Älä maksa liittymästäsi ylihintaa – Tarkista parhaat tarjoukset

Älä maksa liittymästäsi ylihintaa - Tarkista parhaat tarjoukset

Onko puhelinliittymäsi kuukausimaksu mielestäsi kohtuuttoman suuri? Haluaisitko vaihtaa nykyisen puhelinliittymäsi edullisempaan? Tiesitkö, että monet maksavat puhelimen käytöstä ylimääräistä vuosittain vaikka edullisempia vaihtoehtoja on tarjolla? Mikäli haluat halvemman puhelinliittymän, suosittelemme tarkistamaan ajankohtaiset liittymätarjoukset.

Älä maksa liittymästäsi liikaa

Puhelinliittymä on nykyaikana lähes yksi arjen pakollisista kuluista. Puhelinliittymät maksavat liittymän ominaisuuksista riippuen noin 10-50 euroa kuukaudessa. Voisi sanoa, että puhelinliittymä on samaan aikaan pieni ja suuri kuluerä. Muutaman kymmenen euron lasku ei tunnu kovin suurelta maksulta kuukausittain mutta vuositasolla kuluja kertyy kuitenkin helposti satoja euroja.

Monet kuluttajat maksavat vielä joka kuukausi puhelinliittymästään useamman euron enemmän kuin olisi tarve. Tämä johtuu siitä, että käytössä on useamman vuoden vanha liittymä, jonka tarjousjakso on päättynyt. Kuukausitasolla muutama euro ei tunnu monella missään, mutta vuositasolla vanhasta puhelinliittymästä päätyy maksamaan jo useamman kympin ylimääräistä.

Nykyaikana puhelinliittymä on taloudellisesti järkevää vaihtaa yhden tai kahden vuoden välein riippuen tarjousjakson pituudesta. Lähes kaikki operaattorit myyvät puhelinliittymiä edullisilla tarjousjaksoilla, jolloin uusi asiakas saa liittymän käyttöön esimerkiksi 12-24 kuukauden ajaksi tarjoushintaan. Tarjousjakson päätyttyä liittymän hinta nousee useamman euron kuukaudessa.

Onneksi puhelinliittymien hinnat ja ajankohtaiset liittymätarjoukset on mahdollista kuitenkin tarkistaa helposti netissä ilman, että tarvitsee juosta jokaisen operaattorin kivijalkakauppaa läpi. Palvelumme etusivulta löydät liittymätaulukon, johon on koottu ajankohtaiset liittymätarjoukset. Valikoimassa on suosituimmat Moi liittymät, Telia liittymät, DNA liittymät ja Elisa liittymät.

Liittymätarjoukset vaihtuvat usein

Puhelinliittymien tarjousjaksoja kannattaa pitää silmällä, mikäli ei halua maksaa puhelimen käytöstä ylimääräistä. On tärkeä muistaa vaihtaa vanha puhelinliittymä uuteen tarjoushintaiseen liittymään ennen tarjousjakson päättymistä tai viimeistään heti sen jälkeen. Puhelinliittymien hinnat on hyvä tarkistaa säännöllisesti vaikka liittymän tarjousjakso olisi vielä voimassa.

Operaattorit julkaisevat uusia liittymätarjouksia ilman minkäänlaista ennakkoilmoitusta ja toisinaan nykyisten liittymien hinnat, nimet tai ominaisuudet saattavat muuttua. Usein erikoistarjoukset ovat voimassa vain muutamasta päivästä muutamaan viikkoon. Osa operaattoreista tarjoaa toisinaan uusille liittymäasiakkaille esimerkiksi lahjakortin omaan verkkokauppaan kaupan päälle.

Netissä liittymätarjoukset on tarkistettu muutamassa minuutissa, joten kovin paljoa aikaa siihen ei tarvitse kuluttaa. Mikäli valikoimassa ei ole vastaavilla ominaisuuksilla varustettua liittymää edullisempaan tarjoushintaan, ei liittymää tietenkään kannata silloin lähteä vaihtamaan. Toisinaan liittymän saattaa vaihtaa myös nykyistä kalliimpaan, mikäli se tarjoaa paremmat ominaisuudet.

