Liittymätarjous on helpointa tarkistaa netistä

liittymätarjous

Milloin viimeksi olet tarkistanut sen, voisitko saada puhelinliittymän edullisempaan hintaan? Liittymätarjous on syytä tarkistaa tasaisin väliajoin, kuitenkin vähintään kerran vuodessa.

Liittymätarjous on helpointa tarkistaa netistä

Puhelin on lähes jokaisella meistä päivittäin kovassa käytössä, mutta milloin viimeksi olet tarkistanut liittymäsi hinnan? Tämä asia tahtoo unohtua monelta ja siitä syystä yhä useampi henkilö maksaa puhelimen käytöstä huomattavasti enemmän kuin olisi tarve. Etenkin suurissa perheissä voidaan saavuttaa yllättävän suuri säästö, kun vertaillaan puhelinliittymien hintoja säännöllisesti ja vaihdetaan edullisempaan.

Liittymätarjous on voimassa yleensä noin 12-24 kuukautta riippuen operaattorista, jonka jälkeen normaalihinta astuu voimaan. Mikäli liittymästään ei halua maksaa ylihintaa, tulisi puhelinliittymä vaihtaa ennen kuin tarjousjakso päättyy. Näin on mahdollista säästää vuosien saatossa todella paljon rahaa melko pienellä vaivalla.

Puhelinliittymien vertailupalveluissa esitellään useamman operaattorin liittymätarjoukset, jonka ansiosta omaan käyttöön halvin liittymätarjous löytyy varmasti muutamassa minuutissa. Esimerkiksi Puhelinliittymä.com palvelun liittymävertailutaulukossa on nähtävillä suurimpien operaattorien valikoima.

Puhelinliittymien vertailemiseen suunnitelluissa palveluista on helppo löytää halvin liittymätarjous omaan käyttöön. Liittymävertailussa tulee tietenkin tietää, kuinka paljon puhetta, tekstiviestejä ja dataa kuluttaa kuukaudessa ennen kuin voi valita omaan käyttöön halvimman tarjouksen. Kyseiset tiedot ovat tarkistettavissa nykyisen liittymän laskuerittelystä.

Tarkista ainakin nämä asiat ennen liittymätarjouksen etsimistä

Ennen kuin siirtyy selaamaan ajankohtaisia liittymätarjouksia, on tärkeä tarkistaa oma kulutus. Jokainen meistä käyttää puhelimen ominaisuuksia hieman eri tavalla, jonka takia sama liittymätarjous ei ole halvin vaihtoehto jokaiselle. Tärkeintä on kartoittaa se asia, kuinka paljon kuluttaa puhelinliittymän ominaisuuksia.

Tarkista nykyisen puhelinliittymän laskuerittelystä kuukausittainen kulutus:

  • Puheaika ja perinteiset tekstiviestit?
  • Netin käyttö, eli kulutettu data?
  • Oletko soittanut ulkomaanpuheluita?
  • Onko netin nopeus ollut varmasti riittävä?

Kun olet tarkistanut yllä olevat asiat, tiedät minkälaisilla ominaisuuksilla varustettu paketti on paras puhelinliittymä käyttöösi. Liittymätarjous ei ole tarkoitus tarkistaa vain sen takia, että saisi tilalle halvemman vaihtoehdon, vaan samalla tarkistetaan ja tarvittaessa päivitetään liittymän ominaisuudet omaan käyttöön sopivaksi.

Joissakin tapauksissa kuukausimaksu on jopa noussut muutamalla eurolla, mutta silloin käyttäjällä on omaan kulutukseen parhaiten soveltuva puhelinliittymä. Esimerkiksi todella nopeaa nettiä tarvitsevan henkilön ei kannatta hankkia halvinta liittymää, jossa on liian hidas nettiyhteys.

Esimerkiksi puhelinliittymän niinsanottu megakäyttäjä tarvitsee huippunopean liittymän, joka mahdollistaa hyvälaatuisten videoiden ja elokuvien katselemisen sekä pelien pelaamisen. Liittymän peruskäyttäjä vastaavasti ei käytä välttämättä nettiyhteyttä lainkaan, vaan soittaa ja lähettää tekstiviestejä. Peruskäyttäjällä puheluminuuttien ja viestien määrä on Viestintäviraston mukaan niin sanottua tavanomaista käyttöä.

