Miten löytää edullinen pikalaina?

Miten löytää edullinen pikalaina

Yllättävät tilanteet voivat joskus johtaa tarpeeseen hakea lainaa, mutta pikavippien negatiivinen maine saattaa herättää epäröintiä. Onko nykyaikana mahdollista saada pikalaina nopeasti tilille kohtuullisella hinnalla? Kyllä, sillä nykyaikana pikalaina voi olla jopa yllättävän edullinen.

Miten löytää edullinen pikalaina?

Elämän yllättävät tapahtumat eivät aina anna ennakkovaroitusta tai lähes koskaan. Saattaa olla, että pesukone tai jääkaappi päättää lopettaa toimintansa samaan aikaan kun sähkölasku on tavallista suurempi tai auton renkaiden uusiminen tulee ajankohtaiseksi eikä nykyaikana ole mahdollista saada edes veronpalautuksia ennakkoon ja tietenkin niiden maksupäivään on vielä aikaa.

Jos säästöjä ei ole tai niitä ei haluta käyttää, kulutusluotto ja joustoluotto saattaa näyttäytyä ainoana vaihtoehtona. Nykypäivänä markkinoilla on paljon pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka tarjoavat nopeita pikalainoja, mutta onko näiden tarjousten hyväksyminen järkevää vai kannattaako ne kiertää mahdollisimman kaukaa?

Onko pikalaina ja pikavippi sama asia?

Vielä useampi vuosi sitten pikavipit olivat suosittuja. Tyypillisesti nämä olivat pieniä, korkeintaan muutaman sadan euron lainoja, jotka siirtyivät tilille välittömästi. Luotonantaja ei välttämättä tarkistanut hakijan maksukykyä riittävän perusteellisesti ja korot sekä lainakulut saattoivat olla yllättävän suuret, mikä johti ihmisiä velkakierteeseen ja taloudelliseen ahdinkoon.

Syystäkin pikavipit saivat epäluotettavan maineen ja yhteiskunta reagoi tilanteeseen onneksi nopeasti. Nykyaikana kuluttajansuojalaki sääntelee lainojen korkoja tiukemmin kuin aiemmin. Nykyajan pikalainaa ei pidä sekoittaa näihin huonomaineisiin pikavippeihin.

Useimmissa vertailupalveluissa nykyaikaiset pikalainat esitellään edelleen pikavippi nimisellä sivulla vain, koska edelleen ihmiset etsivät nopeasti saatavilla olevia lainoja pikavippi sanalla. Nykyaikana pikavippi voi tarkoittaa pikalainaa, jossa on kohtuulliset korot ja kulut. Vaikka se on nopeasti saatavissa oleva laina, sen ehdot on suunniteltu olemaan reilumpia ja ne vastaavat paremmin uusittua kuluttajansuojalakia.

Kuten nimestä voi päätellä, pikalaina on saatavilla nopealla aikataululla, jopa yhden arkipäivän kuluessa. Pikalainan hakeminen tapahtuu verkossa ja lainasopimus allekirjoitetaan verkkopankkitunnuksilla. Pikalaina on pikemminkin verrattavissa kulutusluottoihin ja muihin vakuudettomiin lainoihin kuin pikavippeihin. Tämän vuoksi sen saamiseksi ei tarvitse antaa vakuuksia tai takaajia. Pikalainaa on mahdollista hakea helposti ja nopeasti netistä useista pankeista ja rahoituslaitoksista aina 1000 eurosta jopa 60 000 euroon saakka 1-15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Pikalainaa myönnetään nykyaikana järkevästi ja vastuullisesti

Pikalainan saaminen vaatii yleensä vakaat tulot. Luotonantajat vaativat tavallisesti nähtäväkseen tulotodistuksen ennen lainasopimuksen hyväksymistä. Tällä tavoin pyritään välttämään velkaongelmien syntymistä yksilöille ja samalla edistämään positiivista taloudellista kurinalaisuutta.

