Liittymän hinta nousee määräaikaisen hintajakson päättyessä – Toimi näin hinnan noustessa

Liittymän hinta nousee määräaikaisen hintajakson päättyessä - Toimi näin hinnan noustessa

Kun puhutaan liittymien hinnoittelusta, yksi yleisistä käytännöistä on tarjota alennettu hinta määräaikaisena tarjouksena. Tämä tarkoittaa sitä, että uudet asiakkaat voivat nauttia alhaisemmista hinnoista tietyn ajanjakson ajan, esimerkiksi 12 tai 24 kuukautta. Tämän määräaikaisen jakson päättyessä liittymän hinta nousee yleensä normaalille tasolle. Tämän tyyppiset liittymätarjoukset on suunnattu usein vain uusille asiakkaille. Tarjousjakson päätyttyä on hyvä aika kilpailuttaa puhelinliittymä.

Liittymän hinta nousee määräaikaisen hintajakson päättyessä

Operaattorit tarjoavat tyypillisesti mobiililiittymiä kiinteällä kuukausimaksulla tietyksi ajaksi. Tämä tarkoittaa, että liittymän hinta pysyy muuttumattomana koko määräaikaisuuden, yleensä 12 tai 24 kuukauden ajan. Kun määräaikaisuus päättyy, liittymän hinta saattaa muuttua. Operaattorit usein ilmoittavat asiasta asiakkaalle etukäteen tekstiviestillä.

Joissakin tapauksissa määräaikaisuuden päättymisen myötä liittymän hinta voi nousta merkittävästi, jopa kymmenellä eurolla kuukaudessa. Määräaikaisuuden päättyminen voi tarjota mahdollisuuden hyödyntää tilannetta eduksi ja löytää entistä edullisempi puhelinliittymä tai mobiililaajakaista itselle tai perheenjäsenille.

Useilla operaattoreilla on tällä hetkellä uusille asiakkaille suunnattuja liittymätarjouksia, jotka sisältävät tavallista edullisemman kuukausimaksu ensimmäisen 12-24 kuukauden ajaksi, jonka jälkeen kuukausimaksu nousee useamman euron. On kuitenkin myös vaihtoehtoja, joissa hinta ei muutu kesken kaiken, kuten esimerkiksi Moi liittymät ja Telia Dot liittymät.

Tässä artikkelissa käsittelemme määräaikaisten liittymäsopimusten ja niiden hintojen eroja. Lisäksi annamme vinkkejä siitä, miten toimia, kun liittymän hinta muuttuu määräaikaisuuden päätyttyä.

Määräaikainen hinta tarkoittaa operaattorin hintalupausta

Määräaikainen hinnoittelu on operaattorin sitoumus pitää liittymän hinta vakiona sovitun ajanjakson ajan. Kun asiakas hankkii uuden liittymän, tämä voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että liittymästä veloitetaan esimerkiksi ensimmäisen 12-24 kuukauden ajan 19,9 euroa ja sen jälkeen 24,90 euroa kuukaudessa.

Kun määräaikaisuusjakso päättyy, esimerkiksi vuoden kuluttua, operaattorilla on oikeus muuttaa hintaa, useimmiten nostamalla sitä. Useilla operaattoreilla on tälläkin hetkellä tämän tyyppisiä liittymätarjouksia, jotka ovat suunnattu uusille asiakkaille. Liittymätarjouksissa on selvästi ilmoitettu ensimmäisen 12-24 kuukauden hinta ja hinta tarjousjakson päätyttyä.

Kun määräaikaisen sopimuksen loppu häämöttää, on asiakkaan syytä pysyä valppaana. Huolellisuudella voi estää liittymän hinnan nousun ja välttää kalliimmat kuukausimaksut. Joskus sopimuksen päätyttyä voi löytyä uusi, edullisempi liittymätarjous.