Millä teleoperaattorilla on halvin tarjous?

Liittymää vaihtaessa monet miettivät varmasti sitä, millä operaattorilla on halvin liittymätarjous. Tässä kohtaa emme voi nimetä yhtään operaattoria, sillä halvin vaihtoehto ei ole sopiva kaikille. Voimme kuitenkin kertoa, että edullisin tarjous on helppo löytää, kun tietää kuinka paljon eri ominaisuuksia käyttää kuukausittain.

Helpoin tapa tarkistaa omaan käyttöön halvin ja sopivin vaihtoehto on tutustua liittymävalikoimaan useammassa vertailupalvelussa. Esimerkiksi Liittymätarjoukset.fi palvelu on erinomainen työkalu, kun haluaa löytää parhaan liittymätarjouksen.

Oli tarpeesi sitten liittymä ilman nettiä, 5G liittymä, 4G liittymä tai rajattomalla netillä, puheella ja tekstiviesteillä varustettu puhelinliittymä, löydät palvelusta varmasti käyttöösi edullisen liittymätarjouksen.

Suuresta valikoimasta löydät kaikki Moi liittymät, Elisa liittymät, DNA liittymät ja Telia liittymät. Palvelussa on vaivatonta selvittää, millä teleoperaattorilla on edullisin liittymätarjous käyttöösi. Joissakin tapauksissa suurin säästö on saavutettu keskittämällä koko perheen puhelinliittymät samalle operaattorille.

Kuinka usein liittymätarjoukset tulisi hyödyntää?

Oman ja perheenjäsenien käytössä olevien puhelinliittymien hinnat on suositeltavaa tarkistaa säännöllisesti.

Liittymien hinnat muuttuvat melko tiuhaan tahtiin ja esimerkiksi uudet 5G liittymät ovat pudottaneet 4G liittymien hintoja merkittävästi. Suosituksena on tarkistaa ja tarvittaessa vaihtaa liittymä vuoden välein, sillä tarjousjaksot ovat voimassa suurimmaksi osaksi 12 kuukautta.

Liittymän hinta ei kuitenkaan ole aina ainut syy liittymän päivittämiseen. Monessa tapauksessa liittymän ominaisuudet eivät enää vastaa käyttäjän tarpeita, joskus syynä saattaa olla esimerkiksi liian hidas nettiyhteys, rajattomat tai käytön mukaan laskutettavat ominaisuudet.

Mikäli huomaa puutteita tai muokattavaa liittymässään, on aika etsiä parempi liittymätarjous.

Yleisimmät syyt liittymän vaihtamiseen ovat:

  • Vanhan liittymän 12 kuukauden liittymätarjous on päättynyt ja hinta on jatkossa huomattavasti korkeampi.
  • Käyttäjä ei ole täysin tyytyväinen liittymän ominaisuuksiin, esimerkiksi nettiyhteys on aivan liian hidas.
  • Kulutuksen mukaan laskutettavien ominaisuuksien kulutuksen kasvaessa puhelinlasku paisuu kohtuuttoman suureksi.
  • Puhelinliittymä on hankittu useampi vuosi sitten ja sama liittymä on ollut käytössä vuodesta toiseen.

Miten puhelinliittymä sitten vaihdetaan?

Liittymän vaihto on helppoa ja se vie aikaa vain hetken. Ensimmäisenä tulisi etsiä taulukosta omaan kulutukseen halvin liittymätarjous.

Sopivan liittymän löydyttyä, voit siirtyä tilaamaan liittymän operaattorin verkkosivuilta ”tilaa” nappia klikkaamalla.

Kun uusi tarjous on hankittu operaattorin sivuilla, hoituu vanhan puhelinliittymän irtisanominen ja numeronsiirto automaattisesti puolestasi.

Teleoperaattori lähettää liittymän SIM-kortin postitse ja lähettää tekstiviestillä tarkan päivämäärän ja kellonajan, jolloin voit asettaa SIM-kortin puhelimeen.

Vanha puhelinliittymä toimii kuten ennenkin aina siihen saakka, kunnes uusi liittymä otetaan käyttöön.

Yleisesti uusi liittymä on käytössä tilauspäivästä laskien 5 – 14 arkipäivän kuluessa.

Puhelinliittymä.com
Logo