Tavoitteena ei ole löytää vain kuukausimaksultaan kaikista halvinta liittymää, vaan kaikista halvinta vaihtoehtoa, joka kuitenkin tarjoaa kaikki tarvittavat ominaisuudet. Tänä päivänä puhelinliittymä valitaan suurimmaksi osaksi netin nopeuden perusteella, sillä valtaosa liittymistä on rajattomia. Kannattaakin pohtia liittymää valitessa, kuinka nopean nettiyhteyden todella tarvitset.

Liittymät kannattaa vertailla ennen ostopäätöstä

Puhelinliittymien ominaisuuksia ja hintoja on tänä päivänä helpointa vertailla maksuttomissa vertailupalveluissa, joihin on koottu parhaat liittymätarjoukset. Esimerkiksi palvelumme puhelinliittymät -taulukosta löytyy kaikki suosituimmat ja ajankohtaiset liittymätarjoukset. Liittymien hintoja ja ominaisuuksia on helppo vertailla, kun kaikki liittymät löytyvät samasta vertailutaulukosta.

Vertailutaulukosta halvin liittymätarjous löytyy jopa muutamassa minuutissa. Nykyaikana suurin osa liittymistä on rajattomia, joka tarkoittaa sitä, että liittymän kuukausihintaan sisältyy rajattomasti netin käyttöä, puhetta ja tekstiviestejä. Rajattomista liittymistä on helppo valita omaan käyttöön sopiva vaihtoehto, sillä vain kuukausimaksu, datapaketti ja netin nopeus muuttuu.

Mikäli hakusessa on nykyistä liittymää edullisempi vaihtoehto edullisella 12-24 kuukauden mittaisella tarjousjaksolla, suosittelemme tarkistamaan kilpailevan operaattorin tarjoukset ensimmäisenä. Lähes kaikki operaattorit tarjoavat tavallista edullisempia liittymätarjouksia uusille asiakkaille. Liittymätarjoukset ovat siis voimassa vain uusille numeroille ja numeronsiirroille toiselta operaattorilta.

Toinen vaihtoehto tarkistaa liittymätarjoukset on etsiä tarjouksia operaattorien omilta verkkosivuilta tai käydä erikseen jokaisen operaattorin kaupassa pyytämässä liittymätarjous. Näihin vaihtoehtoihin kuluu aikaa kuitenkin reilusti enemmän. Kaikilla operaattoreilla ei myöskään ole erillistä kivijalkakauppaa ja lähin operaattorin kauppa saattaa olla satojen kilometrien päässä.

Puhelinliittymän vaihtaminen on yllättävän helppoa

Liittymän vaihto on nykyään yllättävän helppoa. Kun omaan käyttötarkoitukseen sopiva ja halvin liittymätarjous on löytynyt, on aika siirtyä tekemään uusi liittymäsopimus. Liittymäsopimus tehdään aina operaattorin omilla verkkosivuilla. Liittymän tilaaminen on yhtä vaivatonta kuin minkä tahansa tuotteen tilaaminen verkkokaupasta.

Liittymäsopimuksen solmiminen ja liittymän tilaaminen vie aikaa vain joitakin minuutteja, jonka jälkeen jäät odottamaan uutta sim-korttia. Liittymää tilatessa voit itse päättää, haluatko valita uuden puhelinnumeron vai siirtää nykyisen numerosi uuteen liittymään. Mikäli haluat siirtää nykyisen tutun puhelinnumerosi uuteen liittymään, hoitaa operaattori numeronsiirron puolestasi.

Operaattori toimittaa sim-kortin valintasi mukaan joko sähköpostiisi tai postin välityksellä. Sähköinen sim-kortti toimitetaan sähköpostiin yleensä lähes heti liittymän tilaamisen jälkeen ja postin välityksellä muutaman arkipäivän kuluessa. Operaattori lähettää aina ilmoituksen liittymän ja sim-kortin vaihtamisen ajankohdasta etukäteen tekstiviestillä.

Tekstiviestissä on kerrottu päivämäärä ja kellonaika, jolloin voit vaihtaa uuden sim-kortin puhelimeesi ja ottaa uuden liittymän käyttöön. Näin et joudu olemaan hetkeäkään ilman toimivaa liittymää, sillä voit käyttää vanhaa liittymää aina siihen saakka, kunnes uusi liittymä voidaan ottaa käyttöön. Vanhan liittymän irtisanomisesta ei tarvitse itse huolehtia, sillä operaattori hoitaa asian puolestasi.

Puhelinliittymä.com
Logo