On tärkeää, että liittymän käyttäjä muistaa yksityiskohdat tekemästään sopimuksesta. Määräaikaisen sopimuksen päättymisen lähestyessä on tärkeää olla aktiivinen, jotta välttyy korkeammilta hinnoilta ja säästää rahaa. Puhelinliittymän voi vaihtaa tarjousjakson päätyttyä ja usein myös tarjousjakson aikana, mikäli haluaa välttää kuukausimaksun korotuksen.

Kilpailuta liittymä ennen määräaikaisen hintakauden päättymistä

Kun määräaikaisesti hinnoitellun liittymäsi sopimuskausi lähestyy loppuaan, avautuu oiva tilaisuus sekä arvioida nykyisen liittymäsi ehdot että tutustua muihin markkinoilla oleviin vaihtoehtoihin. Operaattorit kilpailevat asiakkaista usein tarjoamalla houkuttelevia kampanjoita, joiden myötä edullisemman liittymän löytäminen voi olla yksinkertaista.

Tarjoukset vaihtelevat operaattoreittain, milloin Elisa liittymät, Telia liittymät, DNA liittymät tai Moi liittymät tarjoavat markkinoiden parhaan diilin. Usein edullisin puhelinliittymä löytyy toiselta operaattorilta, sillä suurin osa operaattoreista tarjoaa puhelinliittymät uusille asiakkaille edullisella tarjousjaksolla.

Jotta pysyt ajan tasalla liittymäsi kustannuksista, on suositeltavaa vertailla operaattoreiden tarjoamia liittymiä säännöllisesti, mieluiten vuosittain. Liittymävertailu on erityisen tärkeää juuri ennen kuin määräaikainen hintasopimus päättyy, jotta voit hyödyntää markkinoiden parhaat tarjoukset ja välttää mahdolliset hinnankorotukset.

Vaikka puhelinliittymän tarjousjakso olisi voimassa 12 kuukautta, ei tämä kuitenkaan tarkoita sitä, että liittymä tulee pitää käytössä tuon ajan. Puhelinliittymä on mahdollista vaihtaa kesken sopimuskauden, esimerkiksi kuukautta tai kahta ennen tarjousjakson umpeutumista.

Lue myös: Liittymän vaihtaminen

Määräaikainen liittymä sitoo kuluttajan operaattoriin tietyksi ajaksi

On yleinen väärinkäsitys, että määräaikainen liittymä ja määräaikainen hinta olisivat sama asia, vaikka todellisuudessa ne ovat kaksi erillistä käsitettä.

Määräaikainen liittymä viittaa sopimukseen, jossa liittymän irtisanominen sopimuskauden aikana ei ole mahdollista tai siitä voidaan veloittaa erillinen maksu. Toisin sanoen, asiakas sitoutuu tietyn pituiseen sopimukseen operaattorin kanssa. Määräaikainen hinta sen sijaan ei sido asiakasta tiettyyn operaattoriin ja liittymäsopimuksen voi purkaa milloin tahansa ilman lisämaksuja.

Nykyisessä kilpailutilanteessa, jossa operaattorit kilpailevat asiakkaista, määräaikaisen liittymän valitseminen ei välttämättä ole enää yhtä houkutteleva vaihtoehto. Vaikka määräaikainen sopimus voi olla hieman edullisempi, se rajoittaa asiakkaan mahdollisuuksia hyödyntää markkinoilla olevia muita, mahdollisesti edullisempia tarjouksia sopimuskauden aikana.

Operaattorit ovat itsekin tiedostaneet tämän ja tarjoavat yhä harvemmin määräaikaisia liittymiä. Sen sijaan he keskittyvät tarjoamaan liittymiä määräaikaisilla hinnan alennuksilla, mikä antaa asiakkaille enemmän joustavuutta ja mahdollisuuden vaihtaa tarjouksia sopimuskauden aikana. Oli tarpeesi puhelinliittymä tai nettiliittymä, voit saada sen määräaikaisella tarjousjaksolla.

Puhelinliittymä.com
Logo