja. Osamaksu on yksi vaihtoehto, jota monet kuluttajat harkitsevat uutta puhelinta hankkiessaan.

Osamaksu on käytännössä laina, joka maksetaan takaisin kuukausittain sovitun ajanjakson aikana. Tämä tarkoittaa, että uuden puhelimen voi saada käyttöön ilman, että tarvitsee maksaa koko summaa kerralla. Osamaksu mahdollistaa myös sen, että kuluttaja voi valita korkeamman hintaluokan puhelimen, jota ei ehkä olisi varaa ostaa käteisellä.

Osamaksun etuna on myös se, että se tarjoaa joustavuutta talouden suunnittelussa. Sen sijaan, että joutuisi käyttämään suuren summan rahaa kerralla, voi hajauttaa maksun useammalle kuukaudelle. Tämä voi auttaa hallitsemaan paremmin omaa taloutta ja varautua mahdollisiin yllättäviin menoeriin.

Osamaksu ei kuitenkaan ole ilmaista rahaa ja lainasta maksetaan yleensä korkoa. On tärkeää lukea tarkasti lainaehtoihin liittyvät tiedot ja varmistaa, että ymmärtää kaikki maksut ja kustannukset ennen sopimuksen allekirjoittamista. On myös hyvä muistaa, että osamaksusopimuksen voi peruuttaa 14 päivän kuluessa sopimuksen allekirjoittamisesta.

Jos harkitset uuden puhelimen hankkimista, kannattaa vertailla eri vaihtoehtoja huolellisesti ja tarkistaa parhaat puhelin tarjoukset. Mikäli valitset osamaksun, muista myös varmistaa, että sinulla on varaa maksaa kuukausittaiset lyhennykset sovitusti, jotta vältät mahdolliset lisäkulut.

Puhelinliittymä.com
Logo