Kilpailuta puhelinliittymä

Kilpailuta puhelinliittymä ja tarkista mistä hinta koostuu

Ennen kuin kilpailuttaa puhelinliittymän on tärkeä tietää, mistä puhelinliittymän hinta yleensä koostuu. Lähes kaikissa liittymissä lopullinen kuukausimaksu koostuu samoista ominaisuuksista, mutta hieman eri tavalla. Myös ominaisuuksien hinnoittelussa voi olla suuria eroja eri operaattorien välillä.

Puhelinliittymän käytöstä aiheutuva lasku koostuu useista eri ominaisuuksista. Erilaisia maksuja voivat olla liittymän avausmaksu, kiinteä kuukausimaksu, käytetty puheaika, tekstiviestit ja data. Kaikissa liittymissä hinnoittelu ei kuitenkaan mene aivan samalla tavalla. Vaihtoehtoja on useita erilaisia, joista jokaiselle puhelimen käyttäjälle löytyy varmasti sopiva puhelinliittymä.

On liittymiä, joissa lopullinen lasku koostuu kiinteän kuukausittaisen maksun lisäksi käytetystä puheajasta, tekstiviesteistä ja datasta sekä liittymiä, jotka veloittavat vain kiinteän kuukausimaksun ja sisältävät rajattomasti puheaikaa, tekstiviestejä ja dataa. Näiden lisäksi markkinoilla on vielä muutama liittymä, joissa ei ole ollenkaan nettiä.

Ennen kuin kilpailuttaa puhelinliittymän on tärkeä tunnistaa omat tarpeensa, eli mitä ominaisuuksia todella tarvitset. Tämä helpottaa huomattavasti puhelinliittymän valitsemista. Mikäli esimerkiksi reissaat usein ulkomailla tai soitat ulkomaanpuheluja, on ne hyvä ottaa huomioon uutta liittymää etsiessä.

Vaihtoehtoja on lukuisia niin eri operaattorien välillä kuin hinnoittelutavoissakin. Tästä syystä puhelinliittymän kilpailuttaminen saattaa tuntua aluksia haastavalta tai vaikealta.

Mikäli sinulla on vaikea hahmottaa sitä, kuinka paljon kulutat kuukausittain puheaikaa, tekstiviestejä ja dataa, suosittelemme tutustumaan vanhan puhelinliittymän laskuerittelyyn. Laskuerittelystä voit tarkistaa helposti sen, mistä nykyisen liittymäsi hinta on muodostunut. Näet myös kulutetun puheajan, tekstiviestit ja datan määrän.

Kilpailuta puhelinliittymä helpoiten netissä

Liittymän kilpailuttaminen onnistuu tänä päivänä monella eri tavalla. On useita tapoja kilpailuttaa puhelinliittymä, mutta toiset ovat muita työläämpiä, vaikeampia ja hitaampia.

Voit käydä jokaisen operaattorin myymälässä kysymässä ajankohtaiset liittymätarjoukset, jonka jälkeen vertailla hintoja ja ominaisuuksia. Tässä vaihtoehdossa on vain muutama ongelma, kuten se, että liittymämarkkinoilla on myös operaattoreita, joilla ei ole varsinaista myymälää tuotteilleen. Jokaisen myymälän läpi kiertäminen ja tarjousten pyytämiseen kuluu paljon aikaa. Mahtaako luvatut liittymätarjoukset edes olla enää voimassa, kun kierros on saatu päätökseen?

Voit tarkistaa ajankohtaiset hintatiedot erikseen jokaisen operaattorin verkkosivuilta, mutta tämä vaihtoehto ei kuitenkaan ole se kaikista nopein ja helpoin ratkaisu. Teleoperaattoreita on useita, jonka takia puhelinliittymän kilpailuttaminen käy työlääksi ja hitaaksi. Ensin pitäisi etsiä jokaisen operaattorin kotisivut ja rustata paperille parhaat vaihtoehdot. Kun kaikki verkkosivut on saatu kahlattua läpi, voisi aloittaa liittymävertailun.

Puhelinliittymän kilpailuttaminen on ylivoimaisesti helpoin tehdä verkossa, sillä Suomessa toimii useita käyttäjille ilmaisia puhelinliittymien vertailupalveluita. Vertailupalveluista löytyy samasta taulukosta kaikkien operaattorien parhaat liittymätarjoukset. Voit kilpailuttaa puhelinliittymäsi esimerkiksi Puhelinliittymä.com palvelussa, jonka etusivulla on kaikki tarjoukset nähtävillä. Ei siis kannata enää surffailla sivulta sivulle, kun kaikki Moi liittymät, DNA liittymät, Telia liittymät ja Elisa liittymät ovat nähtävillä yhdessä palvelussa.

Puhelinliittymä.com on yksi suosituimmista puhelinliittymien vertailupalveluista, jonka hintojen paikkansapitävyyteen ja tietojen ajankohtaisuuteen voi todella luottaa. Kilpailuttamalla puhelinliittymäsi palvelussa, säästät runsaasti aikaa, vaivaa, hermoja ja rahaa.

Kuinka paljon säästän rahaa kilpailuttamalla puhelinliittymäni?

Tähän kysymykseen ei voi kukaan sanoa oikeaa vastausta, sillä ensin pitäisi tietää nykyisen ja uuden puhelinliittymän hinnat. Tämän jälkeen on helppoa laskea se, kuinka paljon puhelinliittymän kilpailuttaminen säästää rahaa kuukaudessa ja vuodessa.

Useiden liittymävertailujen perusteella voisi sanoa, että 30 euron hintainen puhelinliittymä luokitellaan kalliiksi. Tämän hintainen matkapuhelinliittymä on myös suurella osalla suomalaisista, jotka eivät ole vaihtaneet liittymäänsä vuosikausiin.

Tänä päivänä suurelle osalle kuluttajista riittää puhelinliittymä nopealla nettiyhteydellä, jossa on rajattomasti tai käytön mukaan puheaikaa ja tekstiviestejä. Nettiyhteys on tärkeä, sillä suurin osa puhelimen käyttäjistä surffailee netissä joka päivä, tästä syystä rajaton ominaisuus on erinomainen valinta. Nykyään myös puhelut ja tekstiviestit hoidetaan erilaisten sovelluksien kautta.

Rajaton 4G puhelinliittymä rajattomalla puheella ja tekstiviesteillä maksaa vain 19,90 €/kk, jonka kokonaishinnaksi tulee vuodessa 238,80 €. Mikäli nykyinen liittymä maksaa 30 €/kk, kertyy maksettavaa vuodessa 360 €. Tässä esimerkissä puhelinliittymän kilpailuttaminen toi säästöä vuodessa yhdelle käyttäjälle 121,20 €.

Mikäli esimerkiksi kuusi henkinen perhe kilpailuttaisia kaikki puhelinliittymät samaan aikaa, säätyisi rahaa vuodessa huikeat 727,20 €. Tästä syystä koko perheen puhelinliittymät suositellaan kilpailuttamaan säännöllisesti, sillä miksi maksaa ylihintaa turhaan, kun rahan voisi käyttää johonkin muuhun tarpeelliseen tai vaikka lomamatkaan.

10 Total Score

Erkki
10
User Rating: 5 (2 votes)