Etäkoulu- ja työt laittoivat perheiden nettiyhteydet äärirajoille

Muutaman vuoden aikana etäkoulu- ja työt ovat lisääntyneet merkittävästi. Puhelinliittymät ja kodin nettiyhteydet ovat olleet tämän johdosta kovassa käytössä, jonka takia monet ovat joutuneet vaihtaneet liittymänsä nopeampaan. Puhelinliittymien ja sähkön kilpailutus on kasvattanut suosiotaan merkittävästi.

Etäkoulu- ja työt laittoivat perheiden nettiyhteydet äärirajoille

Kuluva vuosi laittoi monen perheen puhelinliittymät, mobiililaajakaistat ja kodin nettiyhteydet jälleen koetukselle. Useissa perheissä lapset aloittivat etäkoulun ja vanhemmat mahdollisuuksien mukaan etätyöt, jonka myötä kodista muodostui digitaalisten palveluiden keskittymä.

Nettiyhteydet, puhelinliittymät, matkapuhelimet ja muut laitteet olivat tavallista kovemmassa käytössä, kun kaikki perheenjäsenet käyttivät nettiä samaan aikaan. Lapset saavat koulutehtävät ja ohjeet netin välityksellä puhelimeensa, jonka lisäksi kommunikoidaan koko luokan ja opettajan kanssa videopuhelun välityksellä. Osa tehtävistä tehdään tietokoneella netissä, josta katsotaan myös opetusvideoita.

Samaan aikaan vanhemmat saattavat tehdä etätöitä kotona tietokoneiden äärellä ja ladata suuria tiedostoja ja osallistua palavereihin videopuheluiden välityksellä, joka tietenkin kuormittaa perheen nettiyhteyttä entisestään.

Useissa perheissä on todettu kuluvan vuoden aikana, ettei puhelinliittymän tai kodin nettiyhteys ole riittävän nopea ja se täytyy päivittää nopeampaan. Eikä se ole mikään yllätys, sillä alun perin nettiyhteyttä ei ole välttämättä käyttänyt yhtä aikaa kaikki perheenjäsenet.

Vaihtamisen tarve on ilmennyt monille suurimmaksi osaksi suuria tiedostoja ladattaessa ja videopuheluiden yleistyessä. Suuren tiedoston lataamiseen kuluu aivan liian kauan aikaa, mikäli nettiyhteys on liian hidas. Videopuhelut pätkivät joskus jopa niin paljon, ettei niitä yksinkertaisesti pysty käyttämään.

Nettiyhteyksien ja liittymien vertailu on onneksi nykyaikana mahdollista tehdä kotoa käsin netissä, jolloin hidas nettiyhteys on mahdollista päivittää tarpeen tullen nopeampaan. Näin varmistetaan koko perheen käyttöön riittävän nopea ja kattava nettiyhteys, jotta etäkoulu- ja työt sujuisivat.

Lue lisää: Maaseuduntulevaisuus.fi – Joka kymmenenteen kotiin nettiyhteydet on päivitetty etäkoulun aikana nopeammiksi.

Liittymien vertaileminen säästää rahaa etenkin lapsiperheissä

Puhelinliittymien vertaileminen ja kilpailuttaminen suositellaan ottamaan säännölliseksi toimintatavaksi, jolloin jokaisella perheenjäsenellä on aina niin hinnan kuin ominaisuuksienkin suhteen käytössä itselle paras liittymä.

Esimerkiksi Liittymätarjoukset.fi sivusto suosittelee kuluttajia vertailemaan liittymien ominaisuuksia ja hintoja kerran vuodessa. Kerran vuodessa tehty liittymävertailu ja uuden puhelinliittymän hankkiminen mahdollistaa sen, että käytössä on aina edullinen ja paras mahdollinen puhelinliittymä.

Operaattorit myyvät liittymät uusille asiakkaille suurimmaksi osaksi 12 kuukauden mittaisella tarjousjaksolla, jonka jälkeen hinta palaa normaaliin. Liittymävertailun ansiosta voit pitää jatkuvasti tarjoushintaista puhelinliittymää, jossa ei ole tarpeettomia ominaisuuksia nostamassa puhelinlaskua.

