Halvin puhelinliittymä

Halvin puhelinliittymä on helpointa tarkistaa netistä

Haluatko nähdä puhelinliittymien ajankohtaiset hinnat ja tarkistaa sen, onko sinulla varmasti käytössä halvin puhelinliittymä? Nämä asiat kannattaa tarkistaa säännöllisesti, sillä puhelinliittymien hinnat ja omat toiveet liittymän ominaisuuksista saattaa toisinaan muuttua. Puhelinliittymä.com palvelussa voit helpoiten tutustua Suomen suosituimpien teleoperaattorien valikoimaan kotoa käsin omalla älypuhelimella, tietokoneella tai tabletilla. Palvelun etusivulla olevassa vertailutaulukossa on kaikki suosituimmat puhelinliittymät ja liittymätarjoukset nähtävillä.

Ilmainen palvelu ja kattava vertailutaulukko on suuri apu liittymävertailussa ja halvimman puhelinliittymän löytämisessä. Sivuston käyttäjän on mahdollista tarkistaa muutamassa minuutissa taulukosta, maksaako hän omasta puhelinliittymästään reilusti ylihintaa vai onko liittymän hinta samalla tasolla vastaavien kanssa, jolloin vaihtotarvetta ei vielä ole.

Samalla kertaa kannattaa myös tarkistaa onko oman liittymän kaikki ominaisuudet vielä tarpeellisia ja onko se paras vaihtoehto omaan käyttöön. Liittymän hinta ei ole aina syy liittymän vaihtamiseen, usein käyttäjä huomaa tarvitsevansa nopeamman netin tai rajattoman ominaisuuden netin käyttöön, puheluihin tai tekstiviesteihin.

Puhelinliittymien ominaisuudet ja liittymätarjoukset vaihtuvat yllättävän usein, jonka takia halvin puhelinliittymä voi olla välillä myös huomattavasti enemmän ominaisuuksia tarjoava paketti, kuin käyttäjällä on tällä hetkellä käytössä. Etenkin rajattomien 4G puhelinliittymien liittymätarjoukset ovat olleet viimeisen vuoden ajan erittäin edullisia.

Mikäli käyttäjä huomaa liittymävertailua tehdessä maksavansa liittymästään liikaa tai tarvitsevan ominaisuuksia, joita vanha puhelinliittymä ei tarjoa, on liittymän vaihtaminen vaivatonta.

Näin vaihdat puhelinliittymäsi edullisempaan

Huomasitko liittymävertailua tehdessä saavasi samat tai ehkä jopa paremmat ominaisuudet halvemmalla? Siinä tapauksessa puhelinliittymä kannattaa ehdottomasti vaihtaa, sillä jo muutaman euron säästö kuukaudessa kasvaa parissa vuodessa lähes 50 euroon. Säästön lisäksi saat kaikki ne ominaisuudet, joita todella tarvitset, jolloin käytössäsi on omia tarpeita vastaava halvin puhelinliittymä.

Puhelinliittymä.com palvelun kautta voit tilata uuden liittymän silloin kuin se sinulle sopii, sillä sivusto on avoinna joka päivä, myös viikonloppuisin.

Puhelinliittymän vaihtaminen tapahtuu kokonaan netissä. Operaattorin sivuilla on tilauslomake, johon siirryt automaattisesti vertailutaulukkomme ”tilaa” napista. Uusi liittymä tilataan täyttämällä lomake, jolloin voit valita myös haluatko säilyttää vanhan puhelinnumerosi vai vaihtaa sen uuteen. Uusi teleoperaattori hoitaa vanhan liittymän irtisanomisen ja toimittaa uuden Sim-kortin postitse asiakkaalleen. Vanha puhelinliittymä on aina käytössä niin kauan, kunnes uusi operaattori ilmoittaa tekstiviestillä SIM-kortin vaihtamisesta.

Uuden liittymän tilaaminen on tänä päivänä melko nopea ja helppo prosessi, aikaa kuluu liittymän tilaamisessa vain 5 – 10 minuuttia. Tilaamisen jälkeen ei tarvitse edes irtisanoa vanhaa puhelinliittymää, vaan kaikki hoituu uuden operaattorin toimesta. Uuden puhelinliittymän tilaaja saa käyttöönsä yleisesti noin 14 vuorokauden kuluttua liittymän tilaamisesta.

