Mikä liittymä minulla on? Näin tarkistat asian

Tässä artikkelissa kerromme, miten voit helposti selvittää sen, mikä liittymä minulla on ja minkä teleoperaattorin asiakas olet tällä hetkellä.

Oletko miettinyt, mikä liittymä minulla on?

Onko sinulla käytössä useamman vuoden vanha puhelinliittymä ja nyt et ole enää täysin varma siitä, minkä operaattorin liittymä sinulla mahtaa olla? Ei hätää, et ole varmasti ainoa, joka pohtii jossain vaiheessa elämää, mikä liittymä minulla on.

Moni meistä havahtuu pohtimaan, minkä operaattorin asiakas juuri nyt on tai mikä liittymä minulla on tarkalleen ottaen käytössä, jos esimerkiksi kauppakeskuksessa operaattorin asiakaspalvelija tiedustelee ohimennen, minkä operaattorin asiakas olet tällä hetkellä? Monet meistä siis käyttävät puhelinta päivittäin tietämättään, mikä liittymä on kyseessä.

Monilla ei ole vain yhtä liittymää käytössä, vaan kodin eri laitteille on hankittu omat puhelinliittymät, jonka takia liittymissä menee helposti sekaisin. Mikäli jonkun laitteen liittymän haluaa sulkea kokonaan, tulee ensin selvittää, mikä liittymä minulla laitteessa on. Kaapin pohjalle on saattanut myös jäädä vanhoja liittymiä, joita ei ole käyttänyt aikoihin.

Onneksi oman liittymän selvittäminen onnistuu melko vaivattomasti ja monella eri tavalla. Mikäli sinulla on tiedossa, minkä operaattorin liittymiä sinulla on käytössä, voit selvittää asian ottamalla yhteyttä teleoperaattorin asiakaspalveluun, mutta silloin kannattaa varata tovi aikaa jonottamiseen.

Toinen vaihtoehto on tarkistaa asia lukuisilla muilla keinoilla, joista kerromme tarkemmin alempana. Sivun alaosasta löydät suorat linkit Telian, Moi Mobiilin, Elisan ja DNA:n asiakaspalveluun, mikäli haluat ottaa yhteyttä operaattoriisi.

Minkä operaattorin liittymä minulla on?

Teleoperaattorin voit selvittää helposti ja nopeasti monin eri tavoin. Vielä muutama vuosi sitten operaattorin pystyi helposti päättelemään oman puhelinnumeron kolmen ensimmäisen numeron perusteella. Nykyään puhelinnumero on kuitenkin mahdollista siirtää operaattorilta toiselle esimerkiksi uutta liittymää hankkiessa, joten nykyään se ei ole mahdollista.

Voit irrottaa laitteestasi SIM-kortin, jonka kyljessä on yleensä operaattorin logo ja kortin sarjanumero, kuten esimerkiksi DNA.

Toinen vaihtoehto on kaivaa esiin viimeisin puhelinlasku, josta näet operaattorisi ja tarkemmat yhteystiedot.

Ainacom.fi puhelinliittymä vertailu suosittelee tarkistamaan asian siirretytnumerot.fi palvelusta. Kirjoita oma puhelinnumero sille varattuun kenttään, jonka jälkeen palvelu kertoo, minkä operaattorin liittymä on.

Mikä liittymän puhelinnumero on?

Onko sinulla vanha puhelin, joka on ollut käyttämättömänä pitkään ja haluat selvittää liittymän puhelinnumeron? Helpoiten selvität puhelinnumeron soittamalla puhelimella omaan puhelimeesi. Puhelinnumero ilmestyy puhelimesi näytölle, josta voit ottaa sen talteen.

Onko sinulla liittymä tabletissa tai jossain muussa laitteessa, jonka puhelinnumeron haluat selvittää? Selvitä asia irrottamalla laitteesta SIM-kortti ja aseta se puhelimeesi. Seuraavaksi voit soittaa puhelimella esimerkiksi ystävän tai puolison puhelimeen, jonka jälkeen voit kirjoittaa numeron talteen.

Onko sinulla mobiililaajakaista, josta ei pysty soittamaan lainkaan, kuten esimerkiksi riistakameran liittymä? Silloin voit tarkistaa liittymän tiedot irrottamalla laitteesta SIM-kortin ja ottamaan yhteyttä operaattoriin, jonka nimi SIM-kortin päällä on. SIM-kortissa on yleensä aina sarjanumero, jota operaattorin asiakaspalvelija kysyy nähdäkseen liittymän tarkemmat tiedot.

Mikä puhelinliittymä minulla on?

Onko sinulla käytössä vanha liittymä, jonka liittymätyypin tai ominaisuudet haluat tarkistaa? Tarkista asia ottamalla yhteyttä puhelimitse operaattorisi asiakaspalveluun.

Ennen soittamista irrota laitteesta valmiiksi SIM-kortti. Asiakaspalvelija kysyy SIM-kortissa olevaa numerosarjaa, jonka perusteella hän osaa kertoa liittymästäsi lisätietoa.

Toinen vaihtoehto on etsiä viimeisin puhelinlasku, jossa kerrotaan liittymän nimi ja lisätietoa liittymästäsi.

Minkä hintainen liittymä minulla on?

Etkö ole täysin varma siitä, kuinka paljon nykyinen puhelinliittymäsi maksaa kuukaudessa ja mistä hinta tarkalleen muodostuu?

Voit tarkistaa asian puhelinlaskustasi, jossa on ilmoitettu liittymän kustannukset kuukauden ajalta.

Laskusta voit tarkistaa myös sen, kuinka paljon olet käyttänyt puheaikaa, tekstiviestejä ja dataa kuukaudessa.

Näin voit tarkistaa helposti sen, mistä liittymäsi hinta tarkalleen muodostuu.

Maksatko nykyisestä puhelinliittymästäsi ylihintaa?

Mikäli sinulla on yli kaksi vuotta vanha puhelinliittymä käytössä, on liittymätarjous melko varmasti umpeutunut. Tämä tarkoittaa sitä, että maksat nykyisestä liittymästäsi normaalihinnan, eli huomattavasti enemmän kuin joutuisit todellisuudessa maksamaan nykyaikaisesta uudesta liittymästä.

Voit kuitenkin korjata asian ja vaihtaa puhelinliittymäsi edullisempaan milloin vain. Puhelinliittymä.com palvelun etusivulta löydät mm Elisan liittymät ja Telian liittymät. Parhaassa tapauksessa saat liittymän vaihdolla samat tai jopa paremmat ominaisuudet halvempaan kuukausihintaan, joka kerryttää tietenkin mukavasti säästöä.

Mikäli haluat pysyä nykyisen operaattorisi asiakkaana, voit etsiä paremman tarjouksen tai halutessasi vaihtaa operaattoria, tilaamalla uuden puhelinliittymän toiselta operaattorilta. Nykyistä liittymää ei tarvitse irtisanoa, sillä uusi operaattori hoitaa asian puolestasi siten, että vanha liittymä toimii uuden puhelinliittymän käyttöönottoon saakka normaalisti.

Suosittelemme tarkistamaan ajankohtaiset liittymätarjoukset myös Liittymätarjoukset.fi palvelusta.

Puhelinliittymä.com
Logo