Liittymien säännöllinen vertaileminen tuo mukavasti lisää käyttörahaa etenkin lapsiperheissä, jossa on käytössä monta liittymää. Mikäli liittymävertailu on jäänyt tekemättä ja käytössä on useamman vuoden vanha liittymä, saattaa parempi liittymätarjous pudottaa puhelinlaskua jopa yli 100 euroa henkilöä kohden.

Tämän esimerkin perusteella kuusi henkinen perhe voisi säästää rahaa puhelinliittymien kilpailuttamisella jopa 600 euroa vuodessa. Puhelinliittymien lisäksi kannattaa tietenkin kilpailuttaa samalla myös kodin netti, tabletin, valvontajärjestelmän ja riistakameran liittymä, jos sellaisia on käytössä.

Miten valita itselle paras puhelinliittymä?

Operaattorit tarjoavat uusille asiakkaille erilaisia puhelinliittymiä tarjoushintaan, jolloin pelkkä operaattorin vaihto pudottaa puhelinlaskua merkittävästi. Suomessa toimii neljä suurta operaattoria, joiden valikoimassa on hieman erilaisia puhelinliittymiä.

Ensimmäisenä kannattaa tutustua operaattoreiden tarjoushintaisiin liittymiin esimerkiksi osoitteessa Puhelinliittymä.com, josta löydät Moi liittymät, Elisa liittymät, DNA liittymät ja Telia liittymät.

Puhelinliittymien avausmaksu on operaattoreilla lähes saman suuruinen, joten huomio kannattaa kiinnittää netin nopeuteen ja puheluiden sekä tekstiviestien pakettimäärään. Useimmat puhelinliittymät sisältävät rajattomasti viestejä ja puheaikaa.

Suurin ero puhelinliittymissä on tällä hetkellä netin maksiminopeus ja se, käyttääkö liittymä 4G vai myös uutta 5G verkkoa. Operaattorit myös suosittelevat tiettyjä liittymiä tietynlaisille käyttäjille, kuten lapsille, matkusteleville, nuorille, nopeaa yhteyttä tarvitseville ja heille, jotka eivät selaa puhelimellaan nettiä.

Tarkista ennen puhelinliittymän kilpailuttamista vanhasta puhelinlaskusta, kuinka paljon kuukaudessa kuluu puheluminuutteja, tekstiviestejä sekä dataa ulkomailla. Tämän perusteella osaat valita tarvittavat ominaisuudet ja sopivan liittymätyypin.

Hätiköiden hankittu puhelinliittymä on yleensä kallis ja sisältää ominaisuuksia, joista kertyy turhaan maksettavaa liittymän omistajalle. Puhelinliittymien vertailu kannattaakin tehdä ajan kanssa ja valita paras puhelinliittymä vertailun pohjalta, jolloin ei tarvitse maksaa euroakaan ylimääräistä.

Kannattaako nyt ostaa 5G liittymä?

Tulevaisuudessa 5G liittymä on varteenotettava vaihtoehto valokuitu- ja kaapeliverkoille sekä kiinteille laajakaistoille. Tällä hetkellä 5G liittymät toimivat kuitenkin vain suurissa kaupungeissa, joten kattavuus ei ole vielä paras mahdollinen.

Operaattorit laajentavat verkkoaan kovaa vauhtia ja julkaisee uusia kaupunkeja tasaisin väliajoin. Ylivoimaisesti kattavin 5G verkko on tällä hetkellä Elisalla, joka toimii jo yli 50 kaupungissa. Parhaan käsityksen 5G verkon kattavuudesta omalla asuinalueella saa tutustumalla operaattoreiden verkkosivuilla oleviin kuuluvuuskarttoihin.