Millä perusteella halvin puhelinliittymä kannattaa valita?

Jokainen puhelimen käyttäjä tietää itse parhaiten, mitä ominaisuuksia puhelinliittymän tulee sisältää. Usein kuukausittaisen puheajan, tekstiviestien tai datan määrää saattaa olla äkkiseltään vaikea arvioida. Nämä määrät ovat kuitenkin melko tärkeitä tietoja liittymävertailussa.

Oman kuukausittaisen puheajan, tekstiviestien ja datan määrän voit tarkistaa vanhan puhelinlaskun erittelystä. Suosittelemme laskemaan useamman kuukauden keskiarvon, sillä toisinaan puheaikaa, tekstiviestejä tai dataa saattaa kulua enemmän. Näin saat tietoa siitä, minkä verran eri ominaisuuksia kuluu arviolta kuukaudessa. Näillä tiedoilla on helppoa valita omaan käyttöön halvin puhelinliittymä.

Alla muutama tärkeä asia, jotka tulisi miettiä valmiiksi ennen liittymän vaihtamista:

  • Kuinka paljon tarvitset puheaikaa ja tekstiviestejä?
  • Tarvitsetko nopean nettiliittymän vai vähäiseen käyttöön soveltuvan?
  • Käytätkö liittymääsi säännöllisesti myös ulkomailla?
  • Kohdistuuko osa puheluista myös ulkomaille?

Millä operaattorilla on halvin liittymä?

Kaikki teleoperaattorit julkaiset uusia liittymätarjouksia säännöllisesti, joista jokainen puhelinliittymä sisältää hieman eri ominaisuuksia. Tästä syystä ei voi suoraan todeta tiettyä operaattoria halvimmaksi vaihtoehdoksi.

Vertailutaulukostamme löydät nopeasti kuukausimaksultaan halvimman puhelinliittymän, mutta se ei ole edullisin vaihtoehto jokaiselle. Kuukausimaksultaan halvin puhelinliittymä ei yleensä sisällä nettiä tai netin nopeus on erittäin hidas, jonka lisäksi puheaika ja tekstiviestit laskutetaan käytön mukaan.

Voit kuitenkin helposti selvittää sen, mikä operaattori tarjoaa tarvitsemasi ominaisuudet halvimpaan hintaan. Se onnistuu helposti tutustumalla esimerkiksi Vet.fi puhelinliittymä valikoimaan.

Kun tiedät omat tarpeesi, on selkeästä taulukosta helppoa valita itselle edullisin vaihtoehto. Valinnanvaraa ainakin riittää, sillä samassa liittymätaulukossa on kaikki Moi liittymät, Telia liittymät, DNA liittymät ja Elisa liittymät. Tämä säästää huomattavasti käyttäjien aikaa, sillä kaikkien operaattorien liittymätarjouksia ei tarvitse etsiä eri verkkosivuilta.

Kannattaako kaikki liittymät keskittää samalle operaattorille?

Mikäli tarvitset useamman liittymän eri laitteisiin tai perheenjäsenelle, suositellaan keskittämään kaikki palvelut samalle operaattorille.

Keskittämällä koko perheen käytössä olevat puhelinliittymät samalle operaattorille on liittymien kulutusta helpompi seurata ja muuttaa liittymien asetuksia samasta paikasta.

Monilla teleoperaattoreilla on ilmaisia sovelluksia, joista voit seurata kaikkia tiliin liitettyjä liittymiä ja tehdä niihin itse tarvittavat muutokset.

Jos jokainen liittymä on hankittu eri operaattorilta, on liittymien kulutuksen seuraaminen ja asetuksien muuttaminen huomattavasti vaikeampaa. Vaikka samalle operaattorille keskittäminen ei toisi senttiäkään rahallista säästöä, kannattaa se kuitenkin tehdä ihan vain ajan ja vaivan säästämiseksi.

10 Total Score

Puhelinliittymä.com
10
User Rating: 5 (1 votes)