Pikalainan hakemisen edellytykset:

  • Hakijan tulee olla vähintään 18-vuotias.
  • Hakijalla tulee olla säännölliset palkka- tai muut tulot.
  • Hakijan maksuhistorian tulee olla moitteeton.

Se, että markkinoilla on useita pikalainan tarjoajia, on hyvä asia kilpailun näkökulmasta. Oli mielessä sitten uusi puhelinliittymä tai sähkön kilpailutus, voit kilpailuttaa ne useamman eri toimijan kesken samalla tavalla kuin pikalainan hakija voi vertailla eri luotonantajien ehtoja ja valita oman elämäntilanteensa ja budjettinsa mukaan parhaiten sopivan lainan.

Pikalainan hakijan tulee kuitenkin muistaa, että alhaisen koron mainostaminen ei tarkoita välttämättä, että laina olisi kaikista edullisin. Lainan kokonaiskustannuksiin vaikuttavat esimerkiksi lainan määrä, takaisinmaksuaika, luotonantajan tekemä riskiarvio hakijasta, nimelliskorko, lainanhoitokulut ja takaisinmaksuehdot.

Matalakorkoiseksi mainostettu laina voi sisältää korkeita tilinhoitokuluja ja toisinpäin. Jokin toinen laina voi näyttää hyvältä, kunnes paljastuu, että mahdollinen ennenaikainen takaisinmaksu aiheuttaa suuret kulut.

Vertailessa lainatarjouksia on varmistettava, että lainahinnat on ilmoitettu todellisen vuosikoron mukaisesti. Tämä tarkoittaa, että hinnassa on otettu huomioon nimelliskoron lisäksi kaikki lainasta vuosittain kertyvät kulut.

Miten löydän edullisen pikalainan?

Miten sitten löytää mahdollisimman edullinen pikalaina? Saattaa tuntua raskaalta pyytää ja vertailla useita pikalainatarjouksia ja saatat miettiä, onko muutaman prosentin tai euron säästö sen vaivan arvoista. Usein helpoin tapa on hakea lainaa yhdestä paikasta ja hyväksyä tarjous vertailematta.

Kuitenkin, totuus on se, että lainakorot ja -kulut voivat vaihdella huomattavasti vuoden aikana, jopa satoja euroja, riippuen luotonantajasta ja markkinatilanteesta. Eli vaikka tarvitsisit lainaa välittömästi, ei kannata riskeerata talouttaan tarttumalla ensimmäiseen tarjolla olevaan pikalainaan.

Oli tarpeesi sitten pikalaina, kulutusluotto, joustoluotto tai jokin muu vakuudeton laina, suosittelemme aina hyödyntämään lainojen kilpailutuspalveluja. Kilpailutuspalvelussa täytät vain yhden lainahakemuksen, joka voidaan toimittaa parhaassa tapauksessa jopa 30 lainanmyöntäjälle.

Lainojen kilpailutuspalvelut toimivat seuraavasti: nettisivuilla täytetään lomake, jossa annetaan henkilötiedot sekä haluttu lainasumma ja laina-aika. Tietojen perusteella palvelu pyytää lainatarjouksia yhteistyökumppaneiltaan, jotka ovat pankkeja ja rahoituslaitoksia ja tarjoukset toimitetaan sitten asiakkaalle.

Saatat nyt miettiä, kuinka paljon tämän tyyppiset palvelut sitten maksavat. Hyvä uutinen on, että lainojen kilpailutuspalvelut ovat kaikille asiakkailleen ilmaisia. Lainojen kilpailutuspalveluiden hyödyntäminen ei myöskään tarkoita sitä, että jotain saamistasi lainatarjouksista olisi pakko hyväksyä. Voit pyytää lainatarjoukset ja hyväksyä niistä parhaan tai olla hyväksymättä mitään.

Voit kilpailuttaa pikalainan netissä

Puhelinliittymä.com
Logo