Mikäli 5G liittymä ei toimi vielä omalla asuinalueella, ei sitä siinä tapauksessa kannata vielä ostaa. Lähes jokainen meistä tulee edelleen toimeen perinteisellä 4G liittymällä, joita on saatavilla hyvä valikoima. Tulevaisuudessa 5G verkon yhä yleistyessä ihmiset haluavat varmasti testata uutta 5G verkkoa siihen tarkoitetuilla 5G liittymillä ja laitteilla.

Uusi rakenteilla oleva teknologia tulee täydessä toiminnassaan tarjoamaan niin paljon uusia mahdollisuuksia, nopeamman yhteyden ja ruuhkatonta kaistaa, jota harva lopulta vielä tässä vaiheessa tarvitsee. Tulevaisuudessa kodin älylaitteet yleistyvät, jolloin nettiä tarvitsevia laitteita on useita jokaisessa kodissa, jolloin uudelle verkolle on todella käyttöä.

Ennen 5G liittymän hankintaa on myös tärkeä muistaa, ettei 5G:stä saa välttämättä täyttä tehoa irti vanhalla puhelimella. Operaattoreiden verkkokaupoissa on jo nyt kattava valikoima uusia älylaitteita, jotka tukevat uutta 5G teknologiaa. Halvin saatavilla oleva 5G puhelin maksaa tällä hetkellä noin 400 euroa.

Kuinka paljon puhelinliittymät maksavat?

Puhelinliittymät maksavat tällä hetkellä 7,90-49,90€ kuukaudessa liittymästä riippuen, jonka päälle lisätään kertamaksuna liittymän avausmaksu.

Rajattoman 4G liittymän voi saada uutena asiakkaana liittymätarjouksen ansiosta jopa alle 20 euron kuukausihintaan.

Uudet 5G liittymät ovat vertailtuna 4G liittymiin huomattavasti kalliimpia, nopeimpien 5G liittymien hintalappu on noin 30-50 euroa kuukaudessa.

Useimmat halvimmat saatavilla olevat liittymät soveltuvat myös kodin erilaisille laitteille, jolloin liittymä kuluttaa vain dataa.

Esimerkiksi Elisa laitenetti maksaa noin 3,90-8,90 euroa liittymän ominaisuuksista riippuen ja ne soveltuvat riistakameraan, hälytysjärjestelmään, valvontakameraan sekä moniin muihin etäohjattaviin älylaitteisiin.

Liittymä kannattaa valita aina huolella sen mukaan, mikä tarjoaa käyttötarkoitukseen parhaat ominaisuudet alimpaan hintaan.

Mikä on nopein nettiliittymä kotiin?

Kotitalouksien nopeimmat nettiliittymät ovat yleisesti ottaen valokuituyhteydet. Valokuitu on maailman nopein tiedonsiirtomenetelmä, ja sen nopeus voi yltää jopa kymmeniin gigabittisiin sekunissa. Tämä mahdollistaa nopean ja luotettavan internet-yhteyden, joka soveltuu erityisesti suurten tietomäärien lataamiseen ja siirtämiseen.

Valokuidun nopeus ja tiedonsiirtokapasiteetti ovat käytännössä loputtoman korkeat, eikä sillä ole merkitystä, kuinka monta käyttäjää on verkossa samanaikaisesti. Valokuidun toimintavarmuus on myös omaa luokkaansa, sillä se ei häiriinny sähkömagneettisista häiriöistä eikä sillä ole käytännössä lainkaan häiriöitä.

Kuitenkin on tärkeää huomata, että nopein kotiliittymä vaihtelee alueittain ja palveluntarjoajien välillä. Valokuituyhteyden saatavuus voi myös vaihdella alueittain. Siksi on tärkeää tarkistaa saatavuus ja vertailla eri palveluntarjoajien tarjoamia vaihtoehtoja ennen kuin valitset nopeimman nettiliittymän kotiin.

Lisäksi on hyvä muistaa, että nopea nettiyhteys ei yksin riitä. On myös tärkeää varmistaa, että kodin verkkolaiteet ja laitteet ovat tarpeeksi tehokkaita vastaamaan nopean yhteyden tarpeisiin.

Puhelinliittymä.com
Logo