Maksatko mielestäsi liikaa puhelinliittymästä? Saatat olla oikeassa

Maksatko-mielestasi-liikaa-puhelinliittymasta

Puhelinliittymän hinta saattaa kohota yllättävän korkealle, jos puhelinliittymiä ei kilpailuta säännöllisesti.
Useimmat operaattorit myyvät puhelinliittymät tarjoushintaan uusille asiakkaille, jolloin liittymän saa käyttöön edullisempaan hintaan.

Maksatko mielestäsi liikaa puhelinliittymästä?

Milloin olet viimeksi tarkistanut, kuinka paljon maksat nykyisestä puhelinliittymästäsi? Asia kannattaa tarkistaa säännöllisesti, sillä liittymän kuukausimaksu saattaa jossain vaiheessa nousta huomaamattaan. Operaattorit myyvät puhelinliittymiä uusille asiakkaille edullisilla tarjousjaksoilla, jolloin kuukausimaksu on tavallista halvempi, mutta ei ikuisesti.

Puhelinliittymien tarjousjaksojen pituus on suurimmaksi osaksi 12-24 kuukautta. Tarjousjakson päätyttyä liittymän hinta nousee yleisesti useamman euron kuukaudessa riippuen liittymästä. Voit saada esimerkiksi rajattoman 4G liittymän 17,90 euron kuukausimaksulla 12 kuukauden ajaksi. Tarjousjakson umpeuduttua liittymän hinta nousee normaaliin, jonka jälkeen maksat jatkossa 26,90 euroa kuukaudessa.

Yläpuolella olevassa esimerkissä maksat tarjousjakson päätyttyä joka kuukausi jatkossa 9 euroa enemmän kuin aikaisemmin, joka tekee vuositasolla 108 euroa ylimääräistä maksettavaa. Jos viisi henkisessä perheessä olisi sama tilanne, ylimääräistä maksettavaa kertyisi 540 euroa vuodessa. Tälle summalle olisi varmasti suuressa perheessä muutakin käyttöä, jonka takia puhelinliittymien hinnat kannattaa tarkistaa.

Puhelinliittymän ja mobiililaajakaistan hintaa kannattaa pitää silmällä tai tarkistaa vähintään kerran vuodessa. Mikäli käytössä on tällä hetkellä yli kaksi vuotta vanha puhelinliittymä, on liittymätarjous melko varmasti ehtinyt päättyä. Tämä tarkoittaa sitä, että olisi aika tarkistaa halvin puhelinliittymä ja vaihtaa liittymä edullisempaan. Puhelinliittymien ajankohtaiset hinnat voit tarkistaa muutamassa minuutissa palvelussamme.

Vertaile operaattorien tarjouksia liittymää vaihtaessa

Kun liittymän vaihto on ajankohtaista, voit tarkistaa uudet liittymätarjoukset sivuiltamme. Meiltä löydät joka päivä automaattisesti päivittyvän vertailutaulukon, josta näet kaikki suosituimmat Telia Dot liittymät, Moi liittymät, Telia liittymät, DNA liittymät ja Elisa liittymät. Voit vertailla eri vaihtoehtoja, liittymien ominaisuuksia, avausmaksuja, tarjousjaksojen pituutta ja arvioida, kuinka suuri kuukausimaksu eri liittymistä kertyy omassa käytössä.

Operaattorien puhelinliittymä tarjouksia on helpointa vertailla yhdestä ja samasta vertailutaulukosta, josta näet kaikkien palveluntarjoajien puhelinliittymät. Tämä säästää merkittävästi aikaa verrattuna siihen, että etsisit jokaisen operaattorin liittymätarjoukset eri sivustoilta, jonka jälkeen voisit vasta vertailla liittymiä. Maksuton liittymävertailumme on erinomainen apuväline uutta ja edullisempaa liittymää tarvitsevalle.

Puhelinliittymä vertailussa on hyvä tietää se asia, että kaikki operaattorit eivät tarjoa liittymiä uusille asiakkaille tavallista edullisemmalla kuukausimaksulla. Osa kotimaisista operaattoreista myy kaikki puhelinliittymät samalla hinnalla kaikille asiakkailleen. Tämä tarkoittaa sitä, että hinta ei muutu vuoden tai kahden vuoden kuluttua. Voit käyttää samaa liittymää vuosien ajan ja kuukausimaksu pysyy samana.

Onko sitten mitään järkeä ostaa puhelinliittymää tarjoushinnalla, joka kuitenkin nousee vuoden tai kahden kuluttua? Tämä riippuu täysin siitä, minkälaisilla ominaisuuksilla varustetun puhelinliittymän tarvitset. Voit tarkistaa vertailutaulukostamme, onko operaattorin liittymävalikoimassa juuri sinun käyttöösi sopivaa 4G tai 5G liittymä ja jos on, niin onko se edullisempi kuin muiden operaattorien tarjoukset.

Mitkä operaattorit tarjoavat edullisia tarjousjaksoja?

Mikäli olet tällä hetkellä esimerkiksi Moi Mobiilin asiakas, voit saada puhelinliittymän tarjoushintaan DNA:lta, Telia:lta ja Elisa Saunalahdelta. Suomen suosituimmista operaattoreista Moi Mobiili on ainoa operaattori, joka ei tarjoa uusille asiakkailleen tarjoushintaisia liittymiä. Kaikkien liittymien kuukausimaksu pysyy saman suuruisena riippumatta siitä, kuinka monta vuotta liittymä on käytössä.

Telia tarjoaa tällä hetkellä seuraavanlaisia tarjousjaksoja uusille asiakkailleen:

  • Rajaton 5G 300M – 24 kk ajan 29,90€/kk | 24 kk jälkeen 34,90 €/kk.
  • Rajaton 200M – 12 kk ajan 19,90 €/kk | 12 kk jälkeen 32,90 €/kk.
  • Rajaton 20 M – 12 kk ajan 17,90 €/kk | 12 kk jälkeen 26,90 €/kk.
  • Telia Dot 4G Rajaton – Kokeile 14 päivää ilmaiseksi | 23€/kk

DNA tarjoaa tällä hetkellä seuraavanlaisia tarjousjaksoja uusille asiakkailleen:

  • DNA Rajaton 5G 200M – 12kk ajan 29,99 €/kk | jatkossa 33,90 €/kk.
  • DNA Nopea 4G Rajaton Plus – 12kk ajan 21,99 €/kk | jatkossa 34,90 €/kk.
  • DNA Rajaton 4G 10M – 12kk ajan 19,99 €/kk | jatkossa 26,90 €/kk.

Elisa tarjoaa tällä hetkellä seuraavanlaisia tarjousjaksoja uusille asiakkailleen:

  • Huoleton 5G 600M – 12kk ajan 36,99€/kk | jonka jälkeen 39,99 €/kk.
  • Huoleton 5G 300M – 12kk ajan 31,99€/kk | jonka jälkeen 34,99 €/kk.
  • Huoleton 10M – 12kk ajan 24,99€/kk | jonka jälkeen 26,99 €/kk.

Moi Mobiilin tarjoaa kaikille asiakkailleen seuraavanlaiset hinnat:

Puhelinliittymä.com
Logo